Темата е стара, но да се обадя и аз - гледал съм много кучета, сред които женски добермани и ротвайлер.
Първо за добермана - изключително красиво и интелигентно куче. Но не мисля, че всеки може да се справи с него, иска се опит. Минуси на породата според мен - не издържа на ниски температури, зимните нощи не можеш да го оставиш на двора. Няма козина, която да сменя на вълма, но ръси непрекъснато косми навсякъде. Предразположени са към здравословни проблеми - най - вече конюктивит и усукване на стомаха.
Ротвайлер - иска се не просто опит, а много опит в отглеждането на кучета. За жалост най - честите нещастни инциденти с домашни кучета са именно с ротвайлери.
Препоръчвам ти лабрадор, здраво куче с много положителни качества.
Колеги с добермани?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Колеги с добермани?
cekal написа:Препоръчвам ти лабрадор, здраво куче с много положителни качества.
Да, с много положителни качества е и аз ги харесвам , но....имат доста здравословни проблеми за жалост....
Re: Колеги с добермани?
При всички породи си има възможност от специфични за самата порода болести.
В по- голяма степен гаранция за здраве, външен вид и характер дава родословието- все пак родителите са изследвани и оценявани, преди да се допуснат до разплод, техните родители също, техните също, и самите родители са подбрани така, че да си пасват и поколението да излезе качествено.
Да не излезе грешно разбрано, аз нямам развъдник и не се занимавам с развъждане, гледам ги за удоволствие, но точно удоволствието идва от красивото животно с прекрасен характер.
В по- голяма степен гаранция за здраве, външен вид и характер дава родословието- все пак родителите са изследвани и оценявани, преди да се допуснат до разплод, техните родители също, техните също, и самите родители са подбрани така, че да си пасват и поколението да излезе качествено.
Да не излезе грешно разбрано, аз нямам развъдник и не се занимавам с развъждане, гледам ги за удоволствие, но точно удоволствието идва от красивото животно с прекрасен характер.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”