как се казва екстрата за вкл на халоген в завой?
как се казва екстрата за вкл на халоген в завой?
здравейте колеги, на доста от новите автомобили гледам тази екстра, при завиване под определен градус се включва единия халоген в посоката на завоя, как се казва тази екстра?
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Re: как се казва екстрата за вкл на халоген в завой?
Фарове за мъгла с допълнително осветление в завой
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Един приятел с Туран има тази екстра,все си мисля,че му е изгоряла едната крушка,много тъпа и безсмислена опция.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Значи в Асеновград има перфектно улично осветление, щом не те кефи опцията
Иначе се използва, за да освети пешеходците, дето чакат по тротоарите... че ако решат да не чакат...
По темата - има модели на Ситроен и Волво, където фаровете леко се завъртат по посока на завоя. Те бяха 'нещо-си муувинг лайтс' (не помня какво нещо си)
Тези с халогените не зная как са ги кръстили.

Иначе се използва, за да освети пешеходците, дето чакат по тротоарите... че ако решат да не чакат...

По темата - има модели на Ситроен и Волво, където фаровете леко се завъртат по посока на завоя. Те бяха 'нещо-си муувинг лайтс' (не помня какво нещо си)
Тези с халогените не зная как са ги кръстили.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Това с халогените в завой го видях преди години при някакъв мерцедес.Веднага ми се роди схема в главата с две релета вързани към мигачите
Целта беше към съответния мигач да се пуска халогена без да мига от неговата страна,но от мързел така и не го направих 

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Това със ситруена е много яко! А за днешните коли, и аз съм го забелязал, при завой без да пускат мигач свети халогена и после гасне! Обаче, ако се пусне мигач при завиване, не се пуска халогена
Поне това ми е направило впечатление! Колко е вярно не знам!

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ел волан с датчици за ъгъл на отклонение.
- nvrmnd
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI BLF
Не е тъпа опцията. Според мен е доста интересна. Но не е предвидена за градско каране, а за извънградско по неосветени пътища. Тогава е доста полезно когато правиш остри завои да ти се осветява повече посоката, в която завиваш, имаш по-добра видимост.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Static AFS (adaptive front lighting system)
Обаче може да ви докара разправии с катаджиите или заради включени фарове за мъгла или заради изгоряла крушка

Обаче може да ви докара разправии с катаджиите или заради включени фарове за мъгла или заради изгоряла крушка

- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
На някои места ги превеждат като "статични светлини при завиване" (static cornering lights), но съм сигурен че повечето производители имат различни имена.
Хубава екстра, имам лични впечатления.
Мисля, че взима сигнал от сензора за ЕСП, който е за измерване на ъгъла на завъртане на волана. При камионите, тъй като не всеки е с ЕСП, се задейства при задействане на индикатор за посока.
Хубава екстра, имам лични впечатления.
Мисля, че взима сигнал от сензора за ЕСП, който е за измерване на ъгъла на завъртане на волана. При камионите, тъй като не всеки е с ЕСП, се задейства при задействане на индикатор за посока.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Имам някакъв спомен, че работи само до 40-50км/ч.
-
- Автомобил: VW Touran 1.9 TDI
- Двигател:
Аз съм с такава функция. Работи до 40 км/ч. Свети при завой и при мигач.
Отделно съм и с оригинални биксенонови фарове, който имат отделна крушка която също светва при завой и мигач пак до 40 км/ч. Става голямо светене при градско шофиране
Биксенонови фарове са с ел.регулиране, при завиване се местят по-посока на завоя , подобно на клипа горе със ситроена, независимо от скоростта. Цената на един такъв фар е над 1000 лв.
Отделно съм и с оригинални биксенонови фарове, който имат отделна крушка която също светва при завой и мигач пак до 40 км/ч. Става голямо светене при градско шофиране
Биксенонови фарове са с ел.регулиране, при завиване се местят по-посока на завоя , подобно на клипа горе със ситроена, независимо от скоростта. Цената на един такъв фар е над 1000 лв.
- KyD
- Автомобил: SEAT Leon 2008
- Двигател: 1.6i BSE
При VW функцията се казва "Cornering Lights via Front Fog Lights".
На колите на които го има предвидено като опция, може да се активира с VCDS в модул [09]-Central Electronics или ако колата е с "МFA+" обикновено го има в опциите. На моя Леон стана без проблем с VCDS. Ето тук има инфо за тази и още други интересни "екстри" за Голф 5(1К) и сходните му VAG модели.
На колите на които го има предвидено като опция, може да се активира с VCDS в модул [09]-Central Electronics или ако колата е с "МFA+" обикновено го има в опциите. На моя Леон стана без проблем с VCDS. Ето тук има инфо за тази и още други интересни "екстри" за Голф 5(1К) и сходните му VAG модели.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”