B5 как се сменят габарити на фар с лупи

Техническа и сервизна информация за Passat
sharkpayne
Автомобил: Passat B5 2.8 V6 4Motion
Двигател: AQD 1999

B5 как се сменят габарити на фар с лупи

Мнениеот sharkpayne » Чет 29 май 2014 9:57

Здраво колеги,
След като се рових безрезултатно, реших да питам.
Реших да правя тюнинг и да метна едни диодни габарити на пасата. Вчера вдигнах капака, смело си зарових ръцете и нищо не направих. Пасатът ми е с фабричен ксенон. Зад вътрешната секция на фара, където са дългите и габаритите има една букса, която обаче съвсем не е проста. Сваля се като се натисне една пружинна скоба, но оттам нататък не успях да продължа. Буксата е закачена на няколко различни по дебелина игли и явно захранва не само габарита. От другите теми разбрах, че на обикновения фар просто трябва смело и безотговорно да се дърпа направо снопа кабели и всичко излиза.
Ако отида в сервиз и ги помоля да ми сменят габаритите, ще си тегля въжето. Иначе в ръководството на пасата, немецът е написал в буквален превод от немски следното: Ти си прекалено прост, байко. Отиди в сервиза да ти сменят габаритите.
Помагайте! Ето това е фарът:
Прикачени файлове
HXVWP50HL-C_2.jpg

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: B5 как се сменят габарити на фар с лупи

Мнениеот jettro » Чет 29 май 2014 19:06

мисля, че без да свалиш фара малко трудно ще е да стигнеш до тях. пречат и баластите, защото са захванати на гърба на фара. на мойте фарове сменях лампите, докато не бяха монтирани. Успех!

Върни се в “Passat”