2.0 tdi мотор bre повишен разход на масло
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: 2.0 tdi мотор bre повишен разход на масло
Има проблем с турбината или не си с правилното масло щом лапа толкоз. А и да не се плашиш колата и тоя мотор са създадени за масло 5w30. Задалжително трябва да сипва това масло със спецификация 507.00. В противен случай ще си навлече куп главоболия. Колата има и дпф така че незнам. Малко ме съмнява да е 70 000. Никой не продава ей така кола на толкоз километри. Тя едвам се разработила. По скоро предния собственик е имал приключение с шестостена на маслената помпа от ненавременна смяна. Поуправил е нещата но като е разбрал че тез мотори са капризни на тема масло и маслена помпа е разкарал колата. Не я карай така а я занеси на сервиз който знае какво прави за преглед.
Аз лично не познавам човек, който има или кара 2,0 тди помпа-дюза и да не долива масло
Шкодата, която карам почти литър от смяна до смяна и това е още от нова и до сега все толкова, Другата Шкода може би от 50000 хилядния си километър до сега ( 215 някъде ) около литър и половина та и нагоре. Имаше проблем с турбото, смениха се маслените магистрали, маслената помпа и даже и картера и НИЩО. Колата си гори масло и те това е, единствения ефект от тези ремонти беше, че останахме само със една служебна кола за доста време и честото посещение до Надежда
Така и никой не обясни конкретно защо е така, От няколкото познати който имам със 2,0 тди, всичките си доливат кой по-малко, кой повече и те така

-
- Автомобил: VW BORA 2.0 115
- Двигател: AQY 1999
Колегата hpv800 може би изчерпи въпроса с двигателите 2.0 tdi.
Наблюденията ми върху два такива Пасата с двигатели BKP от септември 2006 година потвърждават напълно думите му.Едната кола се кара само градско и е на 100 000 км.,другата предимно извънградско и е на 200 000 км.И двете горят между 3 и 5 литра масло за 15 000 км.,обслужвани са само във фирмен сервиз и само с оригиналното масло.
Даже много пъти съм се смял как от сервиза ми носят две туби масло-едната за смяната,а другата за из път...
Имам трима приятели в Испания,карат 2.0 tdi и при тях същата работа...
Наблюденията ми върху два такива Пасата с двигатели BKP от септември 2006 година потвърждават напълно думите му.Едната кола се кара само градско и е на 100 000 км.,другата предимно извънградско и е на 200 000 км.И двете горят между 3 и 5 литра масло за 15 000 км.,обслужвани са само във фирмен сервиз и само с оригиналното масло.
Даже много пъти съм се смял как от сервиза ми носят две туби масло-едната за смяната,а другата за из път...
Имам трима приятели в Испания,карат 2.0 tdi и при тях същата работа...
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Защо 2.0 тди има такъв завишен разход на масло? Хем кола на 100 000 . Моята е 360 000 1.9 тди 130 кончета и за 15000 доливам само остатъка от тубата 300 грама. Немога да проумея защо по новото поколение е такъв маслар?
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
не всички са така моята е BMP мотора и никога не ми е светвала лампата може би взима около 500мл за 15000км
Нямах предвид, че на всички им светва лампата а ,че всички ( или поне тези който познавам ) си доливат масло
А и да ви кажа честно не виждам нищо лошо в това
Сега някой ще каже ама колата гори масло- и какво от това
Ми тя колата и нафта гори па какво да е правим. Наливаш и караш и това е

- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
petar_a написа:Колегата hpv800 може би изчерпи въпроса с двигателите 2.0 tdi.
Колега, говориш АБСОЛЮТНО неверни неща. 3 до 5 литра за 15 000 км градско. Моля те недей така. Това може да стане само ако се кара постоянно със 150-200 км/ч по магистрала 15 000 км.
Върни се в “Дизелови агрегати”