Фобос 1 или Фобос 4
- Ton4o_84
- Автомобил: Шкода Октавия 97
- Двигател: AEE
Re: Фобос 1 или Фобос 4
Прави ми проблем нивомера, все ми показва празна бутилка, а на компютъра показва само 1ом съпротивление, въпреки, че му сложих 10 литра газ. Имат ли значение някакви полюси при връзването му към компютъра или не. Защото на инструктажа не показват полюси.
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Не, там се гледа стойността на съпротивлението - полюси няма.
Следващата стъпка е пълене "до горе". След това пак проверяваш стойността на съпротивлението. А от там нататък - корекции в софтуера докато ти хареса на колко газ в бутлката - колко лампички светят...
Ама за това си трябва време - до тогава - хвърляй по едно око на стрелката.
Следващата стъпка е пълене "до горе". След това пак проверяваш стойността на съпротивлението. А от там нататък - корекции в софтуера докато ти хареса на колко газ в бутлката - колко лампички светят...
Ама за това си трябва време - до тогава - хвърляй по едно око на стрелката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Виждал съм как показанията на нивомера се регулират с въртене на "нещо" на бутилката.
- Ton4o_84
Оф, че съм смотан, ами какво искам да ми покаже, при положение, че е пълна горе 1/4 от бутилката
. От еуфория и реалната си преценка загубих вече.
-Да, върти се самото прозрачно уредче, според желанието ти колко газ искаш да имаш в бутилката когато ти застане на минимум. Сега се сетих, че моята много я вдигнах :)

-Да, върти се самото прозрачно уредче, според желанието ти колко газ искаш да имаш в бутилката когато ти застане на минимум. Сега се сетих, че моята много я вдигнах :)
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Покарай на газ да речем поне 400-500 км. и притегни профилактично всички болтчета по изпарителя, че като поулегнат малко мембраните, може да поотпуснат тук там. И тогава провери и налягането как е...
- Ton4o_84
Засякох разхода
С 10 литра изминах 96км. градско умишлено в големия трафик и със каране далеч по динамично от това, когато карах на безин и при положение, че е първо пълнене на бутилката и има количество газ, което не е могло да изгори.

С 10 литра изминах 96км. градско умишлено в големия трафик и със каране далеч по динамично от това, когато карах на безин и при положение, че е първо пълнене на бутилката и има количество газ, което не е могло да изгори.

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Не бързай да се радваш.Зареди 2-3 бутилки до горе и ги изгори и тогава кажи разход :)
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Така е.Иначе така сега излиза,че ти е горило 9 бензин градско,което за тоя мотор и това купе е невъзможно. 

- Ton4o_84
mupk0 написа:Не бързай да се радваш.Зареди 2-3 бутилки до горе и ги изгори и тогава кажи разход :)
-Пак ще е същия, да не кажа и по-малък, защото от радост карах малко дивашката, а и колата работи доста над час на място в името на това да ми прави душевна чи*ия.
Bai Sando написа:Така е.Иначе така сега излиза,че ти е горило 9 бензин градско,което за тоя мотор и това купе е невъзможно.
-Тя Ми гори толкова

-Засичам я като слагам 10 литра всеки път когато писне резервата, това е най-точния начин за мерене, защото бензиновия нивомер по-трудно се лъже.
- Ton4o_84
Колата започна да ми тресе на празен ход и да се опитва да гасне, докато не достигне плътни 90 градуса. Как се оправя това.
- mrpetrov
Запали я от студен мотор (първо палене за деня), и на закачен лаптоп - следи каква температура ще ти даде за Тгаз като превключи. Също си гледаш и наляганията.
Общо взето - с лаптопа трябва да можеш да видиш от къде е проблема, пък си мисля - в не малко случаи - и да му повлияеш, чрез настройка.
Общо взето - с лаптопа трябва да можеш да видиш от къде е проблема, пък си мисля - в не малко случаи - и да му повлияеш, чрез настройка.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
mrpetrov Колко градуса би трябвало да е минимум Тгаз, по време на превключванеto на gаз? това според мен трябва да се осигури зимата, в по-големите студове. Лятото не би трябвало да е проблем...
Последна промяна от KingoftheROAD на Чет 05 юни 2014 13:01, променено общо 1 път.
- mrpetrov
Нямам конкретна техническа информация, но някъде четох че под еди какви си градуси - тя газта си стояла течна, а не както се очаква - газообразна.
Иначе питам колегата за число, просто защото мога и аз да кажа моето - така ще имаме нещо да сравняваме...
Иначе питам колегата за число, просто защото мога и аз да кажа моето - така ще имаме нещо да сравняваме...
- Ton4o_84
По подразбиране обръща на 30градуса, а тази сутрин като обърна, температурата на газта беше 18. Чудя се дали да не го направя на 40, ще удължа малко повече живота на редуктора и ще стане по-стабилна работата.
-От четене по интернет, разбрах, че се получавало така от забравен махнат маркуч за картерни газове, както е било при мен и е смукало въздух без да минава през филтъра. Свързах го още вчера и тази сутрин нямах никакви проблеми, работи си докато стигна 86гр. без да прехълца.
-От четене по интернет, разбрах, че се получавало така от забравен махнат маркуч за картерни газове, както е било при мен и е смукало въздух без да минава през филтъра. Свързах го още вчера и тази сутрин нямах никакви проблеми, работи си докато стигна 86гр. без да прехълца.
- mrpetrov
Е то в такъв случай - много ясно, че ще има проблеми. Понеже датчиците казват на бензиновия комп влиза еди колко си въздух с еди каква си температура, а в действителност - количеството въздух е друго, съответното сметките на бензиновия комп за нормална работа на мотора излизат криви...
За газта - моята е наместена да обръща при Твода на 40 градуса, и определно съм доволен.
За газта - моята е наместена да обръща при Твода на 40 градуса, и определно съм доволен.
Върни се в “Автогазови уредби”