Въпрос относно покупка на кола.
Re: Въпрос относно покупка на кола.
Благодаря на всички колеги които се отзоваха ! Мисля че едната от Хондите които беше постната от колегата ми грабва окото. Сивата за 1550 и ще трябва да се види. Благодаря още веднъж на всички отзовали се до момента. 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Егати басните! Ту стана бетер темите за разход на гориво, чакам на някой Фиестата да е връщала!
А Пунто 1.2, ако изгори 4.5/100 бензин, бяла мечка в каскадата на центъра в Плевен ще хвана!
А Пунто 1.2, ако изгори 4.5/100 бензин, бяла мечка в каскадата на центъра в Плевен ще хвана!
javor_bg написа:По повод Астрата 1.6 според мене е C16SE 8 клапанов мотор 100 к.с. и е доста добър. Като мощност на Астрата Комби трябва да си прецениш как е като го пробваш, ако си решил.
Не на последно място: Двигателите , които съм изредил горе всичките без X14XE (екотека) могат лесно да се газифицират ПРИ ИЗПРАВНА ЗАПАЛИТЕЛНА СИСТЕМА с обикновена газова уредба. Масово се карат така.
Точно такъв е мотора на астрата. Понеже като си тръгнах от Франция и след около стотина километра стрелката на километража ми падна. Викам си нищо, ще карам по навигация за ограниченията. Обаче по - късно забелязах че борд. компютъра спря да отчита и показва колко гориво имам и какъв разход дава на 100 км. Понеже не разбирам и си помислих че се е скапал компа. Прибрах се и я закарах на диагностика,закачиха я на компютър и тогава ми казаха че грешки няма, но не могат да ми влязат в компютъра на колата за да видят защо не показва. Иначе по двигателя няма грешки. Тогава ми казаха че мотора е C16SE. След като устаових че жилото на километража не работи, отидох да търся. Оказа се че е скъсано вътре в самия червяк. Купих червяк и жило, монтираха ги и компа се оправи. Тогава ми обясниха че борд. компютъра няма как да ми отчита за горивото (освен моментен разход) понеже не работи километража и няма кой да му подава данни за изминати километри и т.н. Абе малък проблем веше, но като не разбира човек

Иначе мотора наистина е корав. Прибрах се с за 35 часа от Франция без да имам никакви проблеми с мотора. Върви си и толкова. Ама вече не ми трябва, че така де, ще я продавам :)
Ще я хванеш бялата мечка -да....говоря ти за извънградско шофиране.Ако не ти се вярва попрочети малко из другите форуми и ще се образоваш.Значи може едно ръгливо Поло да дава такъв разход...фиат обаче не....
Разходът си е напълно достоверен лично от мен проверен. 

-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Колега подкрепям те тук. бащами има същотоо пунто 2 само че с 16в мотора. 1.2 16в 80коня
извънградско с нормално каране винаги ми е давала около 4.5-5 ето и снимка София-Монтана през петрохан с много леко каране повече от 90 не съм и вдигал, и съм се възползвал максимално от ППХ и енерцията.
Което е 4.2л/100км
А това е градският му разход с не много натоварено движение

-6.5/100км В натоварените часове ми е давала към 7.5-8л/100км, иначе със здраво каране и до 11 е стигал разхода...
разликата в разходът по борд и реалния засечен с резервоар до горе е около 0.2л/100км
Докато разходът на бравото ми 1.6 16в е почти двоен...
извънградско с нормално каране винаги ми е давала около 4.5-5 ето и снимка София-Монтана през петрохан с много леко каране повече от 90 не съм и вдигал, и съм се възползвал максимално от ППХ и енерцията.

Което е 4.2л/100км
А това е градският му разход с не много натоварено движение

-6.5/100км В натоварените часове ми е давала към 7.5-8л/100км, иначе със здраво каране и до 11 е стигал разхода...
разликата в разходът по борд и реалния засечен с резервоар до горе е около 0.2л/100км
Докато разходът на бравото ми 1.6 16в е почти двоен...

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
MarinKK, имай едно на ум с тия хонди, особено тази...тези коли не се жалят, а обичат да си похапват масло от време на време. Внимавай при огледа на която и да е хонда, и задължително в някой сервиз за пълен преглед. По-добре дай 20-30 лева да я видят хубаво, от колкото да дадеш една торбичка с парички след това и да си имаш един сив камИк пред блока 

Колега аз се опарих вече 1 път. Дадох 2050 за една каруца. Иначе който я види тя мн яка. ГТИ ката която махнах не струваше повече от 1500 като я взимах, а аз за толкова я дадох. От Еуфорията че вече имам кола не погледнах че 2 те предни гуми са зле ( цицини), съединителя отделяше доста отгоре ( пред смяна ). Двигателя беше измит но от едната свещ се стичаше струйка масло ( идваща от клапаните явно )На 10 ден започна да трака и скоростната кутия.Гореше по 18 литра газ на 85-90 км. Доливах по половин литър масло на 600 КМ.... Известно време карах Рено КЛио за 800 лева. Тва Клио се случи по здраво от Голфа МИ ! Мотор след основен ремонт, съединител отделящ от долу, скоростна кутия- здрава. Обаче Окачването им е направо смешно- а частите по скъпи и от на Хонда. Задължително някой познат монтьор с мен при огледа. В сервиз ако се налага да я видят. Никакви компромиси. Че не ми се дават 1000 лева за ремонти. И не ме разбирайте погрешно не очаквам нещо кой знае какво за тая цена но все пак :))
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”