Светлини за мъгла Г2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dimitkoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Светлини за мъгла Г2

Мнениеот dimitkoto » Пет 05 яну 2007 17:39

Здравейте !

Имам няколко питания относно халогените за мъгла за Г2 и не успях да намеря отговорите им в търсачката, затова се надявам да споделите от вашия опит и идеи.

По-конкретно :

1. Има ли някакви стандартни фарове за мъгла за голф2 с тънката броня или трябва да си намеря широка броня. Също и кои са по-лесни за крадене, че да не си вземам тях.. :)

2. Имам копче за светлини за мъгла но май няма пускани кабели, или поне под капака не видях излишни такива. Из форума намерих тема в която се описваше как може да се направи самоделка с релета и предпазител - това ли е най-доброто решение ?

3. Г2 има ли стандартно стоп за мъгла или трябва нещо да се преправя за да свети левия по-ярко при нужда.

4. Препоръчайте ми марка халогени и начин за поставяне така че да е труден и за крадене :)

Много мерси предварително за помощта !!!

Поздрави!

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пет 05 яну 2007 21:54

Значи колега за стоп за магла предполагам че има но несъм сигурен.Пробвай да дадеш на контакт и да пуснеш фарове (не габарити а фарове) и след това копчето дето казваш че имаш и виж дали от зад ще има някаква промяна.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 05 яну 2007 22:52

Стария ми голф си беше с тънка броня и фабрични халогени. Даже ги сменях, че ги помлях на един висок бордюр. Копчето за мъгла е с две степени - на първата пали халогените, а на втората светва светлината за мъгла отзад

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

За светлините

Мнениеот Glove » Нед 07 яну 2007 13:07

Здравей колега, по твоя въпрос, значи Г2 има стандартен фар за магла и това е отзад на левия ти стоп най-вътрешната чержена светлина, крушката и е 21вата, а за фаровте за магла има и такива стандартни, става въпрос за тези които са на маската до големите фарове. Но уловката е следната, има два типша за мъгла и като дълги светлини. Различават се по това че тези за мъгла имат едни рефлекторни чаши, а тези които са като дълги светлини нямат. Ако има питаниа питаи каквото мога да помагам няма проблем :D .

Потребителски аватар
dimitkoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: За светлините

Мнениеот dimitkoto » Нед 07 яну 2007 16:30

Glove написа:Здравей колега, по твоя въпрос, значи Г2 има стандартен фар за магла и това е отзад на левия ти стоп най-вътрешната чержена светлина, крушката и е 21вата, а за фаровте за магла има и такива стандартни, става въпрос за тези които са на маската до големите фарове. Но уловката е следната, има два типша за мъгла и като дълги светлини. Различават се по това че тези за мъгла имат едни рефлекторни чаши, а тези които са като дълги светлини нямат. Ако има питаниа питаи каквото мога да помагам няма проблем :D .

Аз пробвах, на включени къси светлини включвах копчето за фаровете за мъгла ама тия дето гледаха отзад поклащаха отрицателно глава - нищо не светва по-ярко или допълнително.

Освен това аз имам малки фарове на решетката но според мен за мъгла трябва да са по-нисичко.. иначе така и на къси пак не виждам нищо... Значи остава да потърся за тези които се закачат на бронята щом има стандартни.. и да окабеля всичко :)

Интересно за стоповете дали трябва да пускам кабели или е някаква друга проблемацията с тях.

Мерси колеги, продължавам да разучавам :)

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Нед 07 яну 2007 18:36

провери си дали нямаш изгорял бушон на халогенния стоп(3-ти стоп, или там както му викате ) иначе всичко за халогенния стоп си е оригинално с изключение на това че ако ти е изправхна инсталацията ще ти свети само левия (погледнато отзад) халогенен стоп и за да накараш и другия да светне просто трябва да пуснеш едно кабелче от него към десния (то даже си има оригинално пригодени кабелни обувки на самата клема в долната част на стопа) и всичко ще ти е наред. а това че имало оригинални халогени за тясната броня го чувам за първи път всичко което съм видял като халоген на тясната броня си е чисто "хоум мейд" изпълнение въпроса е кой колко качествено си го е направил. просто оригинално на самата греда на предната броня няма дупки за захващане на каквито и да било планки за халогени така че ... незнам каде другаде специално за Г2 може да се хване и да стане здраво
Успех дано съм бил полезен

Потребителски аватар
dimitkoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitkoto » Нед 07 яну 2007 20:43

Ще проверя за бушон, това не се сетих :)
Иначе няма смисъл да слагат копче ако то съвсем нищо не прави ..

Да, това също ми беше интересно къде се слагат халогените, понеже аз имам едни под ръка - някаква Hella, но първо че кабела между тях е доста къс и трябва да се преправи, а и стъклото на единия е счупено и става селска история :) Но аз и тях не видях къде ще ги монтирам лесно, а и кабели нямаше пуснати та реших да проуча първо въпроса как се прави да е като истинско.

И все пак излиза че на гредата трябва да се захванат някъде.. и интересно каква е оптималната височина, освен че не трябва да обират всички бурдюри :)

Мерси пак !

