Избор на въздушна пушка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Избор на въздушна пушка

Мнениеот tdi fen » Чет 29 май 2014 17:12

kossis написа:Ето това е истината :th_up

http://www.arms.bg/product/2299/vazdushna-pushka-sumatra-2500-500-cc-5-5-mm.html

Изображение

какъв е смисъла въздушна пушка ? за толкова пари може да се вземе истинска

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 29 май 2014 18:08

tdi fen написа:...какъв е смисъла въздушна пушка ? за толкова пари може да се вземе истинска

Може и за пет пъти по-малко пари...само дето трябва да си ловец icon_idea Документи,ала-бала...

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 29 май 2014 19:04

Колеги всичко може, но за всеки продукт си има клиенти.

Все пак ПЦП има своите предимства пред огнестрелните. По принцип в България не е разрешен лова с ВП ! Така че.............. :stumm

А смисъла е че човек търси винаги предела във всяка една област. Та тази пушка е точно това при ВП за сега.

И както е казал колегата за огнестрелно трябва Разрешително, ловен билет и тнт. Ходи се в КОС на определен период от време и тнт.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пет 30 май 2014 17:00

Момчета..гледам интересен спор се е заформил и съжалявам ,ако ви го прекъсвам :mhihi Имам едно запитване... става дума за китайска пушка Meteor b3-3 5.5mm. Някой изобщо играл ли си е с подобряването на такава? Като цяло за парите си е добра. Моята засега е с пружина от Hatsan Striker и полиран спусък. Но като че ли иска малко работа по буталото и маншета... но не знам какво може да се направи. Като цяло от никъде не гледам или да се консултирам с някого...засега съм си баш самоук,но резултата си го бива. ОТ около 30 крачки(крачката ми е около 70-75см.) ,кажи речи грубо 20-21м. сваля(буквално) шише 2л. от кока кола пълно догоре с вода. Уви нямам инструменти за измерване и тем подобни,затова карам така.Та ..някакви идеи ?

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пет 30 май 2014 19:22

Ако си с андроид - хроно за телефон
Дава добри резултати, за ориентир става.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 31 май 2014 10:40

Как работи тва приложение ?

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Съб 31 май 2014 10:56

Екстра колега ! :Mr Green Fun

Записва началото и края на звука от изстрела. Тоест пиковата амплитуда при начало на изстрела и удар в мишената. За предпочитане в ламарина.
Но за целта трябва да се въведе разстоянието до мишената, до телефона и тежестта на чашките. Софта смята Скоростта и Джаулите.
Разстоянието до мишената не трябва да е много голямо. Примерно 20 метра, а до телефона около 1 метър.

Ако всичко е точно този софт се справя доста добре.

http://forum.airguns.bg/index.php?topic=94.0

Ще ми се наложи да измеря чашките които нямат обозначен грамаж при Златаря. :mrgreen

Потребителски аватар
IvailoOo

Мнениеот IvailoOo » Съб 31 май 2014 14:07

Пробвах го въпросното приложение,но не знам защо всеки път ми дава различни стойности.Веднъж ~150м/с,веднъж - 245м/с, а трети - 320м/сек. А предполагам е ясно да стреля с 320м/с е немислимо. И това при еднакви условия...едно и също разстояние , място на стелба,мишена,чашки,една и съща позиция и при еднакви настройки.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Съб 31 май 2014 14:41

Каква е пушката ? Странични шумове имаше ли ?

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 31 май 2014 16:29

Може да го пробвам тия дни

Потребителски аватар
IvailoOo

Мнениеот IvailoOo » Съб 31 май 2014 16:32

Пушката е Meteor B3-3 5.5mm леко "пипната". И не..гледах да няма никакви странични шумове.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Съб 31 май 2014 17:30

Питах дали е Пружинка или ПЦП.

Струва ми се че е пружинка, а при тях е напълно възможно, ако преди това не си стрелял скоро с нея да имаш няколко изстрела с различна скорост. Тоест за да постигнеш изстрели с еднаква скорост се иска да направиш 20 изстрела първо за разгряване на маншета и тнт.

Просто при пружинките точността и еднаквата сила е доста относително понятие и се иска повечко изстрели за да се постигне платото.

Виж при ПЦП нещата са други.

А и коментара за тези Китайци не е задоволителен в един нет магазин

"Фамилията Бx-x на Норинко. Това са китайските пушки , които ще намерите по пазарите. Качеството им е много ниско, но и цената е такава /25-60 лв/. Началната скорост е 100 -150 м/с. Някои модели са опасни за работа. При изпускане на механизма няма предпазител за ръцете и има доста случай на премазани пръсти /серията Б3-х/. Модела е Б12 е уникален с това, че се разглобява на 2 (3 с оптиката) части."

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Съб 31 май 2014 17:53

Също е хубаво да се понастрои чувствителността на звука, защото се влияе от странични шумове. Случвало ми се е зареждането да го отчете като изстрел (за ПП става дума). Трябва малко да си поиграе човек.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 01 юни 2014 13:47

kossis написа:Питах дали е Пружинка или ПЦП.

Струва ми се че е пружинка, а при тях е напълно възможно, ако преди това не си стрелял скоро с нея да имаш няколко изстрела с различна скорост. Тоест за да постигнеш изстрели с еднаква скорост се иска да направиш 20 изстрела първо за разгряване на маншета и тнт.

Просто при пружинките точността и еднаквата сила е доста относително понятие и се иска повечко изстрели за да се постигне платото.

Виж при ПЦП нещата са други.

А и коментара за тези Китайци не е задоволителен в един нет магазин

"Фамилията Бx-x на Норинко. Това са китайските пушки , които ще намерите по пазарите. Качеството им е много ниско, но и цената е такава /25-60 лв/. Началната скорост е 100 -150 м/с. Някои модели са опасни за работа. При изпускане на механизма няма предпазител за ръцете и има доста случай на премазани пръсти /серията Б3-х/. Модела е Б12 е уникален с това, че се разглобява на 2 (3 с оптиката) части."

Абе и моята е Метеор,ама няма един лош отзвук за нея. АР 1000 магнум е модела,пак е копие на Норика.А и цената и е 175 лв

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Нед 01 юни 2014 16:06

Незман за Метеора, но Хатсана 125 за 200 пари е пълен боклук, сравнено с АТ44-10, а пък ако ти сравня АТ с нещо по качествено и той ще стане автоматично боклук.
И двете ми пушки съм ги ремонтирал лично и знам как са направени и сглобени. На БК-то на АТ-то вместо опръстен, Турчина намацал някакъв силикон, понеже му свършили уплътненията и тнт.

Та щом те кефи Метеора стреляй си, но хубавите ВП са с цени над 700 лева казано условно !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”