при комби разбира се, има превес А4 , то е и по-красиво Авант версията .Freakylol написа:Иначе той багажника хубаво по-голям ама на а3 ще хване повече понеже е хеч
Каква "градска" дизелова кола да избера
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Каква "градска" кола да избера
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Тук съм съгласен 

- kriskoo_95
- Автомобил: Volkswagen Polo 6N1
- Двигател: 1.9D
Колеги спрях се на Голф4 1.9тди 131 4моушън или обикновен или пък на ауди а4 2002 1.9тди 131 куатро или пък обикновено какво мислите :) аз наблягам повече на голфа :D
kriskoo_95 написа:Колеги спрях се на Голф4 1.9тди 131 4моушън
Tи не търсеше ли градска кола ? Тая не е ли с постоянно зацепване,подходяща за обикаляне на планини ?
Градска кола за мен е Рено Клио,Сузуки Суифт,Ситроен Саксо,Форд Фиеста,някое Лупо (не Поло).......
Ама Голф 4 TDI 4Motion 131hp по скоро ми прилича на антипод на градска кола.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Когато ти се наложи да покараш няколкостотин км(не 200) за един ден с голф пък бил той и 8моушън и 262кс, ще разбереш защо голфът Е градска кола. Дали е 105кс на предно или 131кс 4х4 няма НИКАКВА разлика, когато пътуваш надалеч.
myrshavija написа:Когато ти се наложи да покараш няколкостотин км(не 200) за един ден с голф пък бил той и 8моушън и 262кс, ще разбереш защо голфът Е градска кола.
Kво точно трябваше да разбера,че не се сещам ? Да кажем че съм си докарал Голфа от Германия и и съм минал няколко пъти по няколкостотин километра ???
myrshavija написа:Дали е 105кс на предно или 131кс 4х4 няма НИКАКВА разлика, когато пътуваш надалеч.
Заглавието на темата беше май за градска кола,а не за такава с която ще се изминават често често по няколкостотин километра....
Бръз поглед в нета и виждаме:
Golf 4 1.9 tdi (90HP).
-urban-6.5 l/100 km.
-extra urban-4.1 l/100 km
Golf 4 1.9 TDI 4motion (130 Hp)
- urban -8 l/100 km.
-extra urban-5.1 l/100 km.
Taка че какво точно искаш да кажеш не ми става доста ясно.Най проста математика показва,че обикновеното TDI/90HP ,ще икономисва в града (където щзъра възнамерява предимно да кара,съдейки по темата му) едни близо 3 лева на 100 км,или при средно месечен разход от 1000 км да кажем са 30 лева в повече,респективно 360 лева на година,което са си близо 4 нови гуми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
означава кола подходяща за и удобна при каране на дълги разстояния. Което Голф не е, без значение от двигателя. Дали ще харчи 1-2л повече или по-малко не е основният критерий, по който се разделят "градските" коли и техните антиподи, според мен. За мен основното е комфорта на дълъг път и Голф е моят "антипод на магистрална кола". И аз си докарах преди години Голф2 от Германия, но това не означава, че колата не е градска, нито, че не бях като пребит, когато слязох пред нас в България. Имах възможност да покарам по-дълго кола споделяща шасито на Голф от магазина и 15-годишна от т.нар. executive клас по едни и същи маршрути и начина, по който се чувствах след като сляза от колата в края на пътуването няма нищо общо между двете.Росен2 написа:... антипод на градска кола.
Голфчето ми не ме уморява.Напротив,екстра си ми е.Мога да мина днес и 500 км и няма да почувствам дискомфорт.С нормално окачване съм,мекичко и плавно ми вози колата.
Пък и в края на крайщата не слизам от Майбах,за да съм чак толкова капризен.Да не говорим ,колко често ни се налага да изминаваме по няколкостотин километра...
Пък и в края на крайщата не слизам от Майбах,за да съм чак толкова капризен.Да не говорим ,колко често ни се налага да изминаваме по няколкостотин километра...
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Росен2 написа:Голфчето ми не ме уморява.Напротив,екстра си ми е.Мога да мина днес и 500 км и няма да почувствам дискомфорт.С нормално окачване съм,мекичко и плавно ми вози колата.
Ние не падаме от Марс ! Чак пък да вози меко айде моля ти се . Варна - София - Варна за един ден и да те питам колко комфортно ще ти е . Отговора е никак .
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Кой тоз Голф дето вози мекиЧко и плавниЧко ...аз до сега на такъв не съм се возил/карал 

Аз съм доволен.Не намирам сериозна причина да се оплача.Нито ми е посинен задника,нито имам цицини по главата от удари в тавана,нито краката ми изтръпват..........
Нормално и причлично си вози колата,а който не му харесва да си купи Бентли.
А вие двамата недоволни,съдейки по подписите ви,гледам че не карате Голфове
,та май злорадствате а 
Нормално и причлично си вози колата,а който не му харесва да си купи Бентли.
А вие двамата недоволни,съдейки по подписите ви,гледам че не карате Голфове

Последна промяна от Росен2 на Пон 02 юни 2014 17:57, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Всеки усеща различно мекото. То е като убавото и грозното
Иначе 500км малко ще е тегаво с такъв клас кола нон-стоп без почивки. Тоя колега с Голф тройката ако го кача на моята Джета с омекналите пружини отзад ще му се стори, че се вози в Е-клас на Мерцедес

Иначе 500км малко ще е тегаво с такъв клас кола нон-стоп без почивки. Тоя колега с Голф тройката ако го кача на моята Джета с омекналите пружини отзад ще му се стори, че се вози в Е-клас на Мерцедес

-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Доста оффтопик, но ако трябва да съм честен, с Голф 5 - ца, си върви доста приятно и на нормален извънградски път, и на магистрали и през планински проходи. Съгласен съм, че Пасата от същите години ще върви още по - добре, но немога да се съглася, че няма Голф, който да е приятен извънградско. По - новите също са оше по - приятни сигурно. По темата, наистина градска кола разбирам нещо от класа на Поло/Корса/Клио, от друга страна никога не би си взел толкова малка кола, освен ако наистина некарам 95% градско. Тука е интересно какво наистина търси човека. Аудито ще вози по - хубаво, и ще е по приятно - очевадно. Че е по - скъпо като начална цена и поддръжка още по - очевадно. Че и Голф 4Х4 и Ауди А4 не са типичните градски коли е ясно. Наистина незнам какви се явяват водещите мотиви за избор на човека.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
С нормално окачване си вози съвсем прилично.Аз като взех моя преди 2 години от софията и все едно се качих в лодка в сравнение със стария
Естествено,голф винаги е возил с една идея по-твърдо но ако всичко му е здраво и фабрично,не е чак толкова гадно.
Според мен най-много изморява на дълъг път когато няма климатик,а на вън е яко жега.

Естествено,голф винаги е возил с една идея по-твърдо но ако всичко му е здраво и фабрично,не е чак толкова гадно.
Според мен най-много изморява на дълъг път когато няма климатик,а на вън е яко жега.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Никой не казва че вози гадно, вози както всеки един друг автомобил в този клас, твърдо и стегнато тип лагерна количка, какво има да го въртим и да го сучем 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”