Моля давайте мнения
Странен шум под капака в движение
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Странен шум под капака в движение
Нека първо ви обясня какъв е проблема. При каране с каквато и да е скорост при рязко подаване на повечко гас започва да се чува нещо все едно жигула-дизел
. Мисля си че може да е от 2 неща. 1'во някое уплътнение на колекторните тръби да е издало багажа; и 2'ро да е от тръбата която замества катализатора.
Моля давайте мнения
Моля давайте мнения
-
kristian112
- Автомобил:
- Двигател:
kaloyan22 написа:Нема а се плашиш!! Резонансче.Мен даже ме кефи
Извинявам се, не можах да се сдържа, ама и мен си мъ кефи, тъва кат'се лъзнат тия нискочестотни вибрации по роговете към купето, оттам по релсите на седалката и после през седалището право нагоре през целия 'опорен апарат', космо диска пасти да яде. Тъва шипове, дискови хернии, плексити и хронични нервни възпаления и много други ABS матора ги лекува при около 2500-3000 min-1.
Айде да не развалям темата на колегата, моят съвет е да си закара автомобила при някой, който му разбира, инак само записи хай фиделити могат да го оправят. Въпреки, че, сега се сещам, познавам един Ивам, много надарен технически, но леко мързелив, който на таквиз въпроси отговаряше така: 'ми ше трака, железоряк е!'
Успех.
Последна промяна от Emo на Пет 12 яну 2007 15:29, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Странен шум под капака в движение
Jako_ludiq написа:При каране с каквато и да е скорост при рязко подаване на повечко гас започва да се чува нещо все едно жигула-дизел
Джако, някъде беше писал какъв ти е мотора, но не ми се търси в момента. А иначе и аз си мисля, че може да трака аванса. Виж някъде да ти проверят центровката.
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kaloyan22 написа:За мен чука му аванса е термин от ерата на Московичите при ползване на неподходящ бензин.
kaloyan22 не си прав! Определено има почва и при 2Е Б3, ако му е объркана центровката (за другите не знам). Това което колегата описва прилича на "чука му аванса". Въпреки че жигула-дизел нищо не означава. Трябва да го чуе някой който разбира.
-
psstv18rp
- Автомобил:
- Двигател:
Термина, че е стар - стар е. И не само е стар но и винаги е бил погрешен, но така или иначе се е наложил и запазил и до днес.
Ефекта който се има предвид под този термин може да се появи при всяка кола, дори и най-модерна ако по някаква причина изпреварването е прекалено голямо, или ако бензина е с ниско октаново число.
Ефекта който се има предвид под този термин може да се появи при всяка кола, дори и най-модерна ако по някаква причина изпреварването е прекалено голямо, или ако бензина е с ниско октаново число.