По следите съм на гаснещото си поло, майсторите вдигнаха ръце тотално, никой няма идеи от какво може да е проблема с гасненето.

Аз обаче съм твърдо решен да го открия.
Захванал съм се с температурният датчик и искам да попитам доколко меродавно е измерването на съпротивлението на датчика за неговата правилна работа.
Колегата анонимко беше публикувал какво съпротивление трябва да показва датчика при каква температура, беше писал 1 и 3 то краче, двигателят е АКК 60к.с. 8 клапана, 2000 година, 6N2.
Крачетата са а,б,ц и д. Датчика е зеленият и е комбиниран. Меря на крачета а и б, което се пада под а. Всъщност само на тези 2 крачета дава стойности на терморезистора. Датчика е комбиниран за таблото и за компа.
Датчика на двигателя ми дава около 60 градуса, при реална температура около 30 градуса , което дадено според съпротивлението или 780 ома, което е нереално и явно лъже с около 20 градуса. Датчика е някакво дърво Вернет от евро 07 и за това макар, че го смених преди 1 година 7 месеца, т.е. сменен е ме съмняваше.
Мерих и стария ЕЛТ, който е сменен, но го пазя, люксембургския и той даваше отклонение, 720 ома при температура 25 градуса мерено с инфрачервен уред на самият датчик(ходих в един сервиз и диагностика ми го измери). Бях решил, че мултицета ми е смотан защото го купих за 10 лв обаче си показва точно, колкото и на диагностика, който има скъп мултицет, т.е мултицета ми мери точно.
Със сигурност старият оригинален датчик е заминал, ако това замерване е точно?! Диагностика ми каза, че според него това не е показателно?!
За това питам, колеги с опит, дали така с измерване на съпротивлението на терморезистора и сравнение с таблицата може да се установи категорично дали работи този куц датчик, който може да ви стъжни живота.