Здравейте колеги,
разглеждам Passat B6 2.0 FSI, като вариант за следващата ми кола, и имам няколко въпросчета за него които не успях да намеря/изясня.
Този модел с ангренажна верига ли е или е с ангренажен ремък?
Един приятел каза, че били и с демпферен маховик, който струвал една торба пари и се сменя задължително при смяна на съединителя ...
Passat B6 2.0 FSI - верига/ремък, демпферен маховик ?
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Passat B6 2.0 FSI - верига/ремък, демпферен маховик ?
Кaкто се кaзвa

-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де, защо все ще се намери някой да ти тегли една "аре оправяй се"
...
Може би съм потърсил информация, и може би не съм намерил ...
И може би съм решил да питам във форума, където се предполага, че хората са се събрали да си помагат, а не да се сочат с пръст кой по-
малко информация можел да намери.

Може би съм потърсил информация, и може би не съм намерил ...
И може би съм решил да питам във форума, където се предполага, че хората са се събрали да си помагат, а не да се сочат с пръст кой по-

То си личи ,че не си си мръднал и пръста. Eдин приятел ти бил казал... Вземи питай и чичо Гугъл , той много ги разбира.
-
- Автомобил: Фв туран
- Двигател: BMN 2007 г
Виж най-добре в този сайт www.volkswagen.msk.ru/. ВЛЯВО СЕ НАМИРАТ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ПЛАТФОРМИ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Първо бих искал да благодаря на колегата Манол, за сайта.
А отностно теамта:
1. Верига или ремък?
Говорих с няколко колеги от форума, и техните коли се оказаха всичките с ремъци, но единият от тях направи едно доро заключение. Понеже веригата се нуждае от смазване, тя е винаги в метален кожух, и с един бърз оглед на двигателя може да се установи дали е с верига или не. Ако е от пластмаса ... 100% е ремък.
2. Демпферен маховик.
За съжаление и бензиновите двигатели с директно впръскване, могат да се "гордеят" с наличието на демпферен маховик. Явно проектантите са сметанли, че успокоението във феродовият диск не е достатъчно, и трябва по-голямо но в маховика.
Из форуми имаше информация за това, че на по-малките коли (голф) с по-малки двигатели (1.2, 1.4 ...), може да се смени демпферният маховик с обикновен маховик и съединител с демпферни прожини в него.
А отностно теамта:
1. Верига или ремък?
Говорих с няколко колеги от форума, и техните коли се оказаха всичките с ремъци, но единият от тях направи едно доро заключение. Понеже веригата се нуждае от смазване, тя е винаги в метален кожух, и с един бърз оглед на двигателя може да се установи дали е с верига или не. Ако е от пластмаса ... 100% е ремък.
2. Демпферен маховик.
За съжаление и бензиновите двигатели с директно впръскване, могат да се "гордеят" с наличието на демпферен маховик. Явно проектантите са сметанли, че успокоението във феродовият диск не е достатъчно, и трябва по-голямо но в маховика.
Из форуми имаше информация за това, че на по-малките коли (голф) с по-малки двигатели (1.2, 1.4 ...), може да се смени демпферният маховик с обикновен маховик и съединител с демпферни прожини в него.