Най-добрият автомобилен двигател за всички времена

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Най-добрият автомобилен двигател за всички времена

Мнениеот samo_pechka » Съб 14 юни 2014 22:25

Добре. Хубаво цитираш вики-то . Един пример, питай десет човека със следния въпрос : Покажи ми автомобил !
Да видим колко от тях ще ти покажат рейс, трактор или камион ! :c020
Сори за офф-а колеги.
По темата, сещам се за едни английски таксита произвеждани много години без сериозни промени , те какъв мотор имат ?

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Нед 15 юни 2014 10:50

Ами те американците, почти същите двигатели (DuraMax, Powerstroke, Cummins) ги слагат и на по-леки автомобили, най-вече на пикапи. Иначе наистина има едно изместване на значението на думата автомобил по посока към лек автомобил, но по принцип автомобилният транспорт обхваща най-вече средствата за професионална употреба (не толкова за лична). В този смисъл въпросният ЯМЗ спокойно може да бъде причислен към категорията "автомобилен двигател". Иначе, ако става въпрос само за леки коли, бих посочи 3 литровия дизел на Мерцедес OM617, за чиято здравина, надеждност и безпроблемност свидетелства внедряването му във военния камион ветеран Унимок.

Потребителски аватар
BojidarIvanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BojidarIvanov » Нед 15 юни 2014 20:40

Имам приятел с голф 2 1.6 75коня голфа е на 630хил без никакви ремонти всеки ден пътува Кюстендил = София София Кюстендил

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 16 юни 2014 10:00

samo_pechka написа:По темата, сещам се за едни английски таксита произвеждани много години без сериозни промени , те какъв мотор имат ?

По темата... Аз съвсем забравих,че имам такъв автомобил... Carbodies Fairway,произведен е 1997-а година с 378 хиляди и нещо си мили е,или поне толкова показва,ама може и да е въртян... Отдавна не е такси. Моторите са на нисан 2.7 дизел,моят няма турбо и е към 80 коня доколкото помня. Работи страхотно все още.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”