Възможно ли е ограничителя да се мени?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Възможно ли е ограничителя да се мени?

Мнениеот musura » Сря 10 яну 2007 23:55

Искам да попитам има ли вариант ограничителя да си мени стойностите в зависимост от горивото :shock Звучи тъпо, обаче днес ми направи впечатление, че на 4-та направих 200 км/ч и оборотомера подмина 7200, доктато нормално винаги на 190 км/ч ме е изключвал ограничителя :shock Чак се притесних да не се сцепи мотора и не ми устиска да го оставя да видя докъде ще стигне.

Не се сетих да пробвам, но утре ще видя, вобще бачка ли ограничителя :shock Възможно ли е да спре да работи? След ПТП-то ми не бях я ръчкал в лютеницата, но преди със сигурност изключваше на 7200. Като си взех колата от сервиза, имаше някакъв кабел откачен и оборотомера ми подкачаше като луд и колата гаснеше в движение. Заведох я на чичо доктор, цял ден търсиха проблема и накрая се оказало някакъв кабел около бобината, който бил за оборотомера, нещо се бил откачил и давал някъде на късо. След като оправиха кабела, не съм имал ядове с колата, единствено днес това което забелязах за ограничителя :roll:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 10 яну 2007 23:58

а възможно ли е оборотомера да е откачил?
закчи и стробоскоп и направи сверка между двата уреда.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 11 яну 2007 0:29

Оборотомера 100% си показва вярно, просто гледам показанията между километража и оборотомера, отделно по звук си знам колата кога на какви обороти е. Утре ще проверя дали вобще има ограничител, че може да съм се превъзбудил днес :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 11 яну 2007 8:36

Естествено че може ........ :) ако ти е кофти горивото и има детонации във високите обороти и имаш knock сензори компира ще ти дърпа центровката, кр-то имаше някакви компири макар да е механичен инжекцион....

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 11 яну 2007 9:09

Tyan написа:Естествено че може ........ :) ако ти е кофти горивото и има детонации във високите обороти и имаш knock сензори компира ще ти дърпа центровката, кр-то имаше някакви компири макар да е механичен инжекцион....

Той че си сменя центровката в зависимост от горивото - сменя я, обаче аз долу-горе постоянно карам със 100 октана от Еко и би трябвало да си е хубаво горивото ...

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 11 яну 2007 9:46

Преди два дена засякох един пич в сервиз за копютърна диагностика на автомобили. Колата му беше Мерцедес, двуврат-3.2 литра, къде 200* година. Някъде покрай София заредил 100 октана бензин. Компютъра на колата почнал да дава предупреждения, че бензина е много слаб и колата не може да работи нормално с него.
Така, че от тези наши бензини може да се очаква всичко. А как ли са 95, 98?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”