Каква "градска" дизелова кола да избера

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Re: Каква "градска" кола да избера

Мнениеот Вълчан » Сря 04 юни 2014 19:59

lion_heart002 написа:Кое му е умряло на сузукито??? Факта,че е 2008-а ли??? А за кията не говори глупости-изключително здрав автомобил,същата кия на 440 000км близо продаде един познат,пак с 1.1 мотора-сериозни проблеми нямаше с колата-само смяна на съединител! :th_up Обезценяването е друго нещо-то коя кола не е така??? А пък 5000 лева за 15 годишен голф е абсолютна глупост според мен. А вече ако някой си търси повод да се набута с повече пари за двойно по-стара кола-то избора си е негов,все пак кой каквото сам си направи-никой не може да му го направи!

Имах в предвид че точно този екземпляр освен че е пребоядисван на доста места ами е и доста мърляв като кола.Снимките показват ясно какво му е е случило....читавите такива са доста нагоре като пари.А специално за Кията....еми този модел е направен в час по трудово....лоша возия...не дотам нисък разход..аеро динамична форма на тухла четворка...нисък клас лоша изработка..супер обезценяване..комфорт равносилен на инвалидна количка.Не говорим да се дават големи пари за дърти кошници...ама не и да се дават за неприятни коли.Ами да си вземе Тико....или Деу Матиз....същата имитация на кола.Да не говорим че като цяло тези коли служат само да не те вали дъжд като се возиш.Защитата им при удар е меко казано липсваща изцяло.Може да те предпази единствено от летящи насекоми.Горните класови на Киа са наистина доста добри.Но тук просто са направили кола без пари.Смяна на един съединител на 440000км.....аиде моля те.... :beer

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 04 юни 2014 20:29

stefan4o написа: Те до вчера корейците правиха двигатели по лиценз на Мерцедес (Ссанг Иънг например ползваха 2.9-литровия) сега изведнъж изпъкват като голЕмата работа :mhihi

И ще продължават да изпъкват, само стой и гледай... а до вчера по-какъв лиценз са правили двигатели, днес никой вече не го интересува:smile
Те и на Хюндай до вчера им се смееха като ги видеха по-улиците, а пък сега на никой вече не му е смешно.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 04 юни 2014 22:38

За разхода на пикантото,ако 6.1 ви се струва много,значи просто е време да си купите 50 кубиков скутер...
За защита при удар-пикантото има 3 звезди,но пък поло от същата година и то няма 5 звезди а само 4,така,че не виждам къде е драмата???

The first generation Picanto was revealed at the 2003 Frankfurt Motor Show.[7] It is based on a shortened platform of the Hyundai Getz and is 3,495 mm (137.6 in) long, with a five-door hatchback body style.[8] It was available with a choice of either two petrol engines: a 1.0-litre, with 61 hp (45 kW) and 86 N·m (63 lb·ft), or a 1.1-litre, with 65 hp (48 kW) and 97 N·m (72 lb·ft), both with multipoint injection.[9] In Europe, a 1.1-litre three-cylinder diesel engine (based on the Kia Cerato's 1.5-litre four-cylinder unit) was also available, with direct injection and a variable geometry turbocharger, the power reaching 75 hp (56 kW) and a torque of 153 N·m (113 lb·ft). The petrol engines had a combined consumption of 5.1 l/100 km (55 mpg-imp) and 5.2 l/100 km (54 mpg-imp) respectively, while the diesel used 4.4 l/100 km (64 mpg-imp)

Още нещо да споделите за разхода на този автомобил,ако може обаче от някой дето поне го е карал за малко като мен? А не само дето ги е гледал по улиците...

Ето и затова колко се чупи..

In January 2013, the Picanto was named most reliable car in the UK, according to data published by Moneysupermarket.com in conjunction with Warranty Direct. Out of an average Reliability Index (RI) score of 100 (the lower the score, the fewer problems reported by owners), the Picanto achieved a score of 3.00/100.

Продължавам да твърдя,че количката е бетон,ако те утройва толкова мъничка кола-и е факт на 440 000км има само един съединител сменен,като нещо по-сериозно... Което си е консуматив де. Даже преди да я продаде се хвалеше как минал близо 50 000 мили (80 000км) без никакво обслужване,включително и смяна на масло. А за това колко е модерен,само мога да кажа,че не всичко отностно разхода се дължи на мотора-горивната система е много важна. А двигателите с много малко промени се вграждат в и20 хюндай който се прави и в момента повече не виждам смисъл да пиша,когато човек е предубеден-явно нищо не помага... Между другото наскоро си купувах киа рио 1.3 2004-а година комби-не виждам,кой ще е тоя модел на фолксваген дето ще има толкова здрава и солидно направена ходова част и толкова тих и сравнително мощен двигaтел с обем 1.3-за разхода няма да говорим понеже над 7.4 не можа да качи за двата месеца в които я имах,ама сигурно и на това няма да повярвате. Продадох я понеже отвътре беше много дървена-за това спор няма-всичко друго обаче беше супер в тази кола!

