Bro0z3r написа:
Градско във Варна 60-65 на последна предавка (това само на равно, иначе двигателя си се мъчи при тези обороти)
На баща ми с подобно галене вече втори път му чистят периферията на мотора от нагар. По изпускателния колектор имало 5мм пласт от сажди

И той кара ПД, обаче от по-старата генерация AWX. Така е, като сменяваш предавките на 1500-1800 об/мин
По темата - имам спомен миналата година по пътя към Бургас на магистралата с каране 130-140, на моменти 160 ми даде около 10/100 разход на газ, но там реално се поддържа скоростта, нищо, че е висока. При същите скорости на извънградско освен, че е трудно да се поддържат с такава кола (Джета 1.6PN) вероятно би дала по-голям разход, заради ускоренията, които са по-чести. Иначе като я карам по 1вокласен път, без дупки, хубав със скорост между 100 и 120 и неколкократно ускорение до 140, придружено с малко поддържане на скоростта ми дава около 8-8.5, но не съм я засичал абсолютно точно. По показанията на МФА го изчислявам, понеже после карам и градско и разходът ми става смесен.
Иначе рекордът на извънградско с много омазана смес е бил 10 с нормално каране, като при горния колега, а на магистрала с нормална настройка на сместа около 11-12/100 газ, но тогава карах колкото си можеше да върви колата с педала до дъно
Към колегата с Голфа - 10 с нормално каране и 16 на магистрала - по-добре карай на бензин, не мъчи колата с тая газ