Смяна на осветлението на таблото

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
tubleron
Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
Двигател: AAM 1992

Re: Смяна на осветлението на таблото

Мнениеот tubleron » Пон 21 апр 2014 14:35

Здравейте Колеги,днес се заиграх с осветлението на пепелника и запалката на Голфчето. Пощтраках малко с телефона по време на работата.Ето няколко снинки: Изображение Това са диодите които използвах. След това махнах стъкловода на пепелника(ако така се казва),пробих една дупка посредата над пепелника с поялника и сложих диода Изображение ето така Изображение Така изглежда отзад Изображение Върху диода и жичките съм залепил черно тиксо за да не шават. Толкоз за пепелника. Сега подхващам запалката. След като вече съм я разглобил,пробивам дупка с поялника ето тук: Изображение Точно по средата от горната страна. След това вкарвам диода,ето така :Изображение Така изглежда отзад: Изображение Понеже не мога да запоявам,връзвам съпротивлението към диода на ръка,но е най-добре да си е запоено Изображение Дойде време за проба Изображение Ха,свети :biggrin Щом всичко изглежда наред,започвам сглобяването. Първо слагам рингчето Изображение След това и самата запалка Изображение Всичко е сглобено Изображение И още 1-2 снимки от пробите след като всичко е сглобено.Снимките са на светло иначе вечер в колата ще е друга бира. При интерес мога да снимам и в колата как е . Изображение Ами това е. Много лесно и много евтино,а ефекта е и полезен и приятен. Надявам се да е интересно за някой който иска да има светлинка в пепелничето и запалката :biggrin

Потребителски аватар
slavi3331
Автомобил: голф 3
Двигател: 1600

Мнениеот slavi3331 » Вто 20 май 2014 16:26

Който е сменявал осветлението на конзолата за парното на Голф 3 може ли да направи една снимка как се е получило отзад ? И също така този "Контролер" като се извади нещо трябва ли да се "центрова" отново ? :banghead

Потребителски аватар
slavi3331
Автомобил: голф 3
Двигател: 1600

Мнениеот slavi3331 » Пет 23 май 2014 22:30

Такааа включвам се и аз.Тази вечер си направих осветлението на "въртките" на парното!Цялата процедура ми отне горе долу 3 часа.Ефекта е
Изображение
Утре по-ясни снимки + монтажа! :smile
Колега Bai Sando много ти благодаря че отговори на всички мой въпроси ,Голем си батеее :bowdown :bowdown :bowdown :love.vwclub

Потребителски аватар
tubleron

Мнениеот tubleron » Сря 04 юни 2014 20:43

Пичове,като обръщате поляризацията на дисплеите зад самия дисплей има залепено едно такова като фолио,почти прозрачно-бяло. То се маха и се обръщат... Въпроса ми е после слага ли се пак или може без него. ..или тиксо бяло например.. Абе чудя се и се мая-затова питам :screwy

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 04 юни 2014 21:12

Точно това фолио отгоре на дисплея се обръща

Потребителски аватар
tubleron

Мнениеот tubleron » Съб 07 юни 2014 18:03

К.Одаджийски написа:Точно това фолио отгоре на дисплея се обръща
Братле,точно на това фолио което е зад дисплея и което се обръща има залепено за него едно бяло фолио.Няма как да се обърне дисплея без да се отлепи това фолио от гърба му. За него питам-после лепя ли нещо отзад,или направо го махам и обръщам?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 08 юни 2014 15:15

Значи от задната страна на дисплея не се пипа, тънко прозрачно залепено с лепило от страната която виждаш, отлепва се доста трудно с макетен нож и внимание да не се спука дисплея, измиват се дисплея и фолиото хубаво със сапунена вода, подсушават се и като обърнеш фолиото обратно, обръщаш поляризацията.
Съвет, купи един евтин калкулатор за 2-3 лв и опитай първо на неговия дисплеѝ, да не съсипеш твоя на таблото

