Пасат Б5.5 спирачки, теч на хидравлична или спирачна течност

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
thewolf
Автомобил: Passat 1.9 TDI B5.5
Двигател: AVB

Пасат Б5.5 спирачки, теч на хидравлична или спирачна течност

Мнениеот thewolf » Нед 08 юни 2014 15:34

Колеги днес отворих да видя какво става под мокета на пасата, но това е за друга тема. Като отворих част от таблото под волана и се видях във чудо, цялата изолация на тази част от таблото беше прогизнала от спирачна или хидравлична течност, все още не знам. Ето и снимка:
20140608_123509.jpg

Сигурен съм че не е вода, мазна е и ми прилича или на спирачна течност или на хидравлична течност. Интересното е, че нивата и на 2-те течности от 5 месеца са едни и същи, а има теч. Помпичката на спирачката пак вътре в купето няма теч, основно е прогизнало тук /с червеният кръг/:
234.jpg

Това нещо като някаква изолация посочено с белите стренки е буквално напоено със тази течност. То е около белите стрелки, а под него е гумено уплътнение, което води извън купето като се махне. Не мога да разбера, от къде е възможно да идва тази течност? Някакви предложения? Интересното е че не капе, а пръска от някъде, иначе кората на таблото няма как да е омацана толкова навътре с тази течност.

Между другото спирачките са ми твърди, дори при запалена кола и понякога все едно натискам спирачките на москвича, някъде има нещо. Все още не съм проверил този щуцер на тандем помпата /имаше го като предположение в една тема във форума/, дали е разбит, не мога да намеря къде точно се намира тази тандем помпа, за да проверя.

Има ли колеги, които са имали същият проблем?

ПОМОООООЩ!

Последна промяна от thewolf на Пон 09 юни 2014 11:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Re: Пасат Б5.5 спирачки, теч на хидравлична или спирачна теч

Мнениеот Pet_rov » Пон 09 юни 2014 11:00

Колега, извинявай за тъпия въпрос, ама ти не си ли с електрическа кормилна рейка?

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Пон 09 юни 2014 11:06

Въпроса ти не е глупав, а това което бях написал беше грешка :icon_lol , но го поправих. Благодаря за поправката.

И все пак май няма ли някой със същият проблем? Дали е възможно проблема да е бил отпреди и просто да не е изсъхнала тази спирачна течност?

Потребителски аватар
Pet_rov

Мнениеот Pet_rov » Пон 09 юни 2014 11:15

Няма ли някой помощник да натиска педала, а ти да инспектираш с фенерчето?
Иначе:
http://vin-online.ru/etka.php?vag=VW&rgn=RDW&mod=PA&year=2001&kat=226&gr=61412

Избрал съм 2001 година :beer

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Пон 09 юни 2014 12:02

Благодаря колега!

Аз понеже не съм много наясно с кое къде и как, имаш предвид че може да е от АБС модула? То може и за това да ми дава грешка на таблото да проверя спирачките, пък всичките накладки, спирачни дискове и апарати са сменени миналата година и продължавало да го дава този проблем. Нямам достъп до софтуерната програма, за да видя какви грешки дава.

Имам колега, жената дето няма книжка :). Пробвахме, но нямаше резултат, от никъде не пръска, нито капе и точно това ме притеснява. По-скоро е спирачна течност, а не хидравлична. Казанчето на спирачната течност е точно над мястото пълно със спирачна течност, но и него го проверих, не капе, не е спукано. Как тогава? Нямам инструменти, за да сваля всичко и да проверя, много време ще отнеме.

Там, както се вижда на снимката има нещо като лагер, дето се върти при завъртане на волана. На къде води това нещо? Не мога да открия под капака къде излиза.

Потребителски аватар
Pet_rov

Мнениеот Pet_rov » Пон 09 юни 2014 12:09

Това нещо води към рейката. А по повод на твърдия педал на спирачките, може да не е точно АБС-а. Може да има и други причини - задържали спирачни апарати например.
Грешките на АБС-а остават записани в компютъра и се трият само софтуерно - система за сигурност е все пак. Ако наистина има проблем с АБС-а, може да се разбере само с компютърна диагностика. Какви точно лампи ти светят на таблото? Тук има колеги, по-компетентни от мен, които карат модели като твоя. Моята кочинка е по-стара и по-елементарна :smile
Сега прочетох за апаратите. Може и самата спирачна помпа да задържа. Дано е по-малкото зло, а не АБС-а.

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Пон 09 юни 2014 13:11

Колега, открих проблема, аз отдавна пишех във форума и колегите ме бяха пренасочили към тази тема:

вакум маркуч на тандем помпата

Като проверих този щуцер на тандем помпата, стоях 5 минути безмълвен. Както колегите писаха в темата, този щуцер се вееше като на дядо Ваньо мъд3те. Лампата, която ми свети е за спирачките, не АБС-а, плюс това, че спирачките си правям каквото си искат, колегите ме посъветваха да видя дали не изпуска някъде вакумната система, така и направих, но изобщо не усетих този разбит щуцер, от там издиша. Сега ще търся подходящо лепило, това намерих за сега, но не знам дали стават:

Loctite Power Epoxy

Strong Epoxy metal

Потребителски аватар
Pet_rov

Мнениеот Pet_rov » Пон 09 юни 2014 13:54

Ако искаш да кажеш, че щуцерът се е измъкнал от леглото си и искаш да го застопориш на мястото му, мисля, че и двата вида лепило ще ти свършат работа. Само не знам, доколко са термоустойчиви и въобще там горещо ли е.

Потребителски аватар
thewolf

Мнениеот thewolf » Пон 09 юни 2014 15:57

Аз ще разуча тези епокси лепила, пък ще видим кое ще купя. Имам един въпрос. Някой знае ли, дали от това, че този щуцер е разбит може да хвърля масло от там? Нали е вакум, т.е. въздух, няма масло там нали така? Или как работи, не ми е ясно

Върни се в “Passat”