Нагло поведение на пътя ПЕЖО 406 купе

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Нагло поведение на пътя ПЕЖО 406 купе

Мнениеот drmilendd » Пон 02 юни 2014 10:30

Днес в 8.30 сутринта, се престроявам за ляв завой в най лява лента. До мен лентата е само за направо. Аз пресичам булевард с основно платно и две локални платна, като ще правя ляв завой в локалното. Един тарикат решава да направи същото от платното за направо, при което ме засича и го освирквам. Той нарочно спира така, че да не мога да вляза в локалното и да остана на релсите. След това като му светва зелено да продължи направо по локалното, спира на средата на кръстовището при зелен светофар за да може да ме блокира в кръстовището. Разбира се звъня на 112 и обяснявам случващото се. Жена ми и големия син (8 г. ) са с мен в колата. От 112 ми връщат обаждане и ми казват, че за да има последствия трябва да пусна жалба в 6-то районно. Въпросът ми е като пусна жалба, после трябва ли пак да ме викат като свидетел, да ме разкарват по съдилища и т.н. Иска ми се да му дам урок на тоз пич, но за съжаление нямам никакво свободно време и ще ми много трудно да ходя два три пъти. Патил съм вече така (намерихме пребит човек на улицата, викнахме полиция и бърза помощ и после два пъти при следовател, в съда) и не ми се разправя пак

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Re: Нагло поведение на пътя ПЕЖО 406 купе

Мнениеот push » Пон 02 юни 2014 11:56

Трябвало е да му усучеш ключа за гуми около врата!

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 02 юни 2014 12:48

ако ставаше толкова лесно... срещам те на улицата диктувам ти номера на колата с измислени оплаквания и теб те почват полицаите, съдилища и т.н. няма как да мине без жалби, показания, свидели и т.н.
Не го приемай толкова на вътре, такива си намират майстора самички, не ги бавят много...

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 02 юни 2014 19:55

Колегата е прав,не им се връзвай толкова много и бъди по-търпелив на пътя.
И аз така свирех с клаксона и се ядосвах за щяло и нещяло,но ...разбрах че няма смисъл,само си вредя на нервната система и си скапвам настроението за деня.
Тъпанара като види че не го отразяваш и сякаш се очовечва.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 03 юни 2014 8:13

Въпреки това е дразнещо, че няма какво да направиш в момента и евентуално да предотвратиш нещо по лошо.Вчера имах случка по пътя за от Берковица за София с видински мерцедес, в завоите преди Годеч караше като последната бабичка все едно го беше страх от завоя и непознаващ пътя, стоповете светеха непрекъснато. Карах доста време след него културно и го изпреварих където знам че има възможност. Само десетина километра по нататък има участък с 3 ленти, като нашата е на спускане и е само една, тъпанара ни изпревари 3 коли в завой карайки в насрещното. Настигнах го преди Костинброд и го изпреварих отново, присветвайки му с фаровете, щото и никакви светлини не беше пуснал тоя, за съжаление едва ли ме разбра за какво му светя.
На мястото на което ни изпревари този обикновено изкачват с около 90-100км и в двете ленти, катастрофи стават повече от често, последния път се бяха размазали там 4 коли и един бус поради същата причина :screwy

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Сря 04 юни 2014 6:42

Отказах се. В районното ходих вчера за паспорт на сина ми, и от там така ни емнаха с процедурата, че въобще забравих за тоя. Слагам си го на ...големия пръст на крака и айде. Дано само да не се случват такива неща като в Ст. Загора.

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Сря 04 юни 2014 6:58

Може да е французин с това пежо. Там са така - който е отдясно той е с предимство. Разбрах го на една магистрала. Карам си и изведнъж някъв се появява от дясната ми страна и иска да влезе в магистралата. Ама не чака както ние тук ами както си караше в лентата, изведнъж ме засече и изкочи пред мен... после ми казаха че там е така. Тези отдясно са с предимство.
Трябваше да му вкараш левите врати при него. Това не е Франция и правилата са други тук.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Чет 05 юни 2014 19:51

Аз да се похваля и аз ... Такива идиоти трябва да бъдат :newsm66 публично за назидание. Та преди 30 мин - около 20:05 си се прибирам от работа и се опитвам да излезна от цариградско към ситняково (МОЛ Сердика). Пред мен междуградски рейс, така че небързам. Отнякъде изскочи черна Голф 2 - ка и се намърда между мен и автобуса. Добре ... аз не бих го направил, но имаше място така че ОК. Гледам го... регистрацията му започваше с ВН... необърнах внимание на номера, а на адски селския тунинг - беше сложил два кюнеца от на баба си печката, някаква броня, която определено не е за тази кола, но нали да е близо до асвалта, номера на бронята, а на нормалния сокет за номер оставил черната пластмаса, а и беше се опитал да си затъмни фаровете с променлив успех, разбирайте некъдърно. Чудейки се на хорската простотия, гледам как докато тръгваме да се спускаме по детелината в посока румънското посолство, този без мигач тръгва в насрещното на детелината да изпреварва автобуса, а на задната седалка ест. без колан едно дете видимо малко се подмята ... Който е минавал от там знае, че точно преди най - острия си вираж, видимостта в детелината е ... 0 Както и да е, докато се чудех дали на следващия светофар да му се развикам или да запазя благоприличие заради детето, гледам как този тръгва колкото може кошника му да тръгне от светофара пред румънското, смени 2 пъти лентите на зиг - заг и 2 секунди след светването на червено на светофара на Ситняково с Черковна от средна лента прави ляв завой пред вече тръгващите коли отсреща :eek :eek :eek Незнам колко с извинение за думите прост, безподобен кретен трябва да си, за да излагаш на риск своя живот, живота на малкото си дете и на останалите участници в движението и то по такъв безумен начин. Та сещайки се за темата на колегата от преди няколко дни, как се е опитвал да накара някоя институция да си свърши работата - неуспешно, реших и аз да споделя пък то явно друго неостава :banghead :banghead :banghead

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”