Съвет за покупка на Пасат Б6 1.9 TDI 105 к.с.
-
- Автомобил: Vw Passat B6
- Двигател: 1.9 TDI- BLS- 2008
Съвет за покупка на Пасат Б6 1.9 TDI 105 к.с.
Здравейте.
Отдавна не съм писал тук във форума, защото до миналата седмица карах Октавия и посещавах по- често Шкода форум-а.
Та дойде времето да сменя Октавията с нещо по- добро, а именно VW PASSAT B6 2006- 2008г. с 1,9 тди- 105 к.с. задължително!
Имам няколко въпроса относно избора си:
- можете ли да ми кажете какви са кодовете на двигателите 1,9тди и 2,0тди, слагани в Пасат 2006- 2008г., защото в обявите търговците масово пишат за колите, че са с 1,9, а се оказват с 2,0тди. Също така кои тди- та са с филтър за твърди частици?
- особености и съвети при огледа на пасатите, в смисъл слаби места по купето, окачването и двигателя;
- виждам, че в една и съща година има модели с голям макси дот дисплей и такива с малък, От какво зависи това и съответно какви са нивата на оборудване в годините 2006- 2008г.?
- виждам, че има някои пасати 1,9тди с 6 скорости, но повечето са с 5. От какво зависи това?
За тези неща се сещам за сега, но ако вие се сетите допълвайте.
Благодаря предварително.
Поздрави.
Отдавна не съм писал тук във форума, защото до миналата седмица карах Октавия и посещавах по- често Шкода форум-а.
Та дойде времето да сменя Октавията с нещо по- добро, а именно VW PASSAT B6 2006- 2008г. с 1,9 тди- 105 к.с. задължително!
Имам няколко въпроса относно избора си:
- можете ли да ми кажете какви са кодовете на двигателите 1,9тди и 2,0тди, слагани в Пасат 2006- 2008г., защото в обявите търговците масово пишат за колите, че са с 1,9, а се оказват с 2,0тди. Също така кои тди- та са с филтър за твърди частици?
- особености и съвети при огледа на пасатите, в смисъл слаби места по купето, окачването и двигателя;
- виждам, че в една и съща година има модели с голям макси дот дисплей и такива с малък, От какво зависи това и съответно какви са нивата на оборудване в годините 2006- 2008г.?
- виждам, че има някои пасати 1,9тди с 6 скорости, но повечето са с 5. От какво зависи това?
За тези неща се сещам за сега, но ако вие се сетите допълвайте.
Благодаря предварително.
Поздрави.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Re: съвет за покупка на Пасат Б6
Здравей, аз имам такъв пасат 2008, по ВИН 2009. Код на мотора БЛС със филтър за твърди частици. Когато го купувах бях напълно бос откъм информация и освен да го проверя в представителство на ФВ не съм правил нищо друго. Общо взето аз извадих късмет и досега не съм пипал нищо за 1 година.
След като имам такава кола мога да споделя какво може да погледнеш при покупка:
-Да се закачи задължително на VCDS и да се погледнат всички налични модули дали имат грешки/дали функционират нормално.
-Състояние помпа дюзите.
-Състояние на ДПФ-а/ако има такъв.
-Да се проверят километри на колата.
-При загасяне на колата не трябва да има рязък дрънчащ звук съпътстващ с притрисане на купето. Това е симтом за износен демпферен маховик.
-6ста скорост на стоков такъв мотор е напълно безмислена. Колата е тежка не би имала тяга за 6ста. Това е мое лично мнение.
-Да се провери ръчната спирачка дали функционира. Моторчетата на коли от по северните държави правят проблеми.
-Разхода на 2.0 според мен е по-нисък от на 1.9. Казвам това на база четено тук във форума колко им харчат 2ките на колегите и колко харчи мойта. Много колеги с нормално извънградско падат 4.5-5 л/100км.
Моят под 5-6 л/100км. не може да падне. Което е логично-колата е тежка, мотора слаб. Трябва да го натискаш повече отколкото 140ската.
След като имам такава кола мога да споделя какво може да погледнеш при покупка:
-Да се закачи задължително на VCDS и да се погледнат всички налични модули дали имат грешки/дали функционират нормално.
-Състояние помпа дюзите.
-Състояние на ДПФ-а/ако има такъв.
-Да се проверят километри на колата.
