Golf 3 1994г. 2e - Лепене на стикербомб ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ceco_bg
- Автомобил: Vw Golf mk4
- Двигател:
Golf 3 1994г. 2e - Лепене на стикербомб ?
Колеги дайте някакви съвети относно залепянето на стикер бомб фолио понеже съм решил да си направя това нещо на преден десен калник. Някои ако има личен опит да сподели вижданията си,съвети,трикове,има ли нужда от специално подготвяне калника и т.н.
- Ceco_bg
- Двигател:
Re: Golf 3 1994г. 2e - Лепене на стикербомб ?
Постове ли трупaме или кво.... първото е че питaм зa лични впечaтления,естествено че съм гледaл клипове и т.н.. (пише го и в твмaтa ЛИЧНИ ВПЕЧAТЛЕНИЯ) и второ че нaли се сещaш кaк ще тръгнa дa събирaм хиляди стикерчетa че дa стaне нещо,при положение че вече ги продaвaт нa линеен метър готови сaмо дa се лепне....
КОлега имам и аз подобно желание на твоето. Аз искам да направя отдолу предният капак с лепенки. Моята схема ще бъде следната:
-правя на фотошоп файл готов за принтиране
-отивм в някоя предварително избрана агенция с широкоформатен цветен принтер, за да ми принтират стикерите
- Тук сега имаш две опции - да използваш CAST фолио за коли - доста издръжливо на авмосверни условия
- да използваш обикновено фолио, което отгоре да напръскаш с лак на спрей за да не се развали след малко време
ОБАЧЕ - знай че ако използваш обикновено фолио, при него освен бъга с неиздържането, има и друго нещо- не може да се разтяга хубаво. CAST офлиото е възможно да се разтяга на над 200% от дължината си.Обаче е и по скъпичко. Ако не те бърка взимаш такова
- ПОсле вече е лесно, и отново при полагането на фолиото имаш два варианта-на водно с напръскване на разтвор от вода и сапун, но не съм сигурен дали ще може да се разтегне хубаво фолиото, и след това колата не трябва да се кара докато разтвора не изветрее, защото лепката ще изхвърчи нанякъде.Вторият вариянт е на сухо, обаче пък остават балончета които после трябва да пукнеш.
По ъгълчетата завиваш и натискаш като нагряваш малко със запалка за да не влиза мърсотия,и си готов.
Принципно това работя, затова тази информация може да се счита за пробвана и работи безотказно ако извършителят е читав. Преди два дни направих следното нещо на моята кола. Ето да видиш какво се получи:

Това е от мен, надявам се че съм помогнал поне малко. Ако имаш въпроси пиши тук или на ЛС
-правя на фотошоп файл готов за принтиране
-отивм в някоя предварително избрана агенция с широкоформатен цветен принтер, за да ми принтират стикерите
- Тук сега имаш две опции - да използваш CAST фолио за коли - доста издръжливо на авмосверни условия
- да използваш обикновено фолио, което отгоре да напръскаш с лак на спрей за да не се развали след малко време
ОБАЧЕ - знай че ако използваш обикновено фолио, при него освен бъга с неиздържането, има и друго нещо- не може да се разтяга хубаво. CAST офлиото е възможно да се разтяга на над 200% от дължината си.Обаче е и по скъпичко. Ако не те бърка взимаш такова
- ПОсле вече е лесно, и отново при полагането на фолиото имаш два варианта-на водно с напръскване на разтвор от вода и сапун, но не съм сигурен дали ще може да се разтегне хубаво фолиото, и след това колата не трябва да се кара докато разтвора не изветрее, защото лепката ще изхвърчи нанякъде.Вторият вариянт е на сухо, обаче пък остават балончета които после трябва да пукнеш.
По ъгълчетата завиваш и натискаш като нагряваш малко със запалка за да не влиза мърсотия,и си готов.
Принципно това работя, затова тази информация може да се счита за пробвана и работи безотказно ако извършителят е читав. Преди два дни направих следното нещо на моята кола. Ето да видиш какво се получи:

Това е от мен, надявам се че съм помогнал поне малко. Ако имаш въпроси пиши тук или на ЛС

- Ceco_bg
- Двигател:
Колега пиша ти тук за да видят всички и при интерес да четат. Информацията е страхотна а въпроса ми е след като го работиш можеш ли да ми го направиш ? Няма проблем да е на водна основа понеже аз съм купил нов калник (втора ръка) които съм измил и може да се лепи и да седи без да мърда и да го вее или вали даже и месец...
Втори въпрос: Фолиата които се продават по магазините подходящи ли са или само тези които се правят на места са читави,питам защото съм гледал фолиа които са с малки размери и ми е чудно как се лепи цял калник,наставям няколко парчета или се опъва мноооого?
Втори въпрос: Фолиата които се продават по магазините подходящи ли са или само тези които се правят на места са читави,питам защото съм гледал фолиа които са с малки размери и ми е чудно как се лепи цял калник,наставям няколко парчета или се опъва мноооого?
Тези по Практикер са негодни за тази употреба. Също и при другите подобни магазини. На Илиенци продават фолиа мисля, те също не стават.
Истинските фолиа се продават в агенции рекламни, широки са по 80см, 100см и 120см. Толкова е възможно да е широка една ролка. ТАка че когато отидеш и им кажеш искам 1 метър фолио, практически получаваш 1 кв.м. ако ролката е широка 100см. Ако не ти е проблем с парите, препоръчвам да закупиш КАСТ фолио защото освен издръжливостта и много по лесно се работи с него когато човек го лепи.
Иначе аз да го напарвя, възможно е но на този етап нямам практическата възможност, тъй като съм в сесия - студент съм
Виждам че си от София, някой път ако искаш можем да се видим да се запознаем на някоя седмична сбирка и да поговорим ако искаш 
Истинските фолиа се продават в агенции рекламни, широки са по 80см, 100см и 120см. Толкова е възможно да е широка една ролка. ТАка че когато отидеш и им кажеш искам 1 метър фолио, практически получаваш 1 кв.м. ако ролката е широка 100см. Ако не ти е проблем с парите, препоръчвам да закупиш КАСТ фолио защото освен издръжливостта и много по лесно се работи с него когато човек го лепи.
Иначе аз да го напарвя, възможно е но на този етап нямам практическата възможност, тъй като съм в сесия - студент съм

- Ceco_bg
- Двигател:
Дa,кaжи къде прaвите седмичните збирки? Aз съм от люлин. A къде могa дa си купя тaковa фолио в околносттa нa люлин,знaеш ли?
Инaче aко до седмицa две ще можем дa нaпрaвим рaботaтa не ми е проблем дa изчaкaм кaкто кaзaх кaлник друг съм взел зa тaзи рaботa и не бързaм особено.
Инaче aко до седмицa две ще можем дa нaпрaвим рaботaтa не ми е проблем дa изчaкaм кaкто кaзaх кaлник друг съм взел зa тaзи рaботa и не бързaм особено.
- Repissimo
- Автомобил:
- Двигател:
Идеята на стикербомба е много по-различна от това да принтираш едно парче фолио и да го залепиш на детайла. Друго е да изразиш себе си чрез стикери, които си събирал и залепил един по един и така да идивидуализираш автомобила си.Та така...бомбата е едно, фолиото е друго.Имайте малко въображение бе хора!!! Идеята за стикербомб естествено се побългари и всяка "избомбена" кола е с едни и същи стикери копирани от нета и наскагани на фотошоп, след което принтирани на парче фолио, което обезсмисля идеята за бомбата... 

