На колко време сменяте масло?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Мисля, че четох някъде на туба от масло или некви спецификации на примерно М 10 Д масло и пишеше, смяната да е на 10 000 км или след изтичане на 2 години.
Естествено сигурно половината колеги от форума не са го чували това масло, но предполагам, че щом на него са му дали такъв срок по - модерните масла сигурно ще държат също по толкова време.
Естествено сигурно половината колеги от форума не са го чували това масло, но предполагам, че щом на него са му дали такъв срок по - модерните масла сигурно ще държат също по толкова време.
- Hacko
- Автомобил:
- Двигател:
prj57 написа:А аз да питам, понеже досега и аз съм си сменял маслото винаги на около 8-10к км, като взех БМВ-то, в сервизната му книга интервалите за смяна на маслото са през 40к кми на толкова е сменяно 2 пъти.
Не е ли бая този интервал за турбо кола?
Можеби зависи от маслото.Аз карам с Longlife 0W30 Castrol и го дават да се сменя на 30000км , а и затова струва 5л 100 евро.Така ,че ако и твоето БМВ е с някакво такова масло си е савсем нормално мисля.
-
- Автомобил:
- Двигател:
чел съм - не повече от година но най добре след шест месеца! не смея да твърдя че е правилно! мисля че е от значение и начина на експлоатация на автомобила,сезонност и т.н.Имам прадвид следното - кара се често но за много кратко или - кара се рядко но като се запали се минават все пак някакви километри пробег и колата работи в нормална температура.Кара се повече през топлите месеци или обратно?? аз ща не ща минавам километрите за смяна (8000) за по малко и не съм се замислял по обстойно по въпроса
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”