Поло 93 - Виене от задницата
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Поло 93 - Виене от задницата
Имам виене от задницата.Мислех,че е лагер,днес смених десния но виенето остана.Дори сутринта преди смяната на лагера не виеще а след като го смених започна.Процедурата извърших сам.Смених черупките и на двата лагера и мисля,че грешката не е в мен.От какво друго може да вие от задницата? Вярно,че не съм сменил левия още,но ми се струва,че виенето идва от дясната страна.В задните 2 гуми има доста луфт дори когато колата не е вдигната .Това нормално ли е ? На голфа ми го има този луфт,но е много по-малък а там шумове няма никакви
Последна промяна от hooligans на Пет 04 юли 2014 19:19, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието
Причина: Оправих заглавието
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Виене от задницата Поло 93
Освен лагер друго няма какво от шофиорското място трудно се хваща лагер ляв или десен да не си сменил само лагер които нищо му няма,а процедурата е сяда някои на задната седалка които знае какво да слуша и тръгвате ако е лагер с увеличаването на скоростта вието се увеличава а луфта се прави стягаш гаиката нормално и връщаш четвърт оборот на кляча и тогава слагаш шплента защото от много голям луфт или стегнат лагер пак зминават много бързо .Ако е претегнат повече лагера вие още със слагането му.
- stypkata
Не съм много вещ в ремонтите,но специално тези лагери знам как се сменят и съм сигурен,че не е от стягане или някакъв друг проблем от мен.Явно ще трябва да сменя и другия лагер,но ме притеснява това,че преди да сложа гумата главината няма луфт ,стягам лагера нормално и го връщам малко назад така ,че луфта да е минимален и едвам доловим,но след като сглобя всичко ,сложа гумата и пусна колата на земята при разклащане с 2 ръце на гумата се усеща доста сериозен луфт.Това нормално ли е и как си го обяснявате? Възможно ли е от продължително каране с развалени лагери да са се появили и други проблеми?
-
- Автомобил:
- Двигател:
След като сложиш гумата трябва да има съвсем малък луфт. От каране с развален лагер, освен гадното бучене, ще започнеш да чуваш и пулсиращи звуци, ако и тогава не го смениш незнам какво ще стане... По добре смени и от другата страна.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Смени и другия лагер,като му оставиш съвсем малък луфт
Ако продължи да вие,смени задни и предни гуми.По някога и от тях се получават такива аномалии.

Ако продължи да вие,смени задни и предни гуми.По някога и от тях се получават такива аномалии.
- stypkata
За пореден път се оказваш прав колега.Днес смених и другия лагер и работата заспа :) Много лъжат тези задни лагери ,бях сигурен до последно,че е от другия....
Последна промяна от IvanMan на Нед 25 май 2014 4:57, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!
Причина: Не цитирай предишното мнение!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”