Мнение за избор на първа кола до 4000лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мнение за избор на първа кола до 4000лв.
Здравейте. До сега не съм имал кола и съответно не знам много за колите. Спрял съм се на голф 4, дизел до 4000лв. Какъм ще ми препоръчате? От форумите ако съм разбрал правилно 1.9 ТДИ 110 коня е най-здрав двигател. Колата ще я карам само градско и не ми трябра да върви бързо :).
За този голф какво мислите http://www.cars.bg/c600645 ? какво миже да ми кажете за двигателя и какво означава "klimatr". Благодаря.
За този голф какво мислите http://www.cars.bg/c600645 ? какво миже да ми кажете за двигателя и какво означава "klimatr". Благодаря.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Re: Мнение за избор на първа кола до 4000лв.
Означава , че колата е с климатроник . Иначе за голф 4 ТДИ се е доказал през годините , но са вече на доста годинки и добре трябва да се гледа преди купуване. Много внимавай с този екземпляр внос от Австрия пък и не само с този. Там ръждата не прощава .
-
- Автомобил:
- Двигател:
до сега не съм се интересувал от коли и почти нищо не знам какво да гледам като избирам. Знам че тези от Италия не им е сменяно маслото :) поне така казват и това за австрийските го знам, но какво да гледам при тях ? да няма ръвда под колата ли ?
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Точно този мотор, е здрав и без турбина! Само съединителя е скъп! Общо казано колата е добра на снимки! Ама както каза колегата над-мен внимавай с Австрия! Има коли които не са гнили (ама кои ли ги е виждал) и преди да я караш, погледни под-а и праговете как са, после и арките! Ако някъде има ръжда, или пребоядисвано ясна е работата! Возил съм се в Поло същия мотор 1,9 за тези коне си върви доволно! За разхода не знам, всички дизели харчат по 4 градско и 5 извън!
Късмет с избора!
Късмет с избора!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
На Г4 дизел мотор без турбо , не препоръчвам . Едно ,че е по-кекава скоростната им и си е друго като чукнеш педала , да дръпне , а не да се чуди...
- plamen-roni
Под колата на канал , прагове , вежди , калници и т.н . По принцип мога да твърдя , че поне малко разбирам от коли и такива магии за прикриване на ръжда съм виждал от Варненските джамбази
. По добре повикай някой приятел с теб който разбира . Иначе моят съвет е да търсиш кола от Италия .

- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Голф 4 от Австрия няма проблем с ламарините като Голф 3 от Австрия.
Съединителя на 1,9 SDI не бих казал че е скъп, маховика е плътен и е обратен(като на повечето предишни поколения голф). Здрав мотор, единствения недостатък бих казал е скъпото обслужване(като на TDI) и проблема с нитовете на скоростната кутия. Не очаквай кой знае каква пъргавина и нисък разход, иначе става.
Съединителя на 1,9 SDI не бих казал че е скъп, маховика е плътен и е обратен(като на повечето предишни поколения голф). Здрав мотор, единствения недостатък бих казал е скъпото обслужване(като на TDI) и проблема с нитовете на скоростната кутия. Не очаквай кой знае каква пъргавина и нисък разход, иначе става.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Утре мога да снимам една 4-ка от Австрия да видите каква ръждъ я яде горката
Иначе до 4000 лв мисля че една 90 коньова ще се намери хубава

Иначе до 4000 лв мисля че една 90 коньова ще се намери хубава

- V.Petrow
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AHF 1999
Щом ще караш само градско,бих ти препоръчал SDI (за които съм чул, че са страшно здрави от много хора) или TDI - 90 коня.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Господ да ти помага с тия печки на 20 години и 800 000км
За 4 бона,при високата цена на голф 4 и то дизел-ще е умрял на мъка

За 4 бона,при високата цена на голф 4 и то дизел-ще е умрял на мъка
-
- Автомобил:
- Двигател:
mitko85 написа:Голф 4 от Австрия няма проблем с ламарините като Голф 3 от Австрия.
Ти не си виждал ръждиви или по принцип няма?
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Та кой каза, че няма ръжда
Кола от Австрия ако иска човек, да няма ръжда, да я купи на не повече от 5 годишна!
п.п По принцип, от една кола няма как да съдим за всички! Но тази на снимките, ако се китоса и боядиса от добър бояджия, няма да я познае човек! (който не е бояджия) И след 1 зима, ще ръти цялата! А за под-а на тази кола, не искам да я виждам, че ще сънувам кошмари вечер!
Колегата да гледа кола от Италия, с що годе здрав мотор и купе!

п.п По принцип, от една кола няма как да съдим за всички! Но тази на снимките, ако се китоса и боядиса от добър бояджия, няма да я познае човек! (който не е бояджия) И след 1 зима, ще ръти цялата! А за под-а на тази кола, не искам да я виждам, че ще сънувам кошмари вечер!
- plamen-roni
anonym0us написа:Та кой каза, че няма ръжда![]()
Кола от Австрия ако иска човек, да няма ръжда, да я купи на не повече от 5 годишна!
Кола над 5-6 години само от Италия . Аз съм се напатил вече с коли от Германия и Австрия вече ,че на мен си ми е обица на ухото . Лошото е че го разбрах по трудния начин . Отваряй си добре очите колега за ръжда ,че после иначе

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, тука можем да поспорим, но не и в тази тема! Колите от магазина излизат с антикорозионна защита до 12 години! Ние ги купуваме на над 13 години ако ли не и на 15 години! Лугата се е впила в купето, а защитата е паднала по шосето! Затова казах на колегата до 5 годишна да я купува! Ама за този бюджет на дали!
- plamen-roni
anonym0us написа:Колега, тука можем да поспорим, но не и в тази тема! Колите от магазина излизат с антикорозионна защита до 12 години! Ние ги купуваме на над 13 години ако ли не и на 15 години! Лугата се е впила в купето, а защитата е паднала по шосето! Затова казах на колегата до 5 годишна да я купува! Ама за този бюджет на дали!
Съгласен съм с теб ! Понеже караме стари коли е по добрия вариант да е от Италия . Ако тръгна да си купувам кола от 2010 год. е съвсем друго.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”