Помощ за дистанционно на централно заключване Голф 3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Karturu
Автомобил: VW Golf Mk.3
Двигател: AEA 1995

Помощ за дистанционно на централно заключване Голф 3

Мнениеот Karturu » Пет 06 юни 2014 23:15

Здравейте колеги,

Днес си купих ето този модул за дистанцонно управление на централно заключване:
http://topspeed.bg/view_product.php?pid=2100 (само дистанционните се различават)

Искам да си го инсталирам сам и като цяло знам какво трябва да се направи но имам някои неясноти (абе май нищо не съм схванал). Прилагам схемата от комплекта.

Въпроси:
1. Виждам, че трябва да следвам диаграма номер 4 за пневматично централно (заводското на голф 3). Доколкото разбирам 6pin wire harness се явява 6те кабела на голямата букса на модула. Motor switch се явява каквото е там вътре във шофьорската врата, което бива задействано от ключа. Air compressor си е ясно, че е модула в багажника. Бъркам ли?
2. Кабелите common wire, down и up предполагам излизат от буксата която отива във шофьорската врата. Кои цветове на кабелите излизащи от колоната отговарят на common wire, down и Up?
3. Виждам, че трябва да прережа Common wire и след нея да вържа Зеления кабел от модула, а преди нея белия. Розовия кабел от модула трябва да снадя със Down, а Оранжевия да снадя с Up. Бъркам ли?
4. Не разбирам какво трябва да направя със Лилавия и Черния...
5. От къде вътре в купето да взема ток да захраня Червения кабел?
6. Жълтия за мигачите мога ли да го вържа някъде на входния кабел за аварийното копче зад волана? Ако не, то къде мога да го вържа без да слагам диоди и да нямам проблеми с мигачите?
7. Кафевия кабел за плафона къде трябва да се върже? Предполагам има кабел някъде около бушонното табло понеже има бушон 21 номер за него и още някои светлини.

Знам, че въпросите са много, но наистина съм пълен лаик. Благодарности на озтовалите се!

ПС: изчетох предишните подобни теми но не намерих идентичен модул и пълни оказания за това питам наново :)
Прикачени файлове
dasds.jpg

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Re: Помощ за дистанционно на централно заключване Голф 3

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 07 юни 2014 0:01

Казвам си честно изобщо не съм ти чел целия пост, още в началото с ориентирането по схема за пневматика бъркаш.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=80655&hilit=%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B6+%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=97888

Karturu

Мнениеот Karturu » Съб 07 юни 2014 1:01

От една от темите които си дал разбрах от къде да взема 12в+ и къде да вържа мигачите. Не разбирам по коя от 4те диаграми да се водя щом казваш че не е 4тата. Прочетох че има сив и зелен проводник излизащи от вратата но не знам към кои проводници на модула да ги свържа. Да разбирам че кафевия кабел от модула за плафона трябва да го вържа на кабела излизащ от вратата който е кафяв с бяла лента?

Благодаря за отговора.

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Съб 07 юни 2014 7:55

Нищо не режи от оригиналната инсталация на компресора.Много се изучиха тъпите китайци, че акъл да дават.Въобще пък не ти препоръчвам да се дупиш около бушониерата да вземаш тоци и да правиш каквото и да било.Тея Гоуф 3-ки толкоз тъпо са измислени с тази железна греда зад таблото, че трябва да си йога за да се завреш чак до педалите за да правиш интервенции.Най добре монтирай китайчето до компресора на централното/в багажника в дясно/.Всичко което ти трябва е там.Вържи плюс и минус на модула към оригиналната букса на централното/червенжълт е +, кафяв е -/.Така вече модула трябва да работи при отключване и заключване.Сега кабелите за централното виждам че са 6.Стандартно това са изводи от релета вътре, с различна комбинация.Казваш, че си лаик, тук е малко трудната част.С мултицет в режим на "верига" трябва да измериш наличието на такава в режим отключване и заключване.Т.е. от тези 6 кабела реално ти трябват три, единият е общ, другите два- на единия има верига отключване, на другия има верига при заключване.Малко сложно ти го обясних дано ме разбираш.Общият проводник вързваш към постоянен плюс другите два към сив и зелен.Тоест сив и зелен отговарят на отключване и заключване с управляващ +.Ако я докараш дотук добре.Остава ти мигачите обикновено е китайски "дебел" кабел с два диода.Ама като му свалиш изолацията е 0.75 кв.сечение :mhihi .Единия мигач ти е наблизо - вързваш, до другия стоп пускаш проводник и си готов.

Karturu

Мнениеот Karturu » Съб 07 юни 2014 12:29

Здравейте пак,

Докарах я до някъде. Пуснах ток към модула и пуснах маса. След това намерих 2та кабела от вратата - сивия и зеления и установих кои за какво е. На същата букса където са сивия и зеления намерих и кабелче по което върви постоянен 12в ток. От там вързах втория постоянен 12в кабел (общия) на модула. Тук вече запецвам. Мисля че общия кабел ми се пада зеления понеже на него има бушон 10А. Вързах едната сонда на маса а другата почнах да местя по другите 5 кабела да видя къде ще протече ток (мултицета настроен на 20В). На черния (първия а не масата) тече постоянно ток 12в явно идващ от зеления кабел. На розовия получавам ток когато натисна копчето за заключване. Другите 3 кабела не реагират каквото и да цъкам на копчето. Не мога да намеря къде е кабела за отключване явно.

Някой може ли да ми помогне?
Объркал ли съм общия кабел или нещо друго?

Karturu

Мнениеот Karturu » Съб 07 юни 2014 14:38

Добреее ново двайсе...
Свързах кабелите по 2рата схема горе. Сивия кабел от колата го вързах към зеления на модула. Зеления на колата към лилавия на модула. Не съм ги прерязал а ги снадих. Розовия и оранжевия ги пуснах общи 12в а белия и черния ги пуснах маса. Сега дистанционното работи но ключа не задейства централното. Някой знае ли защо не работят и двете заедно. Мислих че като снадя кабелите това се постига.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 07 юни 2014 14:46

махни тези за масата, не ги връзвай изобщо- дават на късо

Karturu

Мнениеот Karturu » Съб 07 юни 2014 15:03

Добре махнах белия и черния за масата и оставих само главната маса (черния кабел в средата на схемата). Сега ключа работи а копчето не. Къде бъркам?

Karturu

Мнениеот Karturu » Съб 07 юни 2014 15:08

Опаааа извинете. Като махнах двете кабелчета съм забравил да включа главната маса. Сега всичко работи. Сега остава да купя диоди за мигачите. Доколкото рабрах са 2 диода или пак бъркам?

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 07 юни 2014 15:53

:th_up

Karturu

Мнениеот Karturu » Съб 07 юни 2014 16:27

Много благодаря за помощта!!!

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Мнениеот ohdan » Нед 14 дек 2014 15:53

Здравейте! Веднъж вече съм се интересувал тук по проблема за инсталиране на модул за дистанционно , но не съм предприемал действия. Сега ми се налага понеже имам проблем с ключа който заяжда и имам чувството че ще откаже изобщо в даден момент.Колата е Поло 1,4/96г/4 врати. Имам модула на Пасат1,8/91. Как мога да го свържа така че да използвам само опцията за откл./закл.,като това става и с дистанционното и с ключа? Не ми трябват нито аларма,нито светлини, нито прозорци всякакви други. Благодаря!Това е модула Изображение

Върни се в “Направи си сам!”