Б5.5 не работи предупреждението за забравени фарове

Техническа и сервизна информация за Passat
rejaxx
Автомобил: VW Passat
Двигател: B5.5 AVF 2003

Б5.5 не работи предупреждението за забравени фарове

Мнениеот rejaxx » Съб 07 юни 2014 21:19

Здравейте,
Вчера както си работеше звуковия сигнал за забравени фарове и спря. Ако може да ми даде някой информация къде се намира тази "джаджа" и съответно какъв може да е проблема. Благодаря.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Re: Предупреждение за забравени фарове

Мнениеот 110afn » Съб 07 юни 2014 21:34

Ето това ти е решението http://olx.bg/klyuchalka-brava-mehanizm-vtreshna-pasat-golf-bora-seat-shkoda-i43158895
По принцип и твоята подлежи на ремонт, но ако не си отварял такова чудо на немската мисъл, по-добре недей.
Преди няколко дни взех такава брава и всички плафони, зумери и подобни екстри бачкат. На таблото вече изписва, че вратата е отворена

Потребителски аватар
thewolf
Автомобил: Passat 1.9 TDI B5.5
Двигател: AVB

Мнениеот thewolf » Нед 08 юни 2014 15:07

Колега, преди да купуваш каквото и да е било, направи справка за 10 минути. При мен проблема беше същият, реших го като свалих 1 гайка, 1 болт и видях какво става под краката на шофьора. Отваряш комфорт модула и проверяваш дали е сух, почистваш и го затваряш пак така. Има една гайка, която ръждясва с времето и не дава добър контакт, служи за маса на някои от функциите на комфорт модула, като сигнала за забравени фарове, не светят плафоните, не отчита вратата като отворена и затворена на дисплея, както и не свети интериорното осветление. Аз също мислех да поръчвам брава, но преди това направи справка, за да не си дадеш парите ей така. Ето и линк към темата

търси страница 43, мнение 5-то подред със снимки е

Успех! :smile

п.п. като направиш това, по-назад в тази същата тема съм написал как и къде да се почистят едни отводнителни каналчета, които са причината за попадането на вода под краката на шофьора, има снимки

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Нед 08 юни 2014 15:20

И прослувутите микроключета и тях да провериш, цената им е равна на едно кафе ама слагането :banghead пипкава работа :th_up

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Нед 08 юни 2014 15:39

Абсолютно съм съгласен, по-добре нова брава или начина на колегата Миланов със външно ключе, няма да е оригинално, но ще е сигурно, евтино и до живот :). Въпрос на вкус е, аз съм съгласен и с 2-та варианта Миланов и нова брава. Но първо провери тази маса-гайка, защото днес така си оправих моят проблем със сигнала за фаровете, отчитането на отворена/затворена врата, плафоните и интериорната светлина.

Успех!

Потребителски аватар
110afn

Мнениеот 110afn » Нед 08 юни 2014 16:16

hvp800 написа:И прослувутите микроключета и тях да провериш, цената им е равна на едно кафе ама слагането :banghead пипкава работа :th_up

Не съм съгласен. Виж първо колко ключета има в шофьорската брава и умножи по 4-5лв ако толкова ти струва едно кафе. Втора употреба е 30-40лв една брава. Преди имах Голф 4 и отварях бравата. При мен проблема не беше в микроключетата, а се бяха износили самите пласмасови елементи и ключетата не сработваха правилно и навреме
Затова реших да взема нова, отделен е въпроса колко е немска и колко ще бачка.
За сведение в Интеркарс има китайски брави на 40-тина лв с отстъпката

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Нед 08 юни 2014 16:27

Няма да спорим за глупости, за кой колко е една кафе :th_up аз мойте микрета ги взимах по 80 ст. бройката от така наречените алармаджийски бутони и работа си заспа, сложих си на всичките брави такива и те така. При мен също се беше износила пластмасовата гърбица и въобще не достигаше до микроключето ( това на шофьорската врата ). Така или иначе за не повече от 4-5лв си реших проблема, при това за дълго време

Потребителски аватар
110afn

Мнениеот 110afn » Нед 08 юни 2014 19:39

А тая пласмасова гърбица смени ли я или как реши тоя проблем?

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Нед 08 юни 2014 20:26

110afn написа: Втора употреба е 30-40лв една брава...

Както един колега беше писал: 2-ра употреба брави вече си имате . . . :). И е прав де, не се знае дали тази брава няма да се счупи на следващият ден, пък може и изобщо да не работи, но това няма как да се разбере преди да се монтира. Най-добре нова брава 70 кинта и си решаваш проблема. Някои от колегите беше с такава 2 години и не е имал проблеми, китайска де. . .

Върни се в “Passat”