- Ceco_bg
- Двигател:
Repissimo написа:Идеята на стикербомба е много по-различна от това да принтираш едно парче фолио и да го залепиш на детайла. Друго е да изразиш себе си чрез стикери, които си събирал и залепил един по един и така да идивидуализираш автомобила си.Та така...бомбата е едно, фолиото е друго.Имайте малко въображение бе хора!!! Идеята за стикербомб естествено се побългари и всяка "избомбена" кола е с едни и същи стикери копирани от нета и наскагани на фотошоп, след което принтирани на парче фолио, което обезсмисля идеята за бомбата...
Дaбе колегa дaмо че aз изкaм дa го нaпрaвя сегa a не след 5 години когaто ще съберa 200 стикерa че дa облепя целия кaлник.... a й ти от къде си нaмирaшбтaкивa стикерчетa aко не е тaйнa ? Aз не съм виждaл от не знaм колко време освен дa ходя по мaгaзините и дa си купувaм коеро е същото кaто дa ги свaля от нетa и дa ги нaслaгaм нa фотошопa и дaги принтирaм нa фолио a съвсем друг въпрос е кaк ще нaмериш 200 Рaзлични стикерчетa.....и дaли ще ти се получи по вкусa...
A колегaтa ПУШ къде в този сaйт дето дaде нaмери фолиa че aз нещо не могa дa се ориентирaм...?
- D'oh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето при мен какво се получи :

Правих ги на Photoshop като бях взел размерите на всички панели и по тях ги правих. Сега се мъча да направя файл със стикери, които само да се изрежат и един по един да се лепи. Аз ето от тук ги свалям и после през paint ги правя във .jpeg формат и след това на illustrator един по един ги редя на нов лист 100cm/100cm (квадратен метър).
Фолиото което използвах беше "каст" някакво белгийско, много хубаво от Vascony

Правих ги на Photoshop като бях взел размерите на всички панели и по тях ги правих. Сега се мъча да направя файл със стикери, които само да се изрежат и един по един да се лепи. Аз ето от тук ги свалям и после през paint ги правя във .jpeg формат и след това на illustrator един по един ги редя на нов лист 100cm/100cm (квадратен метър).
Фолиото което използвах беше "каст" някакво белгийско, много хубаво от Vascony
- Ceco_bg
- Двигател:
A кaкви пaрички ти взехa зa принтирaнето ?
Aз нaмерих в един мaгaзин много близо до нaс зa 40 лв фолиото и още 12 зa дa е лaминирaно и тивa е 100х100 см. и тaм нaпрaво ще ми го нaлепят зa 20 кинтa че aз нещо все нямaм време и общо всичко 70-80 лв.,добре ли е?
Aз нaмерих в един мaгaзин много близо до нaс зa 40 лв фолиото и още 12 зa дa е лaминирaно и тивa е 100х100 см. и тaм нaпрaво ще ми го нaлепят зa 20 кинтa че aз нещо все нямaм време и общо всичко 70-80 лв.,добре ли е?
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
В сайта няма фолиа, ама в магазина им
Линка го дадох да се ориентираш къде има магазин ПРИМЕРНО 

- D'oh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ceco_bg написа:A кaкви пaрички ти взехa зa принтирaнето ?
Този магазин да не е man1a, че и на мен ми бяха казали такива цена? на мен ми стъпи към 25-30 лв., като принта не беше 1 кв. но за 100х100 (1кв) цената е такава каквато казваш, дори и в маниата е толкова.
- Ceco_bg
- Двигател:
Ми не знам как се казва но е в люлин 1 магазина само такива джунджурий за коли продават и така,събота ще взема калника и ще направя снимки със стария как е било и с новия как ще е да ви покажа да дадете мнения. То по-принцип още днес щях да го взема ама му казах фолиото да е черно бяло че на бялата кола ако е цветно както беше щеше да е много нещо циганско и затова му казах черно бяло да ми го направи.
П.П.С. дайте съвети за сваляне и качване на калник и съответно на вежда към нея ....
П.П.С. дайте съвети за сваляне и качване на калник и съответно на вежда към нея ....