голф3 1.8 ми гасне и гори много газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Re: голф3 1.8 ми гасне и гори много газ

Мнениеот 4i4o-dido » Нед 01 юни 2014 7:18

yordannnnnn написа:на диагностика ако покаже датчик на хол значи е той,на мен ми го показваше от 5-6 месеца като грешка, но колата си палеше и нямаше проблем,чак след 4-5 месеца взе да прави номера,смених го и всичко е ок засега

На диагностика когато не е запален мотора винаги дава грешка датчика на ХОЛ. На работещ няма как да ти я даде.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 01 юни 2014 7:38

Тия момчета не искат да схванат, че ако датчикът на Хол умре колата няма как да запали, камо ли да се движи и да показва грешката :mhihi

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Нед 01 юни 2014 9:28

значи да смятам че не е от датчика на хол! :rolleyes

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Нед 01 юни 2014 13:17

Той управлява комутатор/бобина.Ако е неизправен или няма да запали изобщо или като започне да прави номера започват произволни гаснения /обикновено на загрял мотор/,след малко въртиш палиш и до следващия път.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Пон 02 юни 2014 16:49

да, ама не ! мислех си че съм разбрал че гасне на бензин. ама не гасне и на газ, и то в движение . щях да се пребия, днес изгасна в завой и без спирачки и серво , хубаво че бързо запалих иначе н е ми с е мисли какво щеше да стане! спусках по баир с нагъсто нацъкани завои. не знам какво да правя с тази кола вече става опасна , а причината не може да се открие! :banghead

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Пон 02 юни 2014 17:09

Не откриеш ли причината в рамките на месец време,продавай на части барутняка щото иначе може тебе самия да те събират на части.
Последния ми автомобил започна да ми прави една мизерия,и близо 2 месеца не успяхме да инициализираме от къде идва проблема.Намразих я много,ама много,въпреки че ми беше служила вярно и безпроблемно дълго време и я продадох на първия човек който ми предложи цена,естествено смешна.Но не ми пукаше.Вървиш напред и това е.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Пон 02 юни 2014 17:13

ТО ТОВА ЛЕСНО. ама в тая криза немога да я сменя , иначе като идея е добре!макар че не се знае и другата да не е още по голям боклук! :screwy

Росен2

Мнениеот Росен2 » Пон 02 юни 2014 17:18

automan написа: не се знае и другата да не е още по голям боклук! :screwy

Е те това е най лошото :icon_sad ......

dreadx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dreadx » Пон 02 юни 2014 23:19

automan написа:значи да смятам че не е от датчика на хол! :rolleyes

Не, просто някои компютри при неработещ двигател връщат такава грешка. Включително и при изправен датчик на Хол - само заради това, че в момента двигателят не се върти. Това не означава, че датчикът непременно е развален, но не означава и че е здрав. Ако датчикът изцяло не работи никога няма да можеш да запалиш двигателя. Но ако работи и спира по някое време, тогава и двигателят ще угасне.
Лошото при теб е, че не е съвсем да не иска да запали - тогава щеше хванеш от какво го прави. Сега остава да гадаеш, но въпреки всичко запалването ще спре от много малко неща. Например ако не ти работи някой друг датчик, от това колата ще работи зле, но не трябва да угасне. Затова може и профилактично да смениш датчика на Хол - например ако ти изпадне евтино работещ, или от колега за проба. Оставам с впечатление, че тези датчици често дават дефекти.

Не знам защо не иска да пали директно на газ, може и да е някаква много крива настройка на газовата уредба..

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 03 юни 2014 7:05

Знам,че живота на един такъв датчик е 10-15 години макс.Лошото е,че тия кочини станаха на по 20 и искаме всичко да им е наред.Хубавото в случая е,че двигател като 1.8 моноинжекция има само един такъв датчик и като почне да прави номера,лесно се хваща.Не е като на по-модерните коли дето са с по иляда електроники.
Към автора:намери едно делко от някъде което със сигурност работи.Слагаш го,палиш и караш.И това е.Утре ще ти изгасне някъде на далече тотално и ще се чудиш как да се прибираш.

Росен2

Мнениеот Росен2 » Вто 03 юни 2014 7:36

Bai Sando написа:Утре ще ти изгасне някъде на далече тотално и ще се чудиш как да се прибираш.

Oставян съм насред пустоща.Незабравимо ! Въпреки че се случи преди няколко години,няма да забравя унижението.Никой не спира да ти по могне,малкото минаващи коли те отбичват като пътен знак..А ти седиш и мачкаш каскета в глупаво очакване да дойде някой да те издърпа на ласо.
При мен се беше оказал комутатор.Искам да подчертая дебело,че той не умря изведнаж.Имах спорадични предходни проблеми,но след време колата си палеше.Сега обаче твърдо отказа,и то в средата на нищото.
Ако потребителя желае,мога да му дам на лично линк към Датчик на Хол за 32 лева ,нов.От един сайт.За качество не гарантирам,просто търсейки от любопитство тая толкова проблемна и коментирана част ,попаднах на него.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Вто 03 юни 2014 8:15

ПРОБЛЕМА Е ТАМ ЧЕ ТЯ СИ ПАЛИ, изведнъж или започва да намаля оборотите и гасне, или внезапно гасне . и е много опасно . ако е при изпреварване или спускане на наклон , всеки може да си представи за какво става въпрос! лошото и това че дори да мерим за грешки -няма да даде защото тя си гасне когато си изка! :screwy

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 03 юни 2014 9:32

Е именно де.Когато почне да се скапва тоя датчик колата си ПАЛИ и гасне когато си иска.
Ако искаш чакай хубаво да се скапе и въобще няма да запали.

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Вто 03 юни 2014 20:36

И аз това казах,ама...вече десетина дни след като го смених няма никакви проблеми а симптомите бяха същите

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 03 юни 2014 20:53

Тоя датчик мре по доста кофти начин. И аз съм го ял. Смених делкото и се оправиха нещата тогава. Иначе може да се смени само той, ама аз делко не се наемам да разглобявам, особено карбураторно - с двата регулатора - голям ташак е. :icon_lol

Върни се в “Автогазови уредби”