Потребителски аватар
tubleron

Мнениеот tubleron » Нед 08 юни 2014 16:36

К.Одаджийски написа:Значи от задната страна на дисплея не се пипа, тънко прозрачно залепено с лепило от страната която виждаш, отлепва се доста трудно с макетен нож и внимание да не се спука дисплея, измиват се дисплея и фолиото хубаво със сапунена вода, подсушават се и като обърнеш фолиото обратно, обръщаш поляризацията.
Съвет, купи един евтин калкулатор за 2-3 лв и опитай първо на неговия дисплеѝ, да не съсипеш твоя на таблото

:mhihi След като развалих 3 табла най-накрая вденах . До сега съм махал само задния (този с бялото фолио за което говоря) Пак става,но е утрепия. Сега като пробвах само от предната страна както ти ми каза-мисията успешна. Значи има 2 начина-да се махне предния или задния. Предния е супер лесно. Благодаря Колега :th_up

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 08 юни 2014 17:52

За нищо, аз също научих нещо ново, не знаех че номера става и със задното фолио

Dpapazov

Мнениеот Dpapazov » Сря 11 юни 2014 17:04

К.Одаджийски написа:За нищо, аз също научих нещо ново, не знаех че номера става и със задното фолио

https://www.dropbox.com/s/1v24h7h0xz460rd/20140223_152239.jpg сложете и червени диоди отдолу, става чудесно ;) при мен е така

chokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chokov » Сря 06 авг 2014 19:23

Колеги, здравейте. Имам едно питане, а то е следното. Имам Шкода Фабия 1.2 и искам да си сменя осветлението със синьо. Принципно съм сръчен човек и мисля, че ще мога да се справя сам. Имам всички нужни неща, но не мога да разбера какви диоди трябва да купя. Извадил съм един от километража и утре мисля да мина през Елимекс, но не знам какви стойности на диодите да търся. Можете ли да ме упътите какви са характеристиките на СМД диодите за таблото ми(колко волта и колко ампера)?

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Чет 07 авг 2014 7:45

Здрасти, какъв волтаж/ампераж.. това не е като даденост. Каквито намериш - такива, не мисли че ще са големи стойности. Гледай големината им, за да паснат. Корекции на напрежението се правят с резистори, ако е нужно ;)

Потребителски аватар
jabre
Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
Двигател: AAZ 1992

Мнениеот jabre » Чет 07 авг 2014 9:01

видях да си от столица, за какво не идваш на базар Илянци, търси същи диоди като заводско осветление, само смениш, и не са скъпи, ем има в различни цветове. Има и на форума колеги които продае същи диоди в Софиа. Ако искаш да се занимаваш със смяна ще мораш да
виждаш на колко волта ти е осветление......

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk

chokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chokov » Нед 10 авг 2014 20:34

Колеги, извинявам се, че не отговарям навреме. Просто бях зает. Купих диоди сини и червени СМД от елимекс. Започнах смяната и всичко беше ток и жица. Сини за таблото, червени за стрелките и дисплеите. Обаче се появи проблем. Червените диоди не искат да запалят никак. Просто не светят, явно са дефектни. Ще корегирам проблема, като направя всичко син цвят. Друг проблем е, че доста силно светят, а колата няма димер за намаляване на осветлението и е малко кофти. Дали ако купя друг панел с копче за фаровете и димер играта е плъг енд плей? Смисъл просто свалям моето и слагам другото или трябва да се преправя електрониката? Третият проблем е, че реших да се взема доста на сериозно и отлепих блендите на дисплеите с мисълта да ги обърна и сега се чудя с какво да ги залепя за стъкълцето?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 11 авг 2014 4:43

Не ги лепи с нищо, просто като ги поставиш и затиснеш с капака или уреда блендите ще си стоят на мястото

Върни се в “Направи си сам!”