Bora 1,9 tdi автоматик,проблем?Или пък нещо нормално.
-
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: asz 2002
Bora 1,9 tdi автоматик,проблем?Или пък нещо нормално.
Здравейте,от няколко дни съм щастлив собственик на въпросната Бора 1,9 130 к.с автоматик типтроник.Всичко по колата е супер единственото което леко ме притеснява е свързано с рязкото спиране,при него се получава едно придърпване и падане на оборотите до малко под нормалните тихи обороти, всичко това става за по малко от секунда и оборотите се нормализират(все едно карате с ръчни скорости, и забравите да натиснете съединителя при спиране и се усетите в последния момент) това се получава само при рязко спиране,при плавно спиране няма този проблем,въпроса ми е проблем ли е това и евентуално с какво (съединителя или кутията или си е просто нормално да не може да върне 2-3-4 скорости за толкова кратко време),не е сменяно масло на кутия господ знае от кога, аз съм готов за това но дали само това е проблема, или си има и нещо друго което трябва да ме притеснява,иначе модела направи ми пълни душата и много му се кефя.Предварително благодаря на всички отзовали се!
Re: Bora 1,9 tdi автоматик,проблем?Или пък нещо нормално.
Принципно тази кутия си има ЕКУ, което може да се тества и да си каже болежките ако има такива. Закачете я на ВАГ и проверете да има грешки по кутията.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Колегата е прав. Направете диагностика с ваг ком на кутията и вижте за грешки. Аз имам същия мотор и кутия типтроник. Съветвам те да подмениш маслото, филтъра и гарнитурата на кутията по скоро за да не стане сакътлък. Ако няма записани грешки по диагностиката, подмени маслото. Описания от теб проблем ми звучи като ненавременно отблокирване от директната връзка. Сиреч след 3 предавка типтроника се заключва(прави твърда връзка като ролята на кардан за икономия на гориво). Направи един тест- ускори малко и преди да е отишла на 3-та спри рязко. Тогава ако оборотите не се влиаят може да се помисли за този механизъм. Аз съм сервизирал моята кутия и знам каква цифромания е.
-
- Контакти:
Другия вариянт за който се сещам е даниби да имаш загуба или недостиг на вакум по системата? Защото са се случвйли такива вариянти да се влиаят оборотите при спиране когато има недостиг на вакум.
-
Ами правих си някои проби, но все се случва при рязко спиране и то с малка скорост да речем при 10-20 км/ч при плавно спиране го няма това и си кове тихите и това е аз до сега съм карал само ръчни и нямам представа съединителя по специален ли е може ли да е от него проблема или пък кутията нещо да си има проблем нямам си идея за това се обръщам и към вас
-
Здравейте отново,закачихме колата на ВАГ и ... нищо, никакви грешки, нищо притеснително, поне според компютъра на колата,остава ми да сменям маслото и да подавам от газта и да видим каква ще я докараме :)всичко, дюзи, турбо, рабтят в норми и общо взето всичко е ОК ,а този проблем ще видим ще го има ли след смяната на маслото.
.
.
-
- Контакти:
Като подмениш маслото пиши да видим какъв ще е ефекта. Дано с това да ти приключат главоболията защото знам какъв филм е.
-
В мен все пак остават някакви притеснения, въпреки че компа не показа грешки, сега почвам да се съмнявам дали е кутията или пък нещо по тихите обороти нещо за което и ти спомена, защото ми се струва, че като загрее колата проблема намалява и дори изчезва, вчера я карах малко повече из града и си правих разни опити, но след като колата беше загряла "не успях" да я накарам да придърпва дано да е нещо дребно, а малко извън темата на теб колко ти харчи(градско,извънградско)
-
- Контакти:
Разхода е относителна величина. Много зависи от самия маршарут и стила на шофиране. Моята харчи в градски условия от 8-9 до 10-11 ако я понастъпвам на нагорнища и ниски предавки. Среден разход ми дава 8.5 до към 8.9 . Извънградско ако карам споко 5.6 по малко не съм падал и с по бързо каране с изпреварвания и резки ускорения от 7 до 8.5 съм стигал. Аз съм със ремонтирани дюзи и сервизиран типтроник. По твоя проблем щом включва глатко и няма придърпване си мисля че проблема е със загуба на вакум и се получава играене на обороти. Прегледай всички маркучи по системата.
-
A можеш ли дa ми препоръчaш мaсло(мaркa и модел) зa скоростнaтa кутия зaщото нa 2-3 местa получaвaм рaзлични съвети и рaзлични мнения.
-
- Контакти:
Маслото за скоростите е АТФ(ATF) G 052 162 A1 или G 052 162 A2. Има различни марки. Феби, репсол, енос. Най добре е оригиналното на vw масло но цената е солена 35 лв за литър. Аз по спомен мисля че съм с масло на репсол. 20 000 нямам проблеми. Кутията събира 9 литра масло. Но за да се смени цялото трябва да се свали кутията. 6 литра събира със свалянето на картера. Чел съм че имало сервизи които изпомпвали маслото изцяло. 11 литра трябвало само.
- Прикачени файлове
-
- IMG_20130912276.jpg (33.2 KиБ) Видяна 1171 пъти
Върни се в “Дизелови агрегати”