пасат в4 проблем с климатроника
-
- Автомобил: passat b4 1.9 tdi
- Двигател: AFN 03.1996
пасат в4 проблем с климатроника
Здравейте, имам проблем с климатроника на моя пасат модела е произведен 03.1996 дизел 110 к.с. проблема е следния когато се опитам да пусна климатика на отначало не мога да контролирам силата на перката като остане включен 2 мин. на мястото където ми показва външната температура се махат цифрите и изписва "HE" и тогава мога да контролирам силата на перката но компресора на климатика не се включва проверих дали има проверих дали има достатъчно фреон като и дали компресора не е заминал но всичко е наред с него . ходих на майстор и той ми провери цялата ел. система и ми каза че проблема е от конзолата за управление аз я замених с друга но проблема не се реши. ето и видео клип на него се вижда самия проблем http://vbox7.com/play:d865d87fa4 ако някой може да ми помогне ще сам много благодарен поне ако мойе да ми кажете дали мога да си свържа компресора с отделен бутон. благодаря предварително.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: пасат в4 проблем с климатроника
Има записани грешки.
Пусни му една самодиагностика и виж какви са грешките.
Пусни му една самодиагностика и виж какви са грешките.
-
аз го закарах на диагностика но не откриха грешки . как да му Пусна самодиагностика и как да разчета грешките
Последна промяна от IvanMan на Нед 25 май 2014 18:08, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!
Причина: Не цитирай предишното мнение!
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
-
изчистих грешките сега спря с премигането в началото като го пусна но компресора на климатика пак не се пуска и като го оставя да поработи 2 минути пак ми изписжа 'НЕ' на мястото на градусите на външната температура.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Виж какво е положението с датчика за външната температура - дали е закачен, дали работи, дали показва вярно (в живите данни на контролера може да се види с VCDS). Обикновено като се скапе той, този климатроник реагира така и пише HE вместо външна температура.

-
датчика си работи нормално 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Как си го проверил?
Ако не е външния, може да е датчика вътре, който е така наричания Fresh air temp. sensor и седи точно под ф-ра за купето.
Трябва да гледаш в живите данни показанията на двата датчика и какво се случва,докато ти пише HE .
Ако не е външния, може да е датчика вътре, който е така наричания Fresh air temp. sensor и седи точно под ф-ра за купето.
Трябва да гледаш в живите данни показанията на двата датчика и какво се случва,докато ти пише HE .
-
закарах го на диагностика и там не откриха грешки а и като пусна самодиагностика не ми дава грешки изписва ми 4444 

Изгледах клипа и според мен няма шанс да ти тръгне компресора след като си в режим ECON.Трябва да си на AUTO.Аз другия - Економичния бутон - не го използвам.
4-4-4-4 - няма грешки

4-4-4-4 - няма грешки

-
пуснах го на диагностика на живите данни от датчиците за температура не ми дава нищо. не ги засича сякаш, че не съществуват но като си пусна климатроника отначало ми показва реалната външна температура