110afn написа:Абсолютно съм съгласен, че има лош и добър собственик. Няма обаче никакъв смисъл да защитават мотори като 1.4-16, душегуба 2.5 , 2.0тди и някое подобно недоразумение. Доказано е, че и най-големия мърляч обича 1.8 моно, стария 2.0-115 коня, тди-90 коня, на 110ката също няма да се разсърди
За мен най-долния мотор е душегуба. Познавам поне 5 човека, които са карали повече от 2-3г такъв мотор и просто няма шанс да не олекнеш сериозно с тая кола
Купуваш автомобил милионник , незнайна ръка , незнайна експлоатация , незнайна поддръжка и се сърдиш , че не е като нов и има проблеми .
Аз имам 2.0 тди . След съответното обслужване двигателят е перфектен .
Bai Sando написа:Една гатанка да ви задам
Да речем,че аз си взема Голф 4 1.4 16 в,чисто нов от завода.Карам си го нормално,грижа се за редовната смяна на маслото и т.н.
В същото време Бай Пешо си взима 1.8 моно в голф 3-ка пак чисто нов и пак си се грижи за него така.
Е кой от двата ще устиска повече?
Така,че аз не съм на мнението,че нямало лош мотор...има и то стават все повече.
За какъв период от време , 5 , 10 , 20 , 100 години ? Автомобилите не се правят за пазари като нашият , където надживяват производителите . Ако прилагаш необходимата за даденият двигател поддръжка , нямат разлика .