Съдомиялна проблем - колега занимаващ се с бяла техника

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Съдомиялна проблем - колега занимаващ се с бяла техника

Мнениеот mely » Чет 19 юни 2014 11:05

От близо година съдомиялната /Мидея 45 см широка свободностояща/ ни взе да прави проблем.Включва грешка че е препълнена.Вадя изливам и пак наново....върви 2-3 месеца и пак така.Реално в тавичката наййй-отодоло има вода и сработва ключа против наводнение.Сега обаче взе да го прави всяка седмица.Разглобих я теч не видях.Единствено 2 тръбички стояха над дъното и видях капка от едната - те са свободни откъм дъното...другия край не го видях .Явно за преливник ли конденз ли.Почистих дъното и поплавака ..имах съмнение че не ляга на крачетата си и едни глупусти са натискали дъното и са го повдигали и затова ключа е сработвал .Събрах я и всичко добре...но за 10 дни.Тази сутрин пак.Умишлено не сложих един декоративен капак отпред доло и проверих- в тавичката има вода.
Въпроса ми е защо пелива
Изображение това може ли да има връзка...намира се от едната страна на съдомиялната като махнеш ламарината.За какво служи..ниворегулатор ли..Може ли той да е проблема и да пълни повече вода че да прелива.
Къде реално е преливника вътре в съдомиялната.
Какво да гледам..
Не ми се дава в сервиз ,защото ...знаете.Ама и това е вече краен вариант.
Ако някой колега който се занимава с това ме насочи ще съм благодарен много.Най -вече жената че питах сервиз и ония казаха 1 месец.Голямо семейство сме трябва ни машината. :rolleyes

Последна промяна от mely на Чет 19 юни 2014 11:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: Съдомиялна проблем - колега занимаващ се с бяла техника

Мнениеот LILO&STICH » Чет 19 юни 2014 11:22

Да не те плаша,но нашата БОШ,имаше едвам забележима дупчица на кожуха на миялната. На най-смотаното място.Оправи се само с лепене в сервиз. Нещо от сорта на 12 лв. :c020

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 19 юни 2014 12:53

И ади де.Дайте нещо по оптимистично.Направи ми впечатление че това съдче е мръсничко да взема да го изчистя ли....ама някой да каже кое за какво е

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Чет 19 юни 2014 13:01

аз имах подобен проблем на BEKO. От време на време преливаше. Накрая взе да го прави постоянно. Там някъде, където си отворил капака, има един ниво-регулатор с контактор, който сработва, когато нивото е достатъчно високо. При мен контактора беше отказал - смяната с идването на техника беше 50лв. само устройството е 30-ина лв.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 19 юни 2014 14:10

Това е от лявата страна гледано отпред .В горната част на съдомиялната.Тази снимка не е моя...но моята е подобно нещо.Прозрачно казанче с преградки но отгоре отворено ...не е затапено.Но закакво служи.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 19 юни 2014 14:14

Възможно е да има зацапан филтър на дъното. Случва се понякога - етикети, по-едри отпадъци. С почистване се оправя при мен и като следя какво слагам в съдомиялната, няма проблем.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 19 юни 2014 14:52

Не е от това.Филтъра се почиства винаги и вътре в машината вода не остава.
Искаше ми се да каже някой това на снимката какво е.Смятам да си отивам и да я натискам пак ама ако знаех какво да гледам...

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Чет 19 юни 2014 16:38

Махай и капаците и гледай какво става icon_idea По вероятно е да е от ниво регулатора-не включва винаги и затова да прелива..

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 19 юни 2014 17:54

А кажете де е този ниворегулатор
Свалил съм всичко...грам не капва от нийде-вдигнал съм я на 5 гниги и съм махнал тавата да чакам да капне ...ама неще.
Чета и гледам по форумите едно като малко таолетно казанче било ама аз такова нямам.

Потребителски аватар
plameney
Автомобил: Passat B5 1.6
Двигател: ARM 2000
Контакти:

Мнениеот plameney » Чет 19 юни 2014 21:56

mely написа:Изображение

От мястото където излиза прозрачния маркуч,се управлява нивото.Този маркуч влиза в регулатор на ниво като при пералните.С повдигане или смъкване на калпачето,може да се регулира в малки граници нивото.На моята миялна е на три степени с едни зъбчета.Може да изпуска вода от семеринга на помпата.Оста на помпата трупа мръсотия и така се нарушава херметичността.При мен помогна разглобяване и почистване на оста на моторчето.Също "О" пръстена който уплътнява помпата към съда.Имал съм случаи на теч от мястото където се поставя солта при този модел мисля че е отстрани на лявата стена гледано от пред при отворена врата.Резервоара се уплътнява с една пластмасова рамка и гумено уплътнение.Понякога и от там може да пуска.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 19 юни 2014 22:12

И сега развръзката ...след 3 часа лежане ,пускане ,спиране,пълнене,празнене, - нищо не протече.Факт обаче ,че тавичката беше пълна с вода и то почти 100% от маркучето на преливника.Лежа аз и гледам ...а мача си върви :banghead и почвам датчици - контактен спрей тоз оня...и в един момент стигам до едно нещо дето маркуча му излиза от легена да кажем/всичко това е отворена съдомиялна вдигната на 30 см над земята и махната тавичка и даден на късо датчик против "наводнения"/ ей го на Изображение
Изображение
Че като извадих маркуча от него ,че като надух......и видях какво сме яли миналите седем години. :mhihi :mhihi
Из легена на филтъра има отделение което ...по налягане ли по кво ли -ПОНЕЖЕ ВОДА НЕ СТИГА ДО НЕГО ..устроиството а..ПРАВИ S-ка над нивото на водата в машината ииии това неща получава сигнал /дано някой по запознат го обясни/.Ама много мизерия излезе.Уфф дано съм се оттървал и съм бил полезен на някой,че днес такова четене четох ама такова животно не видях.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 22 юни 2014 18:28

Колеги ,може ли някой да провери покрит ли е нагревателя на съдомиялната докъто мие и докъто суши.
Благодаря.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Нед 22 юни 2014 18:52

Този датчик който си снимал е за нивото на водата :th_up

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 23 юни 2014 8:39

Това ми се изясни...по трудния начин.Ама я си погледнете нагревателите ....потопени ли са целите във вода.Ади бе -кво се правите -мързели.Мързи ви вече да отворите съдомиялната докато ми.Небойте се тя ще спре :mhihi :mhihi .После като я затворите пак ще тръгне.Какво се правите,знам че вие миете чиниите. :icon_lol :icon_lol :icon_lol

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”