.ама тая схема не ме устройва и реших да питам вас. май тая работа иде от някъде отпреде отдясно ама какво е точно....Polo 9n3 1.4 tdi - Проблем с окачването или задвижването
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Polo 9n3 1.4 tdi - Проблем с окачването или задвижването
Здравейте колеги
.. Та имам следния проблем- колата не трака от никъде, когато карам направо всичко е наред. ако направя ляв завой без значение обратен завой или просто да завия наляво след това като изправя волана и карам напред - волана започва леко да играе, понякога и повече- все едно имам доста изметната гума. след това ако направя десен завой и след това като изправя волана не мърда... а каретата не издават нито звук, гумите са с идеален баланс- проверени са. та се чудя каква е тая работа дето ми се случва? двоумя се между вътрешно и външно каре... обаче когато волана почне да играе- играе си без значение дали ускорявам или спирам или карам на скорост или на свободна.. завия ли на дясно след това всичко е ок- волана спира да играе и така до следващия ляв завой. един приятел вика да не завивам наляво и така
.ама тая схема не ме устройва и реших да питам вас. май тая работа иде от някъде отпреде отдясно ама какво е точно....
.ама тая схема не ме устройва и реших да питам вас. май тая работа иде от някъде отпреде отдясно ама какво е точно....
Последна промяна от polovera_9n3 на Вто 27 май 2014 17:05, променено общо 1 път.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Re: vw polo 9n3 1.4 tdi Проблем с нещо по окачването
Колата има ли регулиране на волана? Ако има, погледни да не е хлабаво захващането или счупена щипката! Ако играе нагоре и надоло, е възможно и лагерчето на прът-а да е разбито! Това го прави на дупки и неравности!
- polovera_9n3
Re: vw polo 9n3 1.4 tdi Проблем с окачването или задвижванет
не е от там. волана играе наляво-надяно. в смисъл врътка се леко наляво -надяно. там по регулирането всичко е бетон.
- polovera_9n3
Днес навих 100 тина км извънградско- яко дъжд, ама аз го натиснах полото и след 130км/ч почна да се чува предния десен лагер... и той бучи някак на импулси и в такт с импулсите тресе волана.. утре сутрин в сервиза ще видим тая работа. ама досега на всички коли , които съм карал като се разбие лагера просто бучи - никога не ми е давало отражение на волана.... та утре ще видим какво е и ще пиша тука
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
А, гуми и джанти как са? Има ли ясно изразени километри в час в който играе повече и затихва или играе постоянно?
-
georgi_dob
- Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
- Двигател:
Колега, проблемът според мен е в лагера. Или по-точно в шенкела. Може би е разбито леглото на шенкела(главината), където се набива лагерът. Но не се ли свали всичко са догадки.
-
georgi_dob
- Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
- Двигател:
Също така ако лагерът задържа в определени моменти (опитва се да блокира) е нормално да ти се отразява на волана, все едно, че само на това колело зе задейства спирачка на импулси.
Баланса ясно, а реглаж? Много ми прилича на крив реглаж това.
- polovera_9n3
тресенето спря без да барам нищо(явно временно) ....
ама днеска си купих тв за 1200 кинта на далавера
та полото ще го гледам на другата заплата.днес му налях климата с фреон че беше спрял да бачка....
ама днеска си купих тв за 1200 кинта на далавера Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”