-При загасяне на колата не трябва да има рязък дрънчащ звук съпътстващ с притрисане на купето. Това е симтом за износен демпферен маховик.
-6ста скорост на стоков такъв мотор е напълно безмислена. Колата е тежка не би имала тяга за 6ста. Това е мое лично мнение.
-Да се провери ръчната спирачка дали функционира. Моторчетата на коли от по северните държави правят проблеми.
-Разхода на 2.0 според мен е по-нисък от на 1.9. Казвам това на база четено тук във форума колко им харчат 2ките на колегите и колко харчи мойта. Много колеги с нормално извънградско падат 4.5-5 л/100км.
Моят под 5-6 л/100км. не може да падне. Което е логично-колата е тежка, мотора слаб. Трябва да го натискаш повече отколкото 140ската.
Последна промяна от alpinab на Вто 03 юни 2014 15:00, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще си позволя да отбележа, че тази две неща са неверни
Литрите се съкращават с "л".alpinab написа:-6ста скорост на стоков такъв мотор е напълно безмислена. Колата е тежка не би имала тяга за 6ста. Това е мое лично мнение.
-Разхода на 2.0 според мен е по-нисък от на 1.9. Казвам това на база четено тук във форума колко им харчат 2ките на колегите и колко харчи мойта. Много колеги с нормално извънградско падат 4.5-5 лт/100км.
Моят под 5-6 лт/100км. не може да падне. Което е логично-колата е тежка, мотора слаб. Трябва да го натискаш повече отколкото 140ската.
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Километрите и да проверяваш, и да не проверяваш, няма да те стопли. Гледай състоянието на колата - това, дето е написал колегата alpinb. DPF-a направо се приготвяй да го махаш (виж го задължително колко е задръстен и спазари отстъпка колкото може). Сумата не е чак толкова космическа, сравнена с цената на колата. Изпробвай климатроника задължително на всички режими, виж и дали има грешки записани. Там едни моторчета правят проблеми и се намират на гадно място. Не трябва да се чува силно тракане. Почти сигурно автоджамбазина ще каже, че "то така си работи по принцип"
Изобщо, прегледай всичко по колата, не само мотора и окачването. Разход 4.5/100 очаквай по нанадолното и с попътен вятър 

-
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: 2.0TDI BKP 2007
plamikcho написа:Изпробвай климатроника задължително на всички режими, виж и дали има грешки записани. Там едни моторчета правят проблеми и се намират на гадно място. Не трябва да се чува силно тракане.
Извинявам се предварително!
При мен някой път има такова тракане друг път няма... голям проблем ли (може ли да направи по-голям проблем ако работи така?)
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
myrshavija
Би ли подплътил с някаква теза твоето несъгласие? Или просто търсиме повод за спор на тема разход и автомобили?
Би ли подплътил с някаква теза твоето несъгласие? Или просто търсиме повод за спор на тема разход и автомобили?
-
- Автомобил: PASSAT B 6 Variant
- Двигател: BMR 11.2006 DSG
Пасат Б 6 1.9 TDI 105 к.с. с 6 скорости не съм виждал.Може и да има,но....аз не съм срещал.Има на голф 5 със същия мотор 6 степенна скоростна кутия,но на пасат 6 не.
Казват,че били по-дълги скоростите и двигателя се чувствал добре.Имащите,каращите да споделят.Иначе е залят от суперлативи този мотор.Преди да си взема моя,ме съветваха да не го пипам/2.0 TDI 170 к.с./.
Като цяло страхотен комфорт и возия,но ти си карал октавия,така,че.....
Късмет в голяма доза и успех.Всичко ще ти е нужно.
Казват,че били по-дълги скоростите и двигателя се чувствал добре.Имащите,каращите да споделят.Иначе е залят от суперлативи този мотор.Преди да си взема моя,ме съветваха да не го пипам/2.0 TDI 170 к.с./.
Като цяло страхотен комфорт и возия,но ти си карал октавия,така,че.....
Късмет в голяма доза и успех.Всичко ще ти е нужно.
-
Мерси за мненията.
Днес след обяд ходих до Горубляне. Там бях набелязал един пасат 1,9 от обява. Обявата перфектна и снимките също. Пасата- супер оборудван дори и с навигация, камера за заден ход, мулти волан и мн. други.
