голф3 1.8 ми гасне и гори много газ
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: голф3 1.8 ми гасне и гори много газ
Трудно мога да се сетя за по-масов и евтин за подръжка автомобил, 350 лв примерно ще ти стигнат за още един обурудван двигател със скорости и полуоски.
- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
Колега,сменихме делкото и проблема засега изчезна,днес цял ден не е гаснала колата
центровката е направена съобразно че се кара на газ колата и ще видим разхода как ще е занапред

-
- Автомобил:
- Двигател:
при ме започна да намаля оборотите, и понякога гасне , а понякога започва бавно да ги вдига!и после си работи. вече се чудя от къде и какво да правя! 

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Да не би да се бъзика изпарителят нещо? Или ТПС-а? Стъпковото моторче работи ли - останах с впечатление, че двигателят ти е ABS?
- papi92
- Автомобил: Golf 3 1.6
- Двигател: ABU 1993
automan написа:при ме започна да намаля оборотите, и понякога гасне , а понякога започва бавно да ги вдига!и после си работи. вече се чудя от къде и какво да правя!
Като прочетох мнението ти и се сетих. При мен (1.6, 75hp, 93г) беше започнала да прави подобни неща и да работи неравномерно. Както на газ така и на бензин. Закачих диагностиката и видях, че ламбда сондата седи винаги на 1,000. Смених я и се оправи. Принципно няма логика защото обикновенната газова няма връзка с ламбда сондата, но преди да я смения пробвах със свещи, кабели, филтри и каквото се сетиш. При мен не гаснеше, но работеше отваратително. Ако имаш възможност пробвай със сонда от друга кола.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
по отношение на ламбда сондата, по лесно е просто да я изключиш за тест
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблема с гасненето го локализирах! прави го на бензин и то когато е студена!глъхне, работи не устойчиво и в един момент гасне! после пали и бавно вдига оборотите, и като позагрее върви, но някак си работи и по шумнно!
какво да я правя вече незнам! 

- Pet_rov
За бензина, че си локализирал, добре. Я кажи, бензинова помпа вадил ли си? Пробвал ли си какъв е дебитът и налягането и? Горивен филтър сменял ли си? Ако я палиш само на газ, какво е положението?
-
- Автомобил:
- Двигател:
сменял съм горивния филтър. бензиновата помпа никога не съм я пипал!на газ никога не паля. паля на бензин и после обръщам на газ! на газ не пали! 

- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Щом не си я пипал - вземете й замерете налягането, което държи.
Най-добре ще направиш да вземеш да я извадиш, да я огледаш как е - но това не е за всеки. На предишната кола имах късмет, че самата помпа бе извън резервоара. Та сам си я сменях. След известни проблеми - минах през една помпа втора употреба, и в крайна сметка се сдобих с нова. После разглобих вече бракуваната. Беше страшна картинка - четките такъв канал бяха направили в контакторите...
Най-добре ще направиш да вземеш да я извадиш, да я огледаш как е - но това не е за всеки. На предишната кола имах късмет, че самата помпа бе извън резервоара. Та сам си я сменях. След известни проблеми - минах през една помпа втора употреба, и в крайна сметка се сдобих с нова. После разглобих вече бракуваната. Беше страшна картинка - четките такъв канал бяха направили в контакторите...
- Pet_rov
Никога не я палиш на газ или изобщо не пали на газ, като опиташ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
и двете. не пали на газ!
- Pet_rov
Моят Пасат е този от профила. В момента паля само на газ. Виждам, че си от Пазарджик, защо не се свържеш с Bai Sando? Едва ли ще откаже човекът да погледне защо поне на газ не пали?
-
- Автомобил:
- Двигател:
все си мисля за датчик на хол! дали ми върти тези номера и не ми дава спокойствие.това е че няма и как да се хване защото не го прави постоянно. няма как да съм сигорен, иначе не е работа да сменявам части без да има ефект! 

- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
на диагностика ако покаже датчик на хол значи е той,на мен ми го показваше от 5-6 месеца като грешка, но колата си палеше и нямаше проблем,чак след 4-5 месеца взе да прави номера,смених го и всичко е ок засега
Върни се в “Автогазови уредби”