Най-добрият автомобилен двигател за всички времена
Re: Най-добрият автомобилен двигател за всички времена
Абе не знам,аз съм виждал навремето Хюндай и Деу,когато бяха такситата ,на по 560 000 километра,Опел Кадетите също тогава бичеха таксита и имаше много с по над два пъти превътяни километражи,а Гоуф такси не съм виждал.Щото ако се натиснат на каране се разжлембват отвсякъде.От към ходова част ,и от към мотор ,а и са си гнилочи от класа.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Най-добрия е 1.9 тди на ВАГ с роторна помпа, без променлива геометрия на турбината, но при условие, че не е нов внос без елементарна поддръжка.
Абе сега се сещам кой е наистина най-коравия за който знам ! Това е двигателя на Ягуар XJ6 или XJ8 не помня със сигурност ! Значи не знам по Дискавъри гледали ли сте едно предаване за 3-ма братя немци дето държеха една огромна автоморга ! Та в една от сериите решиха да източат маслото и водата от 2 коли за да видят коя ще направи повече обиколки на пистата
Едната беше Фият Уно ,а другата Ягуара ! Та значи Уното направи половин обиколка и избуши докато Ягуара си вървеше 20-ина обиколки и нищо му немаше ! Така,че това нищо чудно да се окаже един от най-коравите двигатели !

Dagestan написа:Най-добрия е 1.9 тди на ВАГ с роторна помпа, без променлива геометрия на турбината, но при условие, че не е нов внос без елементарна поддръжка.
Да...комшията имаше такъв,само че беше с променлива геометрия на шайбата на вала ,което се оказа генетично предразположение за тоя вид,та бързо го ожени.
Друг мой съсед също стана жертва на геометрията на турбото.Нещо се объркало и изхвърлило маслото през аспуха.
Темата е за най здравия мотор ever,а не за най здравия от дизеловите модели на VAG.Дайте да се уточним.
Щото 1.9 TDI e наистина може би най оптималния дизел на VW(пак е съмнително,за мен лично чистия дизел е по здрав),но до тук.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
3.0 Дизел на Мерцедес....май 300D се води...от чугун.. Вечно е 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Най добрия автомобилен двигател(на всички времена) за какво ... за от София до морето ли? 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Аз като най-добър разбирам с най-дълъг ресурс и най-безпроблемна експлоатация.
Милионника дизел на мерца няма кой да го бие.И съответно никога вече няма да направят такова животно,щото не се чупи.
Милионника дизел на мерца няма кой да го бие.И съответно никога вече няма да направят такова животно,щото не се чупи.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Интересни предложения :) За тези които питат "Най-добър за какво..?" отговарям- обобщено най-добър. Примери за такива мотори са боксера на VW, дизела нa MERCEDES от 1960, американските V8, Jaguar 6 редови, FIAT 124 и др. За мен най-добрият двигател е серия А на BMC, много корав, евтин за поддръжка, чугун, икономичен, масов, много широк работен диапазон. Произвежда се от 1951 до 2000 година почти без промяна, обхваща кубатури от 800 до 1300 кубика предимно карбуратор Стромберг, но има и турбо версия 95 коня. Японците от Нисан също купуват лиценз и го правят. Бута малки, големи, семейни, комбита и спортни коли. Разбира се тук е слабо познат, но по света е много познат. Използван е в дузини автомобили (само погледнете списъка в линка и ще ви се завие свят в колко коли е използван), ТУК има подробно инфо за него.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Росен2 написа:Абе не знам,аз съм виждал навремето Хюндай и Деу,когато бяха такситата ,на по 560 000 километра,Опел Кадетите също тогава бичеха таксита и имаше много с по над два пъти превътяни километражи,а Гоуф такси не съм виждал.Щото ако се натиснат на каране се разжлембват отвсякъде.От към ходова част ,и от към мотор ,а и са си гнилочи от класа.
Около 2000г имаше много двойки таксита. Първия ми голф е бил такси. Само Господ знае на колко км е бил преди да попадне при мен. Аз му навъртях още 150 000 без никакви проблеми с двигателя - 1,6 EZ. Всъщност двигателя още си стои въпреки, че голфа го нарязах преди няколко години. Просто сърце не ми дава да го изхвърля защото знам, че е в перфектно здраве.
Все пак и аз бих гласувал за дизеловите милионници на Мерцедес.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Най-добрият двигател на всички времена е този, който не се разваля. А такъв няма. 

ktamen написа:Все пак и аз бих гласувал за дизеловите милионници на Мерцедес.

Аз се съгласявам с колегата от предната страница - ЯМЗ 238 за мен е най-коравия двигател, произвеждан някога едросерийно
.Е, верно пуши малко повечко, ама то 2 добри няма

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Темата не беше ли за автомобилен мотор ?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”