Шум, съскане в говорителите, през усилвател.

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Шум, съскане в говорителите, през усилвател.

Мнениеот pomeoo » Съб 10 май 2014 19:25

Здравейте колеги,

Насадих си оригиналната система на "NOKIA DSP" в моя МК3.
Кабелната форма също е оригиналната, всичко съм свързал както трябва да е :arrow http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=19&t=16991&start=42

Плеъра ми е Kenwood и подкарах системата през RCA-изходите на плеъра.
Пускам плеъра на загасена кола, пускам произволна MP3-ка, нямалям плеъра на (0), чува се шум в говорителите шум, който е неприятен не този, който е нормален, натискам (Mute) на MP3-ката същата работа, сменям песента пак се чува шум-съскане, прехвърлям на (CD), докато завърти диска пак шумове, съскания.... сменям песента чува се как чете лазера на CD-то.

На запалена кола, шуменето и съскането е още по-силно и неприятно. Подавам газ на колата, от говорителите се издава шум все едно съм с турбина... колкото повече натискам газта толкова по-силно става шуменето...!

За да подкарам системата през RCA-изходите на плеъра ми беше нужен ето този адаптер :arrow http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=12&t=418216

Съответно си го направих, масата я вързах директно за плеъра, проблема пак си е на лице! Докарах допълнителна маса директно от акумулатора до този адаптер нищо не се променя!

Помагайте!

fennko
Автомобил:
Двигател:

Re: Шум, съскане в говорителите, през усилвател.

Мнениеот fennko » Нед 11 май 2014 7:27

Това което се сещам е да провериш захранващите кабели към CD-то(и връзките към тях) и ако трябва да сложиш по хубави.Премахни всички връзки към суб-а и остави само колоните,да не би да не си го свързал/захранил правилно.Пробвай да премахнеш общата маса м/у CD и суб.Може да поставиш филтър на захранващите кабели към плейър-а.

Потребителски аватар
Powerplay
Автомобил: VW GOLF III
Двигател: ABF 1996
Контакти:

Мнениеот Powerplay » Вто 20 май 2014 15:43

Трябва да си замасиш чинчовете от ЦД-то към усилвателя.Ако 12+ и ГНД минават прекалено близко един до друг -резултата е същия различни изкривявания и шумове през колоните от двигателя.
Чинчовете коаксиални ли са или най-обикновенни?

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Вто 20 май 2014 18:28

Обикновенни са

Потребителски аватар
ivo_vn
Автомобил: Passat
Двигател: AVB

Мнениеот ivo_vn » Вто 20 май 2014 21:22

pomeoo написа:Здравейте колеги,

Насадих си оригиналната система на "NOKIA DSP" в моя МК3.
Кабелната форма също е оригиналната, всичко съм свързал както трябва да е :arrow http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=19&t=16991&start=42

Плеъра ми е Kenwood и подкарах системата през RCA-изходите на плеъра.
Пускам плеъра на загасена кола, пускам произволна MP3-ка, нямалям плеъра на (0), чува се шум в говорителите шум, който е неприятен не този, който е нормален, натискам (Mute) на MP3-ката същата работа, сменям песента пак се чува шум-съскане, прехвърлям на (CD), докато завърти диска пак шумове, съскания.... сменям песента чува се как чете лазера на CD-то.

На запалена кола, шуменето и съскането е още по-силно и неприятно. Подавам газ на колата, от говорителите се издава шум все едно съм с турбина... колкото повече натискам газта толкова по-силно става шуменето...!

За да подкарам системата през RCA-изходите на плеъра ми беше нужен ето този адаптер :arrow http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=12&t=418216

Съответно си го направих, масата я вързах директно за плеъра, проблема пак си е на лице! Докарах допълнителна маса директно от акумулатора до този адаптер нищо не се променя!

Помагайте!

Губи ти се масата някъде.. :yahoo_09 Направи си един експеримент, докато си свири и се чува тоя "шум", пусни едно кабелче дето в единия край е допряно на корпуса на ЦД-то, а в другия го допри на чинчовете! :smile

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”