Passat 1.8T или 1.9TDI разход?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat 1.8Т или 1.9ТДИ разход?
Аз съм със тежък крак и ми гори 15 на 100 км в града. Нищо че при мене моторът ми е 1.8 90 коня.газ/бензин. от скоро зареждам на една газстанция и съм доволен от нея с 40-45 литра газ съм минал до сега 390 км от коит 300 са извънградско с яко ръчкане на газта 130-140 по надолу няма. Чак се изумих от "ниския" ни разход и си заплювам газстанцийката. Да са живи и здрави а си мислех, че колата или аз не сме наред, че средният ми разход беще 13 на 100 а сега падна на 10-11 на 100км. смесено. нещо ама сме си добре. 

- DUNGO
- Автомобил: volswagen passat
- Двигател: AEB 1998
Здравейте .
аз съм с 1,8т пасат АЕБ и в града не гори повече от 13 газ (моя крак е доста тежък и изпарителя ми е за ремонт)
според мен си оправи колата и ще си много доволен.
Извън града падам под 10 газ. което е добре за такава кола с 150 коня.
За дизел не виждам смисъл ако нямаш от къде да взимаш нафта на черно(лично мое наблюдение),иначе и аз съм навит на дизел както каза колегата по горе да си я караш на такова гориво за каквото в направен автомобила.
аз съм с 1,8т пасат АЕБ и в града не гори повече от 13 газ (моя крак е доста тежък и изпарителя ми е за ремонт)
според мен си оправи колата и ще си много доволен.
Извън града падам под 10 газ. което е добре за такава кола с 150 коня.
За дизел не виждам смисъл ако нямаш от къде да взимаш нафта на черно(лично мое наблюдение),иначе и аз съм навит на дизел както каза колегата по горе да си я караш на такова гориво за каквото в направен автомобила.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всички пишете стойности за разход на газ,но не пишете,че газовите инжекциони горят и бензин
.
Особено важен разход,когато карате на къси разстояния в студено време.Ако пък и термостата на 12-14 годишната кола е и малко поотворен-карате половината от късата дистанция на бензин
.
Ако пътувате на дълги разстояния с дизел се сещате за бензиностанция през 1000-1200км., а на газ-през 300-350км.Който пътува в чужбина знае за какво говоря.
Като сложиме и времето и парите отишли по газаджии....пак ми хвалете газта
п.п.Спомняте ли си колко много фабрични коли имаше на газ, особено в Холандия и Италия преди 10-15г.?
Със съвременните икономични дизелови двигатели търсенето на фабрични коли на газ в тези държави дали е намаляло-отговорете си сами или питайте.

Особено важен разход,когато карате на къси разстояния в студено време.Ако пък и термостата на 12-14 годишната кола е и малко поотворен-карате половината от късата дистанция на бензин

Ако пътувате на дълги разстояния с дизел се сещате за бензиностанция през 1000-1200км., а на газ-през 300-350км.Който пътува в чужбина знае за какво говоря.
Като сложиме и времето и парите отишли по газаджии....пак ми хвалете газта

п.п.Спомняте ли си колко много фабрични коли имаше на газ, особено в Холандия и Италия преди 10-15г.?
Със съвременните икономични дизелови двигатели търсенето на фабрични коли на газ в тези държави дали е намаляло-отговорете си сами или питайте.
Последна промяна от gancho на Сря 18 юни 2014 7:54, променено общо 1 път.
- simo7
- Автомобил: Джета
- Двигател: 2012г
Голяма икономия наистина е на газ.Голяма радост че паднали на 10-12/100 среден разход.Какви са тези разходи по 15 на 100 и си мислите че икономисвате нещо.Ами то само газовата колко пари струва,после и бензин нали гори докато загрее на определена температура да прехвърли на газ.15л*1.20лв=18лв.На мен ми гори в града 8/100 нафта *2.56=20лв.И това ако зареждам от бензиностанция.Навън с 130-140км/ч 5.5л/100 с климатроник и пълна кола.Кога ще избиете газовият инжекцион,от там нататък и бензин гориш.Абе изобщо не ми го хвали.Да не говорим и за вървенето.Куци коне на бензин.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какъв бензин гори нищо не гори. В резервоара имам 2 литра бензин, а не се оставам без газ. Колата бензин вижда в годината 2 пъти за по 20 лева. 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Навремето един възрастен човек ( лека му пръст ..) ми каза : "Хвали бензина , но от дизела не се отделяй ! ".
Та има си плюсове и минуси всяка една работа , харесвам бензиновите коли , но...от 99-та все дизел си купувам ( за лично моя кола )
свикнах им и не искам на дърти години да се "уча" на бензинови . Въпрос за избор , моя съм си го направил и по убеждение , засега .... се въздържам от покупка на бензинов автомобил ( личен). Определено не ме кефи да имам газова бутилка в колата , била тя и в отделението на резервната гума ...имам си резервите .
Та има си плюсове и минуси всяка една работа , харесвам бензиновите коли , но...от 99-та все дизел си купувам ( за лично моя кола )

- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Преди да си взема печката много се чудих, защото досега съм имал само бензинки. Работата ми е на 1,5 км. от къщи и карам предимно в града. Реших, че газовия инжекцион няма да ми е по-удачен вариант, защото първо трябва да загрее за да обърне на газ. За това разстояние няма как това да стане, отделно през зимния сезон загрява още по-бавно. Освен това ми трябваше багажник, а внедряването на бутилка щеше да ограничи пространството. Пък и от друга страна газовата инсталация си е още един елемент в системата, който си иска поддръжка, първоначална инвестиция и прочее. По тези причини везните наклониха към автомобил с дизелов двигател и ако трябва да съм честен изобщо не съжалявам, напротив. В града минавам около 100 км. за 20 лева, а за извън града няма да говоря. Естествено има си и недостатъци, от които вече опитах - сменях помпа-дюза, но въпреки това пак съм доволен от избора си.
- kiril_p
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отговарям конкретно на поставения въпрос - с нафта за 60 лв. минавам 400-420 км. смесено - градско и извънградско. Колата от аватара, 1,9TDI, 110 hp
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Тук се заражда постоянния спор.
При мен в жегите , обръща на газ много бързо.
Доста често я карам на бензин да не 'забравя" за него.
Газовият инжекцион се избива за една смяна на масло.
И най -важното за мен - няма го отвратителното тракане и пушек от кебапчийница.
Колата с газов инжекцион си работи като на бензин.
При мен в жегите , обръща на газ много бързо.
Доста често я карам на бензин да не 'забравя" за него.
Газовият инжекцион се избива за една смяна на масло.
И най -важното за мен - няма го отвратителното тракане и пушек от кебапчийница.
Колата с газов инжекцион си работи като на бензин.
- DUNGO
Здравейте.
Аз не хваля колата си а просто споделям с колегата който иска помощ и съвет а не спор коя е по добра.
има други теми за разхода
Аз не хваля колата си а просто споделям с колегата който иска помощ и съвет а не спор коя е по добра.
има други теми за разхода
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Човекът не е изправен пред дилема дали да купи бензин с газ или дизел.
Той вече има кола, но тя дава неоправдано висок разход.
Според мен намиране и отстраняване на причините за високия разход ще са по-ефективни и финансово оправдани, отколкото продажба и покупка на дизел, съпроводено с всичките профилактики, смени на детайли и т.н.
Той вече има кола, но тя дава неоправдано висок разход.
Според мен намиране и отстраняване на причините за високия разход ще са по-ефективни и финансово оправдани, отколкото продажба и покупка на дизел, съпроводено с всичките профилактики, смени на детайли и т.н.
- DUNGO
Абсолютно съм съгласен с теб . Аз само споделих моя разход за да си направи сметка колегата (не да се заяждам ),а някои колеги го разбраха погрешно го обърнаха на спор ГАЗ/ДИЗЕЛ
Последна промяна от gr_kanev на Чет 19 юни 2014 13:35, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
- MiTko_e30
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: 1.9 TDI 101
Искам да ви благодаря за изчерпателните отговори! Бях на всякакви майстори сменях свещи,филри, закачах на компютри, сменях бензиностанции и т.н. и нищо не става разхода си е такъв! За това прибягнах и до тази смяна. Никога не съм карал дизел и за това реших да питам за мнение... Явно целия проблем идва от автоматика и от нещо друго което не може да се разбере. Явно ще се ориентирам към дизела, но ще видим, както се казва "каквото сабя покаже" :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пиши когато вземеш дизел, и успех и късмет с покупката му.