Влагоуловител (изсушител на въздуха) - съвети, мнения, цени.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Влагоуловител (изсушител на въздуха) - съвети, мнения, цени.
Здравейте, след основния ремонт на кухнята стана толкос херметична и студена mhihi че се получи изкуствен водопад от прозорците и езерце под тях със жаби и лебеди scare . Та купих си обезвлажнител със компресор на Tarrington House, който реши проблема точно за 24 часа.Обаче той е по евтиния модел без датчик за влага има само една врътка от минимум към максимум изсушаване. Интересува ме който има подобен модел какъв му е алгоритъма на работа да речем на средно положение? По схемата която е дадена гедам че има само датчик за температура и вероятно се командва от него,но когато падне или когато се вдигне температурата ще се включи ако е на средно положение?
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Изсушител на въздуха (влагоуловител)
Би ли дал малко подробности за уреда като принцип на работа, шум, цена и т.н. защото имам същия проблем в цялото жилище, освен това дограмата е дървена и направо прогнива отдолу от реките които се образуват!
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
В Кауфланд има Церезит влагоуловител за 10 лв с 1 таблетка.
Някой ползва ли такова? Колко струва една таблетка като свърши?
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
17-20лв sa 2 таблетки по 450гр всяка. Евтин обезвлажнител(~150лв) абсорбира 0,6л за денонощие и е шумен колкото малък хладилник ~40dba. По скъпите модели абсорбират повече влага и имат допълнителни функции като пречистване, йонизиране ароматизиране...
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Vlad777 написа:...
Пълен боклук!Имам чувството,че просто хапчето се разтопява и затова се пълни!Трябва си електрическо и хубаво!Да сподели колегата дали е шумно и на каква цена го е взел!
няма минимум , средно и макс....работят по един и същ начин/за евтините.....Скъпите имат датчици за температура,влага в % и т.н. ,но и двата вида вършат работа
- oganisjan
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добре е да се ползва климатик за тази цел. Да не забравяме, че първия климатик е бил измислен да маха влагата е една печатница ! 

- fox_vt
Значи влагоуловителя е този http://proxy.metro-group.com/METRO-Bulgaria/Elektricheski-uredi/#/zoompage/32/Взех го на изплащане на 4 вноски че работата е на зор а не ми се дават толкос пари преди коледа
Лошото е с шума-проклетията и вибрира съда дето събира водата днес не ми остана време да я разглобя ама съм намислил да залепя на критичните места самозалеваща лепенка от ония дебелите да обират вибрациите.Иначе ако се държи с ръка шума е като хладилник спокойно може да се спи.Иначе си върши работата перфектно като даже и леко затопля помещението.
vw_derby поясни како ще рече работят по един и същи начин-видях го да изключва и да включва само но кое го изключва се чудя,влагомер едва ли има поне не и в схемата.Иначе някой ден ще слагам климатик в кухнята и това ще ми стане излишно може би но до тогава няма как
пп сега видах в линка дето пуснах цената на машината е 225 лв а цената там е за модел AD2010 който е със електронно управление и влагомер.

vw_derby поясни како ще рече работят по един и същи начин-видях го да изключва и да включва само но кое го изключва се чудя,влагомер едва ли има поне не и в схемата.Иначе някой ден ще слагам климатик в кухнята и това ще ми стане излишно може би но до тогава няма как

пп сега видах в линка дето пуснах цената на машината е 225 лв а цената там е за модел AD2010 който е със електронно управление и влагомер.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Vlad777 написа:В Кауфланд има Церезит влагоуловител за 10 лв с 1 таблетка.
аз -имам го
за нищо не става
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vlad777 написа:В Кауфланд има Церезит влагоуловител за 10 лв с 1 таблетка.
тоя церезит събира около 300мл вода с една таблетка което е НИЩО само докато спи един човек издиша около 700-800мл за 8 часа!
хубавите са електрическите влагоуловители и събират по ~10литра за 24 часа(ако има толкова де

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
Взех си модел на DELONGHI DES 12 - www.youtube.com/watch?v=XKlXRTIJjts.
Ползвах таблетки на церезит, разлика от тук до небето.
Всеки друг начин за събиране на влага без готина машина е компромис.
Весела Коледа.
Взех си модел на DELONGHI DES 12 - www.youtube.com/watch?v=XKlXRTIJjts.
Ползвах таблетки на церезит, разлика от тук до небето.
Всеки друг начин за събиране на влага без готина машина е компромис.
Весела Коледа.
- fox_vt
Много готина машинка колега аз за съжаление бях притиснат от времето и финансите пък и нямах голям избор от машини,но определено компресора си е компресор 
пп всеки ден изливам по един литър в мивката събран от влагоуловителя,когато човек види това чак не може да си представи къде е била тая вода.

пп всеки ден изливам по един литър в мивката събран от влагоуловителя,когато човек види това чак не може да си представи къде е била тая вода.

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Не я изливай а я ползвай за ютията, за акумулатора, за разреждане на ракията.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм на тема покупка на влагоуловител. Доколкото гледах в технополис повечето са все някакви китайски неизвестни марки. Намерих един за 320лв, който има таймер да се самоизключва, но ми се искаше да има и индикатор за текуща влажност, а няма такъв.
- fox_vt
Я да повдигна малко темата-търся влагоуловител възможно най тих,не ми трябва показание за текуща влажност и т н макар че е +.Сегашния който имам и за който съм писал работи перфектно-но шума е
.Замислил съм да го продам в олх и да добавя лев за някакъв по кадърен в шумово отношение.То не бяха изолирбани и подложки,и на фибран го слагам да стъпи и не та не като влезе в резонанс сякаш къртач работи аман вече.Та затова си търся тих ама наистина тих и възможно по компактен такъв уред,ако някой има нещо такова от което е доволен да се обади.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”