Малки вдлъбнатини уред в Бг снимка !

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Малки вдлъбнатини уред в Бг снимка !

Мнениеот taran » Вто 19 юли 2011 21:17

Провери при тези http://www.dimasplast.com/ ,преди време се заговорих пред един магазин за автобой с една мацка докара продукти на Акеми,обясни че внасят и въпросните системи за изправяне на подбитости.Не съм сигурен дали работеше за тази фирма,но предлагаше техните продукти.
Колкото до апокалипсис за автотенекиджийските и бояджийски сервизи,няма да е скоро :D

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 20 юли 2011 0:25

taran написа:Колкото до апокалипсис за автотенекиджийските и бояджийски сервизи,няма да е скоро :D

с толкова много идиоти на пътя и олигофрени просто няма как да се случи mhihi

nobreak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nobreak » Сря 07 май 2014 15:38

В кръга на мисли я кажете с какво се чисти този залепнал горещ силикон. Трябва ми за друго и гледам в тези комплекти има някаква течност за отлепяне, но каква е тя? :question

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Сря 07 май 2014 17:54

Внимавайте с този силикон защото може да свалите и лака :mad
Ако го нанесете прекалено горещ лака после се отлепя с него :banghead

На мен ми се случи но за щастие беше зад лайсната на вратата и не се вижда :confused
Пробвах да си го направя но нещо нямаше ефект, може би защото вдлъбнатините бяха малки и точно на ръб.
За по големи вдлъбнатини не би трябвало да има проблем.

Може да се използва лепещото кръгче от сенниците :wink

П.П: Ако някои има идея как да изправя вдлъбнатините на предния капак които са се получили в следствие на затваряне с натиск, нека сподели.
От вътре не може да се бръкне и да се натиснат обратно на вън понеже дам минават гредите на капака :wink

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Сря 07 май 2014 23:06

Не знам дали има смисъл да си играеш да ги изправяш. Иначе като не може да се бръкне изхода е китосване. Друго не ми хръмва. Разбира се стига да не е прекалено дълбоко че тогава ще отиде много на дебело кит и след време нищо чудно да се напука

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Чет 08 май 2014 6:14

Ако вдлъбнатинит,които трябва да се китват са големи и няма достъп,се ползва спотер и обратен чук.Не ги харесвам много,щото прогаря и вътрешните покрития,но няма друг начин.
На много места го ползват и за врати и панели,за да избегнат разглобяването на елементи от салона.

Последна промяна от taran на Чет 08 май 2014 20:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Чет 08 май 2014 7:06

Това мисля че може всеки да си го направи срещу 10лв не е толкова сложно.Събота и неделя ще се заиграя с един носач от ауди и една шпилка.Имам даже и къде да го тествам :dummy

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Чет 08 май 2014 17:58

Е за това не се сетих, да ползвам силиконовата лепка като за обратен чук а не на винт :smile
Мерси за подсещането с обратния чук :th_up
Когато имам време и желание ще го пробвам а после ще напиша дали се е получило или съм свалил боята заедно със силикона :mhihi

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 17 май 2014 0:11

Дойдоха необходимите принадлежности...
Изходната позиция
Kapak-predi.jpg

и резултатът на полувремето
Kapak-sled.jpg

Времето беше много напреднало и нямах желание и условия да правя по-добри снимки. Като стана готов ще пусна още.

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Нед 18 май 2014 1:59

Тоя уред го купих , реално върши работа само на големи вдлъбнатини.
Ако е нещо мъничко нямате шанс да се върни в изходна позиция как то си е било .
Има някаква технология със куки по специални инструменти който наисти там
вършат работа но , трябва сериозно обучение за тях . Току така всеки неможе да се
справи ето и за какво иди реч .

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 23 май 2014 16:12

В нета е пълно с клипове за PDR - paintless dent removal. Колко са достоверни, не знам. Ето едно клипче, на руски.
http://www.youtube.com/watch?v=4_PizQTCJxo

nobreak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nobreak » Вто 10 юни 2014 10:35

Купих си от тези металните http://www.ebay.co.uk/itm/PROFESSIONAL-CAR-VAN-BODYWORK-PANEL-DENT-PULLER-REPAIR-KIT-REMOVAL-TOOL-DIY-/221438820870?pt=UK_Hand_Tools_Equipment&hash=item338ec84206 и да ви кажа върши работа, като някои вдлъбнатини доста успешно се заличават, а някои изискват да си направите по малък накрайник /това което се залепя/. Аз си направих от крачета регулиращи от мебелния магазин. Между другото този уред и е по здрав и пистолета е мощен и топи бързо силикона. Тънкия момент за мен е, че като нанеса силикона на накрайника, изчаквам 6-8 секунди леко да изстине, в противен случаи може да си повредите лака /пак зависи от състоянието на лака/. След като залепя накрайника изчаквам 7-8 минути за хване здраво и тогава навивам. Между другото имам един уред излишен ако някой има интерес да ми пише, ще му го продам.

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Мнениеот megatronS » Нед 15 юни 2014 11:21

Въпросната машинка я продават в Китай и струва 15лв. Имам я от около 2 година, при 90 процента от случаите не върши никаква работа. Ползва се силикон, нанася се на 5 точки по опорния винт и веднага се залепва на мястото на вдлъбнатината. Изчаква се около 5 минути след това се слага опората и се натяга винта, докато от усилието силикона изпусне и се отлепи. Изчислено е, че това усилие ще е достатъчно за да изправи вдлъбнатина преди да се отлепи, ама друг път. Върши работа за много мека ламарина на автомобили и то на места, които са с права повърхност. С една дума, този глупост я произвеждат, а реално ние в БГ сме я измислили преди десетки години. Но както казват хората, всичко е рекламен трик и който се хване, хване. Има и други начини и машини за изправяне на вдлъбнатини, но които поне вършат работа както трябва.

nobreak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nobreak » Пон 16 юни 2014 13:49

megatronS написа:Въпросната машинка я продават в Китай и струва 15лв. Имам я от около 2 година, при 90 процента от случаите не върши никаква работа. Ползва се силикон, нанася се на 5 точки по опорния винт и веднага се залепва на мястото на вдлъбнатината. Изчаква се около 5 минути след това се слага опората и се натяга винта, докато от усилието силикона изпусне и се отлепи. Изчислено е, че това усилие ще е достатъчно за да изправи вдлъбнатина преди да се отлепи, ама друг път. Върши работа за много мека ламарина на автомобили и то на места, които са с права повърхност. С една дума, този глупост я произвеждат, а реално ние в БГ сме я измислили преди десетки години. Но както казват хората, всичко е рекламен трик и който се хване, хване. Има и други начини и машини за изправяне на вдлъбнатини, но които поне вършат работа както трябва.

15 лв. е пластмасовата, а тя се огъва и в един момент като се отлепи силикона може да те удари по челото :biggrin

Потребителски аватар
muko
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR 1991

Мнениеот muko » Пон 16 юни 2014 13:55

Пълен комплект ли е уреда и каква цена?

Върни се в “Направи си сам!”