Проблем с температурата G2 Syncro 1'8 '86 GU

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Проблем с температурата G2 Syncro 1'8 '86 GU

Мнениеот biostrong » Нед 07 яну 2007 21:54

Надявам се не дублирам някоя тема но неможах да намеря в търсачката същия проблем. Проблема е че загрява много (или поне така показва).
Сутринта запалих и трънах към лозето ( 7-8 км 4 км баир ) по пътя забелязах че уреда за температура се е залепил не на средната черта кадето трябва да е (май 90*) а е на следващата и като стигнах до горе отворих капака обаче перката не върти а скоро точно това проверявах и си се включваше. На слизане просто извадих буксата от датчика на радиатора и си я пуснах ръчно да върти на втора степен обаче стрелката пак си отиде до втората черта - проверих циркулира ли водата - всичко си е ок антифриза си е наред. Незнам дали не ми се е прецакал нещо уреда или имам проблем някаде по датчиците или термостата да не ми отваря големия кръг просто се видях в чудо. Тая кола все до там си загрява и ми се струва че като стигне до там по нагоре не мърда. Ако някои знае нека помогне а също и на какъв принцип работят тия уреди защото наскоро си сложих луминисцентна лампа в таблото и трафчето и съм го вързал с миши упашки за пластмасата зад оборотомера та дали не се влияе нещо от елмагнитна индукция - също искам да питам самата стрелка на уредчето основата и е тънка като косъм (е малко по-дебела) та от основата към стрелката има ли някакъв ъгъл или си е право защото преди време като си разглобявах таблото забелязах че има ъгъл ама не обърнах внимание на температурата или на бензина и сега се чудя дали не съм изкривил нещо. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Нед 07 яну 2007 22:39

Колега,стрелката за темп. си стои под малък ъгъл,не е прецкана.По скоро търси проблема в термостата,защото дори и да пускаш принудително перката,ако той не е отворил... просто е безмислено :wink: Нали знаеш как да я провериш температурата,когато уреда за темп.застане на средата или я подмине малко(относително е трябва да имаш наблюдения горе-долу как ти е държал нормална темп.)хвани маркуча(долния)и ако е горещ,значи е ок,ако ли не....смяна на термостат!Пробите ги прави на място. Успех! :wink:

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Нед 07 яну 2007 23:01

Ivkata - благодаря утре ще проверя дали е топъл маркуча и ще пиша

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Нед 07 яну 2007 23:49

Термостата. :!: :!: :!: :!: :!:

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мда... Решено

Мнениеот biostrong » Сря 10 яну 2007 14:21

ни термостат ни датчици ами съм си изкривил стрелката явно щото уреда не показва правилно ходих си при майстора и я гледахме пусна си перката и темпа беше колкото трябва.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Re: Мда... Решено

Мнениеот rexpitbul » Сря 10 яну 2007 16:35

biostrong написа:ни термостат ни датчици ами съм си изкривил стрелката явно щото уреда не показва правилно ходих си при майстора и я гледахме пусна си перката и темпа беше колкото трябва.

Браво радвам се,че проблема ти е решен и всичко ти работи.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”