голф3 1.8 ми гасне и гори много газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
automan
Автомобил:
Двигател:

Re: голф3 1.8 ми гасне и гори много газ

Мнениеот automan » Пон 19 май 2014 8:28

а това за високия разход на газ 15л, да го считам за нормално ли за този мотор? :screwy

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Пон 19 май 2014 8:34

automan написа:а това за високия разход на газ 15л, да го считам за нормално ли за този мотор? :screwy

Не знам дали при всички е така,но моя ААМ градско под 12-13 (и то лятно) мисля,че никога и при никакви настройки и обстоятелства не би могъл да даде.
Зимата имах 14-15.Това е отчайващо направо,особено като се вземе в предвид факта,че колата си е тромавичка и мудна в интерес на истината.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 19 май 2014 8:34

automan написа:моя голф3 1.8 ми , започна изведнъж да гори много газ около 15 градцко и гасне изведнъж в движение!после пали но много трудно.колата е с газово ловато! :screwy

Според мен над 13 е много и може да се работи по въпроса за намаляне на разхода, разбира се ако двигателя е в час.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Пон 19 май 2014 18:52

не знам какво да мисля , но днес цял ден я карах, и никакъв проблем ,сега пък не гасне!как да съм сигорен е че е хол датчика? :screwy

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 19 май 2014 20:15

Росен2 написа:Не знам дали при всички е така,но моя ААМ градско под 12-13 (и то лятно) мисля,че никога и при никакви настройки и обстоятелства не би могъл да даде.
Зимата имах 14-15.Това е отчайващо направо,особено като се вземе в предвид факта,че колата си е тромавичка и мудна в интерес на истината.

Колега, в голяма заблуда живееш. Разходът на тая кола може да е в рамките на 10-11, ако не се прекалява с педала на газта и се кара пенсионерската. Само че не става само с оплакване и мрънкане по форумите, че колите са боклуци и, че горят много, а в същото време да не правим нищо и да не търсим причината за разхода. Има доста писано по въпроса, ще ти дам само един жокер - корекция на времето за запалване (предварението). Там се корени правилната настройка. Тя е основата, за всичко останало, като се кара на гориво, различно от предвиденото от завода-производител на колата. А фактът, че колата ти гори 15-16 и не върви е достатъчно красноречив за настройката на колата ти.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 19 май 2014 20:38

Бе тя мойта,че е 115 коня гори 12 газ със 17-ки джанти,поглеждайте ги тия коли малко.Знам,че са дърти кочини вече,но няма как. :mad
А това,че гасне,не е на добре.В повечето случаи се оказва датчика на хол.Направо слагай друго делко,поне за тия мотори са без пари.Утре ще се скапе в най неподходящия момент някъде извън града и тия спестени 30-тина лева ще ти излезнат скъпо. :neutral

Росен2

Мнениеот Росен2 » Пон 19 май 2014 21:12

stefan4o написа:Колега, в голяма заблуда живееш. Разходът на тая кола може да е в рамките на 10-11, ако не се прекалява с педала на газта и се кара пенсионерската. Само че не става само с оплакване и мрънкане по форумите, че колите са боклуци и, че горят много, а в същото време да не правим нищо и да не търсим причината за разхода. Има доста писано по въпроса, ще ти дам само един жокер - корекция на времето за запалване (предварението). Там се корени правилната настройка. Тя е основата, за всичко останало, като се кара на гориво, различно от предвиденото от завода-производител на колата. А фактът, че колата ти гори 15-16 и не върви е достатъчно красноречив за настройката на колата ти.

Запалването си е добре.Колата пали от четвърт оборот,цвета на свещите е като по образец,двигателя е на реални 148000,работи тихо и равномерно,няма прекъсвания,реагира мигновенно и на най малкото докосване на педала...поддържана е в Германия колата,но просто съм свикнал на друг тип коли,по малки ,по пъргави ,и с много по малък разход,и ми е несвойствено .Колкото и щадящо да я карам ,смесено под 11 почти не постигам.За километрите които минавам на месец,паричния еквивалент е най грубо казано с 50 лева повече,съпоставено с предишната ми кола.Това си е 600 лева на година най общо.
Така че не ми спорете - мудничък си е ААМ мотора,а и си погорва доста както и да го глезите и гледате.Силата му е в издръжливостта.Затова го избрах и точно него,ако трябва да съм честен.В Германия го наричат Der Ewige -вечния !И за зла врага,имах възможността да се уверя лично,че ненапразно му е излязло това прозвище