И не мога да разбера,защо мислите,че другите производители спят зимен сън??? Истина е,нисан и мазда ПРАВЕХА гниещи коли,истина е,че кия правеха много гадни автомобили до около 97-а 98-а,но света върви напред и те се учат и подобряват това което правят и то всеки ден... Също както всички други-но да кажеш на черното бяло,само защото видиш ли е Кия... не го разбирам. Ако трябва да купувам кола до 98-а ще е немска или японска... Но нямам никакъв проблем да карам малко по-нова корейска кола-солидни са,вервайте ми... :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Чет 05 юни 2014 7:29

Че то и една Октавия/Голф 1.9тди 90к.с. минават 440 000км без дори сменен съединител, но не са малки въшки, въпреки че горят колкото споменатата такава. Разликата е че Октавията не беше нов внос на незнайни километри без добра поддръжка. Даже наскоро същата Октавия се беше появила за продажба в един от сайтовете на 470 000км, за жалост в много по-лошо състояние, откогато си тръгна от мен.
Голфа може да е доста по-стар модел, но със сигурност предлага по-добра пасивна защита. Тази Кия може да стане ковчега ти.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 05 юни 2014 8:18

Хайде да сме обективни поне веднъж-кажете ми кой голф 4 става за градска кола-смисъл е с подходяща моторизация за нисък разход и е беззпроблемен??? Тди имаш турбина и демпфер-отпада,1.8 и 2.0 са с голям разход-отпадат при понятието градска кола... 1.4 горят масло та се не знае-известни са с това,при 1.6 скоростната кутия е консуматив...

Май остана само СДИ,вие какво ще кажете,или пак не сте съгласни? Пак повтарям говорим за градска кола,къде намесихте пасивни защити и тн... А чакай да помисля,то просто не остана за какво друго да се хванете. :mhihi

Последна промяна от lion_heart002 на Чет 05 юни 2014 8:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 05 юни 2014 8:50

При нас ( в Бг) няма уважение към малкия автомобил....ако си с някой пичи въшляк , ще ти "скочат" отгоре , кат' стой та гледай. Манталитета ни е такъв ( поне на повечето) , аз съм толерантен и уважавам другия участник в движението ( особено мотоциклетисти ) независимо от "размера" . Но масата не са , бил съм свидетел на новоизлюпен " селски" келеш ( за съжаление го познавам и му знам и кирливите ризи ) продал нивите на баба и дядо , яхнал Патрул , как го "раздава" по пътя , доскоро същия караше един изгнил таралясник и не му се чуваше гласчето , ама сега...сори за отклонението .
По темата - Г4 е добър , но с ТДИ или голям бензин 1.8 , 2.0 . Сега колко е градски...ами нека видим първо в какъв град ще се кара :biggrin . Аз специално за градски автомобил имам други изисквания . Да е малък ( то ясно) , да предлага отличен обзор , както отзад ,така и встрани т.е. да е с "прави" ( вертикални) джамове и тесни ( тънки) колонки , така и на тесни места се паркирва лесно, да е с удобна позиция за сядане т.е. леко височка да е :smile и да предлага за големината на купето си достатъчно пространство ( аз не съм много от дребните и слабоватите ), щото ще има едно море и/или балкан на година , чат-пат някое село неделята... Като се поогледах за такъв автомобил , си мисля ,че такива възможности предлага примерно Suzuki - Wagon R+ .
А вече ако се гони икономичност , може би един Айксам с Кубота дизел ( екзотика )

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Чет 05 юни 2014 13:42

samo_pechka написа:При нас ( в Бг) няма уважение към малкия автомобил....ако си с някой пичи въшляк , ще ти "скочат" отгоре , кат' стой та гледай.

