Пасат Б3 - измерване налягане на маслото - къде в Пловдив?
Re: Пасат Б3 - измерване налягане на маслото - къде в Пловди
Не , почиства се и обратно в мотора! Е, ако някъде има стенд да се провери реди монтажа е най- добре!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Почиства - хубаво, ама зависи от какво е заседнал... И кога!
Моя явно нявгаш е бил заседнал от нещо твърдо.
След това беше заседнал заради надирания по цилиндърчето и буталцето.
И да го отворя - центровия шлайф е на 4м от вратата на стаята ми в работата.
Ама като му зачистя деругите - хлабината ще стане голяма и от там ще губи налягане. :(
Моя явно нявгаш е бил заседнал от нещо твърдо.
След това беше заседнал заради надирания по цилиндърчето и буталцето.
И да го отворя - центровия шлайф е на 4м от вратата на стаята ми в работата.
Ама като му зачистя деругите - хлабината ще стане голяма и от там ще губи налягане. :(
- kompresor
- Автомобил: Audi 8D Avant
- Двигател: AEB 1996
- Контакти:
При мен когато маслото е на максимум и при студен старт вдига много голямо налягане стрелката на уреда бие в дъното след 6 бара (имам Ауди 80 с трите уреда). Когато се сгрее маслото вдигне ли 60градуса му пада налягането но никога не е падало под 1 бар колкото и да е загряла и прегряла. Случи ми се два три пъти да я изръчкам студена, първия път на място я изръчках така студена и хвърли маслото през уплътнението на филтъра, после следващите пъти ми гръмна горе в повдигачите (от свръх налягането някой повдигач излиза много и клапан удря в бутало
) И явно имам неработещ клапан на помпата. Оня ден вдигнах 180кмч и маслото стигна 140 градуса, а имам маслен радиатор който съм измил и не е запушен, и много ме съмнява потока да дроселира през тоя клапан и там да грее маслото яко.
Затова се интересувам, дали мога да го вкарам в пътя тоя клапан, извинявам се, че пиша в темата на колегата, обаче ако разреша проблема си, вярвам, че ще бъде полезно за други колеги които имат като моя двигател. 1.6турбодизел RA

Затова се интересувам, дали мога да го вкарам в пътя тоя клапан, извинявам се, че пиша в темата на колегата, обаче ако разреша проблема си, вярвам, че ще бъде полезно за други колеги които имат като моя двигател. 1.6турбодизел RA

-
- Автомобил:
- Двигател:
Можеш ли да напишеш при загрял двигател (около 90 градуса) колко е налягането на празех ход и на около 2000 оборота.
- kompresor
- Автомобил: Audi 8D Avant
- Двигател: AEB 1996
- Контакти:
на празен ход при загрял мотор на 90 градуса налягането е 1 бар, а при 2000 оборота не мога да кажа точно но е над 2 бара гаранция