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 19 май 2014 21:16

Карай си го със здраве, колега. Щом си приел, че това е твоят разход и не виждаш причина да го бориш - твоя си работа. За запалването не визирах как пали колата, а какъв е ъгълът на запалване на искрата. Каква е според теб причината да си погорва доста, както се изразяваш ти (на бензин читава такава кола гори около 10/100 градско)? Аз карам почти същия мотор в купе, което тежи, колкото твоето предполагам, а разходът ми е доста по-приемлив. Да не говорим, че моето е на 200 000+км и на всичкото отгоре е карбуратор (електронен, ама карбуратор).
Това е отчайващо направо,особено като се вземе в предвид факта,че колата си е тромавичка и мудна в интерес на истината.

Противоречиш си. Или не се изразяваш правилно. В предния пост сподели това цитираното, сега казваш, че колата реагирала и на най-малкия допир на газта. Последно кое е вярното?

Росен2

Мнениеот Росен2 » Пон 19 май 2014 21:30

Не си противореча.Реагира ,да ,но я се качи в една Тойота Старлет 1.3,един Кадет 1.3,едно Мицубиши 1.3 или Сузуки Swift,качи се в едно малко Клио 1.4 или Фиеста, да видиш ,че времето за ускорение е де факто при тях по малко,въпреки че са с доста по малки мотори,и всичките до един харчат много по малко ?
Не знам защо се опитвате да изкарате черното бяло,при условие че е очевадно и всеизвестно,че Голфа никога не е могъл да се похвали като автомобил,чиято силна страна е ниският разход на гориво.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 19 май 2014 21:38

Очевадно и всеизвестно е, че само да е в ред колата не е достатъчно, за да гори нормално на алтернативното гориво. Иначе, че не е най-икономичната е факт, но не е и тая ламя, която шепа хора се опитвате да я изкарате. От изброените съм карал Клио 1.4 и Астра 1.4 - не са ми направили впечатление с вървежа си :icon_lol
В автомобилната литература се казва, че разходът на газ е нормално да е с до около 10 процента по-висок от този на бензин. Твоят разход на бензин и газ какви са при еднакво каране и читаво засичане?

Росен2

Мнениеот Росен2 » Пон 19 май 2014 21:55

Еми не знам,аз само я паля на бензин,и после прехвърлям на газ.
Както и да е,няма значение.Каквато ми е колицата,ще си я карам докато не ме предаде :biggrin или продам.
Това е седмата марка автомобил в семейството.Купих го,защото просто исках да събера впечатления и от Фолксваген,а и ми изпадна изключително запазена бройка,макар и на не много изгодна цена.
Та вече за няколко месеца що годе мисля че си изградих мнение - а с две думи именно,че не е нищо повече от останалите редови марки автомобили.Нито по здрава,нито по евтина като подръжка,нито по икономична.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 19 май 2014 21:59

За икономичността коментирахме, за здравината - въпрос на бройка и на начин на употреба, но като цяло за кола на 20 години е смешно да се говори за надеждност и здравина без значение марката. Относно поддръжката - ако за теб тая кола (с тоя мотор) е със скъпа поддръжка, то по-добре да не продължаваме да водим дискусия :horror

Росен2

Мнениеот Росен2 » Пон 19 май 2014 22:06

Казвайки поддръжка,разбирай че визирам за сравнение автомобили произведени в същия период от време и еднакъв клас да кажем.
Резонно е да имам в предвид тях,а не например представители на високия клас

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 19 май 2014 22:11

Че то всичко му е по левче и го има на всякъде :mhihi
Коя друга кочина от тези години ще се похвали с такава поддръжка и масовост?Единствено за опел астра се сещам :wink

Росен2

Мнениеот Росен2 » Пон 19 май 2014 22:25

Абе баш по левче не му е всичко.По моргите може и да се намират някой евтини части,но не всичко разбира се става от морга.Например - два читави предни амортисьора Закс с тампоните и прахоуловителите са 240 лева + 100 лева пружини и ето ти 350 кинта само за едни макферсони отпред.Така че не е чак пък токова без пари,да не говорим че и Голфа като всяка друга марка си има свойте ахилесови пети в различните агрегати,които хич не са по евтини от съответните на аналогични автомобили

Върни се в “Автогазови уредби”