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Нед 07 яну 2007 22:39

още нещо се сетих кабели почти всички голфове които съм виждал имат изкарани и се намират под казанчето за антифриза (или т.н. разширителния съд) от долу трябва да има едни свободни букси пробвай ги с пробна лампа когато си на контакт, фарове(не габарит) и ключа на халогените да е натиснат (поне на 1-во положение което е за предните светлини за мъгла)

Потребителски аватар
dimitkoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitkoto » Пон 08 яну 2007 11:56

Евалата на колегата !

Погледнах си бушониерата и точно този бушон ми липсваше.
Сложих го и левия стоп за мъгла светна.
Ще си направя и десния с допълнителното кабелче тия дни.

Проверих под разширителния съд за антифриза и намерих 3 куплунга, и трите различни. Двата бяха за по един кабел само, не ги знам за какво са, но третия е бял женски с два кабела, като клемите са на кръст (едната хоризонтално а другата вертикално). Остава да проверя само има ли тоци моци по нея и дали за тези които се търсят в задачата.

А за отпред ако наистина това е кабела изкаран за халогени ще пробвам да си сложа тези които сега имам, единия със счупеното стъкло - но поне като са с капачките не се вижда :) И ще видим дали първо ще ги помеля на някои бурдюр или ще ми ги смъкнат :)

Мерси много !!!

Потребителски аватар
Glove

за халогените

Мнениеот Glove » Вто 09 яну 2007 8:43

Колега за това че ти светят халогените когато си на къси светлини и нищо не виждаш, се решава сравнително лесно. На таблото с предпазителите като го погледнеш има един кабел,сиво с бяло, който влиза с една черна букса, това е управлението за халогените от ключа на фаровете. Купуваш си едно реле номер 18 и го поставяш на това място, с това халогените ди стават зависими само от габаритните светлини а не от късите, кото е вече нещо, при мене си го направих така и се родих. Успех :)

Потребителски аватар
dimitkoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitkoto » Вто 09 яну 2007 12:53

Евалата !!! Евалата !!!

След като вече имам задни светлини за мъгла, вчера се позанимавах и с предните :)

Буксата която е под разширителното казанче се оказа точно тази която ми трябва, хиляди благодарности на колегата !!!

Та взех че се амбицирах и вчера си наплетох отдавна приготвените кабели и релета за предните светлини барабар с тези за халогените :) Остана да намеря:

1. подходяща букса за включване към тази под казанчето (трябва да е мъжка с едното краче хоризонтално а другото вертикално)

2. Куплунг за светлини, но не стандартния женски който се включва към крушката, противоположния мъжки - за да се включа към сегашната инсталация без да я променям.

Това е май.

Ще кача снимки като ги довърша :)

Поздрави !!
И пак мерси !

Потребителски аватар
dimitkoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: за халогените

Мнениеот dimitkoto » Вто 09 яну 2007 13:06

Glove написа:Колега за това че ти светят халогените когато си на къси светлини и нищо не виждаш, се решава сравнително лесно. На таблото с предпазителите като го погледнеш има един кабел,сиво с бяло, който влиза с една черна букса, това е управлението за халогените от ключа на фаровете. Купуваш си едно реле номер 18 и го поставяш на това място, с това халогените ди стават зависими само от габаритните светлини а не от късите, кото е вече нещо, при мене си го направих така и се родих. Успех :)

Аз малко се обърках - на кое казваш халогени?
Това което обяснявах е че в мъгла дори само на къси светлини не виждам нищо пред мен, а за дълги да не говорим.. просто си трябват светлини които да са по-ниско. Фарове за мъгла нямам още.

Но иначе ми стана интересно с това реле какъв е ефекта - каква точно е разликата преди и след него?

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Вто 09 яну 2007 19:23

dimitkoto написа:
Това което обяснявах е че в мъгла дори само на къси светлини не виждам нищо пред мен, а за дълги да не говорим.. просто си трябват светлини които да са по-ниско. Фарове за мъгла нямам още.

Но иначе ми стана интересно с това реле какъв е ефекта - каква точно е разликата преди и след него?

ефекта на релето е че ако се направи както трябва (да е с дебели кабели и колкото се може да са по-къси за да няма загуба на мощност в тях фаровете започват да светят доста по-добре

Потребителски аватар
Glove

за халогените

Мнениеот Glove » Вто 09 яну 2007 21:03

Не сте ме разбрали правилно тожа е ефекта като си пуснеш светлините халогените на маската обикновенно са зависими от това дали си пуснал къси или дълги светлини, а с поставянето на това реле на таблото на съответното място халогените стават зависими само от габаритните светлини ка колата, и стандартната зависимост от контактен ключ. А ефекта е че можеш да караш на халогените и на габарити и да виждаш нормално а не да ти пречат късите или дългите светлини. :)

Потребителски аватар
dimitkoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitkoto » Сря 10 яну 2007 11:12

B_O_S_S_S написа:
dimitkoto написа:

ефекта на релето е че ако се направи както трябва (да е с дебели кабели и колкото се може да са по-къси за да няма загуба на мощност в тях фаровете започват да светят доста по-добре

Това с преправянето на инсталацията с релета е друго, което също почти съм направил.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”