Но на място още отвън се започна:
- пасата надран яката работа, цели детайли изцяло са за шкурка и боя- явно последния собственик е ядосал някого. Кората под двигателя я нямаше и имаше следи от преправяно в коша на двигателя.
Бях се разбрал с един диагностик от софийски сервиз да дойде и да го закачи на кабела и се почна:
- 1- во километрите нямаха нищо общо с тези, показани на таблото (не съм и очаквал друго де :) ), нямаше ама пък никакви грешчици ама никъде и за нищо. Климатроника едва се нави да тръгне и стигна само до около 8 бара налягане;
- 4- та дюза е хванала пътя към кофата;
- отвратително претрисане на двигателя по време на работа и при гасене, отделно при натискане на съединителя се чува леко скръцване от към ск. кутия.
А за капак беше прясно написаната и подпечатена сервизна книжка
Абе с две думи барната горублянска работа и то селската.
Като видя, че хванахме проблеми по колата без да се обаждам нищо за пари ми свали 1000лв., но му казах, че няма да ми стигнат само за комплект съединител + маховик, пък какво остава за дюза или ако искам да я шкурнат и пръснат.
Както и да е, търсенето продължава.
Набелязал съм още два пасата в София, но заваля здраво пороен дъжд и приключих с огледите за днес.
Днес след обяд ходих до Горубляне. Там бях набелязал един пасат 1,9 от обява. Обявата перфектна и снимките също. Пасата- супер оборудван дори и с навигация, камера за заден ход, мулти волан и мн. други.
Но на място още отвън се започна:
- пасата надран яката работа, цели детайли изцяло са за шкурка и боя- явно последния собственик е ядосал някого. Кората под двигателя я нямаше и имаше следи от преправяно в коша на двигателя.
Бях се разбрал с един диагностик от софийски сервиз да дойде и да го закачи на кабела и се почна:
- 1- во километрите нямаха нищо общо с тези, показани на таблото (не съм и очаквал друго де :) ), нямаше ама пък никакви грешчици ама никъде и за нищо. Климатроника едва се нави да тръгне и стигна само до около 8 бара налягане;
- 4- та дюза е хванала пътя към кофата;
- отвратително претрисане на двигателя по време на работа и при гасене, отделно при натискане на съединителя се чува леко скръцване от към ск. кутия.
А за капак беше прясно написаната и подпечатена сервизна книжка

Абе с две думи барната горублянска работа и то селската.
Като видя, че хванахме проблеми по колата без да се обаждам нищо за пари ми свали 1000лв., но му казах, че няма да ми стигнат само за комплект съединител + маховик, пък какво остава за дюза или ако искам да я шкурнат и пръснат.
Както и да е, търсенето продължава.
Набелязал съм още два пасата в София, но заваля здраво пороен дъжд и приключих с огледите за днес.
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Горубляне направо го з@еби
Там става само за разглеждане.

-
Ооо със сигурност. Знам какви са, но обявата на пасата ме изкуши. Аз имам няколко приятели със собствени автокъщи и ме е гнус да им слушам глупостите пред клиентите им. Затова и предпочитам да взема автомобил от непознат човек, а не от "приятели", защото всички само гледат да си вземат парите и да ти набутат поредния порой на 4 колела...
Абе в общи линии във всички автокъщи, навсякъде са си едни и същи простотии, истории, преправени коли, НЕреални километри, замаскирани удари и какви ли не извращения с колите...
Абе в общи линии във всички автокъщи, навсякъде са си едни и същи простотии, истории, преправени коли, НЕреални километри, замаскирани удари и какви ли не извращения с колите...
- richko25
- Автомобил: VAG
- Двигател:
...
Последна промяна от richko25 на Пет 10 сеп 2021 17:20, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.cars.bg/c720193
Нещо такова ли търсиш колега ? Успех с търсенето
Нещо такова ли търсиш колега ? Успех с търсенето
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Съветвам тази от обявата по-горе изобщо да не си правиш труда дори да разгледаш всички снимки.
Колата е уникална много добре потдьржан афтомобил обслужен напьлно платени документи готов за каране..

-
richko25 написа:Дай линк на обявата ,да знаем кой е този търговецУспех в търсенето
Сега търся обявата, но я няма. Вчера докато гледахме колата на ваг-ком- а чух, че му звъняха за оглед. Явно е продал вече тоя порой. Дано поне човечеца, дето я е купил да е спазарил на добра цена.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”