Прецакаха ли ме куките или да ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
marto890424
Автомобил: Golf 2
Двигател: KR Pl 89

Прецакаха ли ме куките или да ?

Мнениеот marto890424 » Съб 07 юни 2014 19:56

Untitled.jpg
снимка на знака и Пешеходната пътека.
Колеги днес ми съставиха акт, но не съм сигурен дали е с право спрях на булевард Гоце Делчев на пазара в красно село бях на 3 метра от означената с жълто лента за автобусна спирка (83) и на няколко метра от пешеходната пътека на снимката се падам при белите гуми предницата ми беше близо до дървото. Акта ми е съставен за неспазване на знака "забранено паркиране и престой" ( извършвах товаро-разтоварна дейност и тъкмо щеше да тръгвам бях спрял най-в дясно и бях пуснал аварийните светлини). Забравих да спомена , че зад мен имаше спрял автомобил без сигнализация и на него му написаха акт полицаите бяха пешеходци. :censored2 :censored2 :censored2 Този знак не важи ли само за пешеходната пътека ?

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Прецакаха ли ме куките или да ?

Мнениеот groznika » Съб 07 юни 2014 20:03

Е па душко, там е такава лудница заради ей такива айляци като теб.
Също така е хубаво да знаеш, че аварийните светлини нито са за товаро-разтоварни дейности, нито ти дават някакво предимство или право.
Ако се чувстваш прецакан, консултирай се със специалист и обжалвай акта.

Потребителски аватар
bqlovento
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bqlovento » Съб 07 юни 2014 20:10

Има знак "Забранен престой и паркиране", който важи до следващо кръстовище или до друг, който го отменя. Няма какво друго да се гледа изобщо.

Потребителски аватар
marto890424

Мнениеот marto890424 » Съб 07 юни 2014 20:16

Не съм за 20лв въпроса е принципен а сега си представи да нося пици от паркинга на ул. Хубча , че те ще превтасат "душко" :mhihi за 4 мин. не виждам как ще сбъркам движението при положение ,че автобуса си спря на спирката и колите си минаваха без проблеми и това е всеки ден ! не съм имал проблеми до сега !

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 07 юни 2014 20:23

marto890424 написа:Не съм за 20лв въпроса е принципен а сега си представи да нося пици от паркинга на ул. Хубча , че те ще превтасат "душко" :mhihi за 4 мин. не виждам как ще сбъркам движението при положение ,че автобуса си спря на спирката и колите си минаваха без проблеми и това е всеки ден ! не съм имал проблеми до сега !

Законите и правилата са малко над твоите пици не мислиш ли?
Не осъзнаваш ли изобщо, че в този скапан град движението е на това дередже точно защото всеки втори си вярва, че неговата работа е по-важна от някакви спирки, пешеходни пътеки и ръждиви знаци, които някой си досадник е нацвъкал навсякъде?

Всъщност е ясна работата. Няма за какво да се хабя да ти наливам лимонада в ушите.

Айде със здраве!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 07 юни 2014 20:28

Мисля, че освен това трябва да спреш на около 20-30 метра СЛЕД спирката (по спомени.. не гарантирам).
Мразим ей такива на аварийни в малките улички дето носят пици.. Щото да ви заобикаляме стават ПТПта

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Съб 07 юни 2014 20:40

Какво го нападнахте момчето? Много ясно че ще спре да си свърши работата за 2мин. А скапания град не беше толкова скапан преди да се напълни с хора от други градове (не искам да категоризирам, не е правилно).Не беше толкова скапан когато на симинарията имаше 20 коли и това се наричаше задръстване.

Потребителски аватар
marto890424

Мнениеот marto890424 » Съб 07 юни 2014 20:45

За всеки влак си има пътници ако бях депутат нямаше да мисля къде да спра да мога да си свърша работата и в края на месеца да си взема голямата заплата с камиона и за да няма ПТП-та трябва да се съобразяваме и да бъдем толерантни един към друг по улиците няма само пицари има и други хора. Значи акта ми е написан с право

Последна промяна от marto890424 на Съб 07 юни 2014 21:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Съб 07 юни 2014 20:48

Нямаш за какво да претендираш. Глобили са те напълно правомерно.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Съб 07 юни 2014 20:52

Ай вън с градско-селските комплекси, а ?

Бил ли е в нарушение - бил е. Виновен ли е - виновен е. Заслужено наказание.
Точно от там вече 3 години минавам почти всеки ден и винаги е мазало, точно щото всеки е по-хитър и по-готин от останалите.
:death

За да станеш депутат, първо трябва да те изберат :th_up

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Съб 07 юни 2014 21:09

ping23 написа:Какво го нападнахте момчето? Много ясно че ще спре да си свърши работата за 2мин. А скапания град не беше толкова скапан преди да се напълни с хора от други градове (не искам да категоризирам, не е правилно).Не беше толкова скапан когато на симинарията имаше 20 коли и това се наричаше задръстване.

Ехе колега, не с лошо :smile
Много ясно че ако спре да си върши работата момчето ще бъде глобен. Правилно са постъпили ченгетата. Задай си поне два въпроса "Ако трябва да мине линейка или пожарна от там, как да стане? и "Къде да избягат останалите участници от движението за да направят път?"
Верно, не всеки ден по 100 пъти минават такива коли със специален режим на движение но ако веднъж се наложи тогава ще е доста сложно според мен. Чак тогава ли ще си дадем сметка че човешки животи са по важни от някви пици?
По повод и това което пишеш за други хора от други градове - ама братле, ти верно ли? Да сложим ли тогава всички които идват от столицата и като си мислят че са със софийски табели, могат да правят каквото си искат на пътя? Да карат както искат и да спират където и както искат...
Щом си решил да станеш участник в движението с МПС, тогава ще спазваш законите. Ако пък случайно не искаш да ги спазваш и те наказват за това - тогава не задавай въпроси дали правилно или неправилно са те глобили. Ти си знаеш че си в нарушение и автоматично губиш правото си да задаваш въпроси като те глобят? ( това последното важи за всички, не е специално към колегата който е пуснал темата. Включително и за мен. )

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Съб 07 юни 2014 21:16

Не казвам че е редно но просто когато ти се налага го правиш ако те сгащят сгащят и не се оплакваш по форумите.Не ми разбрахте посоката с другите градове или аз не съм се изказал правилно, нямам нищо против никой просто не ми хареса определението "скапан град" .

Потребителски аватар
marto890424

Мнениеот marto890424 » Съб 07 юни 2014 21:34

stefarata написа:Нямаш за какво да претендираш. Глобили са те напълно правомерно.

Е това исках да знам не да спамите само. Така си и знаех, ше се спами яко, нищо здраве да е !
Както казах спрях свърших си работата куките си ми написаха и по живо по здраво. Ти да видиш в нашия форум как се застъпваме един за друг добре, че не го обсъдихме на живо туко виж сме се избили :respekt

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Съб 07 юни 2014 21:57

правилно е било
следващия път по-внимателно и те така

Върни се в “ОФФ-Топик - други”