Здравейте
Имам проблем със спирачната система педала ми няма ход, доста често става твърд, а и когато запаля колата в купето се чува един щум.В някои случаи особено когато е студено и ми задържат. Днес сутринта бях на сервиз и ми казаха, че проблема е серво усилвателят. Търсих из нета, но уви нов почти никой не продава, намерих една обява за втора ръка, но от там ме питаха какъв бил двоен или единичен. Става дума за пасат б5.5 1,8 Т 20 винтила 2002г. Искам да попитам дали някой се с сблъсквал с такъв проблем, съответно как го е отстранил, знае ли някои какъв е въпросният усилвател (двоен или единичен)и евентуално да ми кажете ориентировъчна цена на нов или втора ръка.
Благодаря предвартително.
пасат б5.5 1,8 Т 20 V 2002 какъв ми е серво усилвателят?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: пасат б5.5 1,8 Т 20 V 2002 какъв ми е серво усилвателят
след престой при запалване на двг педала на спирачка "омеква" ли надолу
tdi fen написа:след престой при запалване на двг педала на спирачка "омеква" ли надолу
А ми зависи понякога омеква, понякога след 2 -3 натискания пак става твърд.Интересно е, че когато го натисна и този паразитен шум изчезва, когато го отпусна пак се появява. Когато мине известно време шумът изчезва но педала ту се оправя ту става твърд. Избягвам да я карам много защото както казах понякога и задържат спирачките, не е много но се усеща особено като пусна педала на газта и виждам как скоростта пада доста бързо. Но днес например докато ходих до сервиза беше така, следобед ми се наложи да мина около 100 км. и о чудо почти направи проблем, всичко работеше нормално - педала мек, с нормален ход, но пак ми се струва, че леко задържаха.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Е махни кората и го погледни 

виж дали не е пълно с вода, ако не си чистил отводнителните канали е доста вероятно . Би трябвало да е двойно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имах същия проблем, сервото се пълни с вода и зимата замръзва и спирачките спират да ловят, поне докато не загрее хубаво и се разтопи . Като се стопли времето и откарах колата при майстор, водата в сервото беше изчезнала и беше останало само ръжда, та с въздух под налягано го духнахме, вдигнаха се големи пушеци и нещата се оправиха. Най-добре не рискувай да купуваш втора употреба серво, защото най-вероятно ще е същото или ново, което е скъпичко или погледни дали има вода, ако все още е остана вода, вземи една спринцовка и я изсмучи.