Според мен има няколко основни причини. Повечето хора, за разлика от тези по белия свят немогат да си позволят да поддържат примерно поло, лупо или еквивалентите му за в града и Пасат и подобно за извънградско. Повечето народ със зор има по 1 кола. Принципа е колкото по - голяма, толкова по - добре, че като иде насело да може да събере бурканите. Да ама по някаква причина в България, много голям процент от хората с пари са ги изкарали с не много акъл както е нормално по други места на земното кълбо. Съответно те видели, че е модерно да се карат мошни и големи коли, копуват нещо, което нито им трябва, нито могат да го управляват като хората, но за сметка на това парадират пред останалите, че видиш ли как е стигнал до върха на хранителната верига, и как този с лупото или корсата трябва да е мачка. И свирка и пресвятка на всеки, който не му се кара с 200 в града. Не всички са такива, но то като има екземпляри, които бият на очи, и пича дето си е купил джипката или новото БМВ с честен труд и кара като хората - има такива макар и не много, също става част от цялата маса :)

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Мнениеот uomoto » Чет 05 юни 2014 13:59

Демпферен маховик има ли, забрави за града! Разход от 7 надолу не съществува в града! 1.4, 1.6 който казва че се трошат лесно също е пълна глупост! Всяко нещо се троши ако не знаеш как да го пазиш. От 2 год карам 1.4 бенз и си го ръчкам на макс ама масло сменям на 7-8 хилки, нито го гори нито ми е давал ядове. Аз под градска кола разбирам нещо мънинко и пъргаво без значение бенз/дизел. Ако си паралия тогава скачай на гоуф...

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 16 юни 2014 18:44

Вземи си едно запазено Пунто първа генерация за 1000 лв, бензин моно 1.2 с газова и си бръмчи на воля из града за без пари, вървят на изпарения. Само гледай да има серво да е лесно за паркиране, иначе няма много извънгабаритни повърхности, има добра видимост и паркирането е детска игра. Частите са стотинки по моргите. Мен ако питаш за в града друго не му трябва на човек. Иначе като семейна кола или за по-дълги преходи не става.

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Пон 16 юни 2014 19:14

golf 3 1.6 AEE samo e gradka kola-6 na 100 sus klimatik .Izvun grada s tezi 75 konia e umrial=Slizash da go butash kogato izprewarwash=
Niamam kirilica a i ne znam kak da go preweda. niakoi da pomaga.

голф 3 1.6 АЕЕ само е градска кола-6 на 100 с климатик .Извън града с тези 75 коня е умрял. Слизаш да го буташ когато изпреварваш.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пон 16 юни 2014 19:38

Dagestan написа:Че то и една Октавия/Голф 1.9тди 90к.с. минават 440 000км без дори сменен съединител, но не са малки въшки, въпреки че горят колкото споменатата такава. Разликата е че Октавията не беше нов внос на незнайни километри без добра поддръжка. Даже наскоро същата Октавия се беше появила за продажба в един от сайтовете на 470 000км, за жалост в много по-лошо състояние, откогато си тръгна от мен.
Голфа може да е доста по-стар модел, но със сигурност предлага по-добра пасивна защита. Тази Кия може да стане ковчега ти.

Аиде следващият локум със вечен съединител...не мога просто да повярвам как си ги пишете тези километри..440000.. :bowdown
точно пък за дизел.А относно Киа наистина правят добри коли последните години....каквото и да си избере колегата без Ситроен с-1 или с-3 става за града.Дори и едно Пунто също върши идеална работа както спомена колегата по горе.Италианеца на моргата за части продава врати и калници по 15-20лв..... :mhihi

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 16 юни 2014 19:53

Във старата фирма дето бачках,чисто нови шкоди фабия им смениха съединителите на около 150 хил. :wink
Колите бяха дизел и горе-долу на едни и същи километри им свършиха :th_up

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пон 16 юни 2014 19:55

Dagestan написа:Че то и една Октавия/Голф 1.9тди 90к.с. минават 440 000км без дори сменен съединител, но не са малки въшки, въпреки че горят колкото споменатата такава. Разликата е че Октавията не беше нов внос на незнайни километри без добра поддръжка. Даже наскоро същата Октавия се беше появила за продажба в един от сайтовете на 470 000км, за жалост в много по-лошо състояние, откогато си тръгна от мен.

това ще е вица за деня :h020 :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 16 юни 2014 21:27

Демфер по ВАГ рядко издържа до 250 к.км без смяна . На единият ми АФН вече се "пообажда" при гасене и палене (210 к.км почти,от които при мен над 40 к.км само на дълго карана ) , другата ми беше на няма 240 к.км , като я купих-вече беше сменен.

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Пон 16 юни 2014 21:27

fly_free написа:
голф 3 1.6 АЕЕ само е градска кола-6 на 100 с климатик .Извън града с тези 75 коня е умрял. Слизаш да го буташ когато изпреварваш.

Тия 6/100 градско с клима е като го бутате нали ? Или го теглите с кон ?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”