Дизела по-скъп от 92!!!
- opipva4a
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дизела по-скъп от 92!!!
защо бре???
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Дизела по-скъп от 92!!!
opipva4a написа:защо бре???
То това е от доста време по някой бензиностанции.
Защо ... защото много коли на нафта респективно повече изгорели газове, а от там по-висок акциз. Като знам колко е базовата цена на тон нафта /около 650 лв./ и ми се обръща нещо като си помисля колко ни товари държавата с акцизи, такси, ДДС, и още и още.
Ето за справка.
http://www.lukoil.bg/2_compl-rafin.htm
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
значи въпроса е откъде купуваш-за да станеш клиент на петрол /база иленци/ количествата са огромни, за нефтохима се измерват с цистерни
моите хора купуват от прекупвачи, защото взимат примерно 10 тона 95, 15 тона дизел, 8-9 тона 92 и не ги щат големите играчи
прекупвача пазарува 100-200 тона от всяко гориво от петрол и след това си има 3-4 по-дребни клиенти натоварва ги с цената и им продава, печели се в момента чисто около 7-8 ст на литър, в моя случай
ако имате въпроси питайте
моите хора купуват от прекупвачи, защото взимат примерно 10 тона 95, 15 тона дизел, 8-9 тона 92 и не ги щат големите играчи
прекупвача пазарува 100-200 тона от всяко гориво от петрол и след това си има 3-4 по-дребни клиенти натоварва ги с цената и им продава, печели се в момента чисто около 7-8 ст на литър, в моя случай
ако имате въпроси питайте

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
цената на едро трябва да проверя колко е на тон, ако е те интересува, тя се мени поне 2-3 на месец
а кои друг, само големи фирми, ама много големи от производителите и големите дилъри, а от тия които са поддоставчици е въпрос на договореност, количество, честота на зареждане, с техен или собствен транспорт, има много условности, а и аз не съм запознат толкова с тия подробности. Далаверата е малка обаче за малък потребител
а кои друг, само големи фирми, ама много големи от производителите и големите дилъри, а от тия които са поддоставчици е въпрос на договореност, количество, честота на зареждане, с техен или собствен транспорт, има много условности, а и аз не съм запознат толкова с тия подробности. Далаверата е малка обаче за малък потребител
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”