Купуване на китайски телефон

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Купуване на китайски телефон

Мнениеот mirror » Съб 21 юни 2014 16:19

dj_tuhla написа:и като добавка получаваш батерия караща 16 часа, ултра бъгав и никога не ъпдейтван билд, който примерно не влиза в диип слиип, прекрасно аудио та чак трудно различаваш кой ти се обажда, а отсреща те чуват все едно си в кенефа на гарата и още други екстри. Пък и да ти кажа, повече капацитет не виждам за какво ми е на телефон, имам си таблет за по-големи приложения, целта на телефона като у-во е друга.. но както и да е, всеки си решава и преценява.

ами нямам идея как е с другите но моето UMI X2 може да изкара около 5-6 дни ако го ползвам само за разговори и нищо друго :) качеството на звука не виждам разлика с предишния ми LG-P990 докато качеството на картината и бързината на работа са на светлинни години :) слота за карта е задължителен за мен както и сменяемата батерия понеже често съм в ситуации при който няма как и къде да зареждам :)при мен таблета не ми вършеше работа и го разкарах в полза на телефон с голям екран :) но наистина всичко си опира до нуждите на човека който ще ползва телефона ;)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 21 юни 2014 19:01

jordanpar написа:Аз съм с Леново S820 от началото на февруари.Не е същич модел но е подобен.тъй като имам и още един уиндоус телефон и един айфон мога да ти там и напълно адекватно сравнително мнение.Смело го нареждам на второ място след айфона ако си обикновен юзър на смартофони.Батерията държи до 50 часа ,може и 12-13 ако си ползвал целия ден навигация и браузър.Камерата главната не е много добра,да речем че просто става.Ползвам единия слот на СИМ само така че незнам как работи с две карти.Не е забивал повече от 2 пъти.Кракнат Навигон и Гармин не могат да се слагат ,не са съвместими с телефона дори да го руутнеш,но аз съм с Ай Го примо-върши работа.Телефона е бърз,дисплея е с културно качество,на леново интерфейса е супер направен,материалите от които е направен телефона обаче са евтини и започва да поскърцва ако не го държиш в кейс.
За тези пари толкова.

Един колега си взе такова чудо, в Монтана работи със сим карти на всички оператори, в Берковица работи само с карта на глобул, виваком и мтел не работят, все едно е кодиран телефона :eek
Някаква идея да имате как да го отремонтираме тоа пустиняк

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 21 юни 2014 21:44

Moto G-то ми хареса доста. Четох и отзиви за него в нета. Имало нов модел с карта памет и 4G.

От емаг няма да си го купя. Търся модела с 16GB. В питането имах предвид ако някой може да препоръча надежден и читав магазин с по-ниска цена от 390 лв. Миро, ти откъде купи твоя?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Съб 21 юни 2014 21:48

само да споделя
1 гб РАМ вече е малко...
приложенията стават все по-тежки и преди 2 години моят с 1 гб рам се справяше перфектно, а сега си мисля вече за 2 гб....

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 22 юни 2014 5:48

Аз купих от Ситител. Ходих на място. Чичкото, като чу, че са го препоръчали и ме зарадва самоинициативно с 10лв отстъпка. Моят е с 2 карти.
Г-н адвокат, какви приложения използвате, че 1ГБ РАМ е малко? Аз установих, че повечкото ядра се отразяват на бързодействието по-осезаемо, отколкото паметта.

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Вто 24 юни 2014 11:24

К.Одаджийски написа:Един колега си взе такова чудо, в Монтана работи със сим карти на всички оператори, в Берковица работи само с карта на глобул, виваком и мтел не работят, все едно е кодиран телефона :eek

Сещам се за няколко неща:
1. Телефона да не поддържа честотата на която работят там мрежите.
2. Телефона да е настроен да ползва само 3G пък там двата оператора да нямат.
3. Да трябва да му се смени модема:
http://www.androidbg.com/forum/topic76677-lenovo-s820-problem-sim2-i-bg-rom.html
http://lenovo-forums.ru/topic/2005-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BB%D1%8F-ideaphone-s820/

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 24 юни 2014 16:11

Благодарско, ще руутваме и ще сменяваме модем, иначе и трите оператора имат 3G, само глобул работи и то само в 3G режим, на GSM only т.е на 2G и глобул не тръгва.

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Сря 25 юни 2014 22:01

Ами това ще да е, при мен се получи най-добре с V17 въпреки, че всички хвалят V52.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 26 юни 2014 12:45

bahyr написа:
К.Одаджийски написа:Един колега си взе такова чудо, в Монтана работи със сим карти на всички оператори, в Берковица работи само с карта на глобул, виваком и мтел не работят, все едно е кодиран телефона :eek

Сещам се за няколко неща:
1. Телефона да не поддържа честотата на която работят там мрежите.
2. Телефона да е настроен да ползва само 3G пък там двата оператора да нямат.
3. Да трябва да му се смени модема:
http://www.androidbg.com/forum/topic76677-lenovo-s820-problem-sim2-i-bg-rom.html
http://lenovo-forums.ru/topic/2005-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BB%D1%8F-ideaphone-s820/

Точно това е причината.И мисля че само на единия СИМ слот е възможно да се ползва в цяла България .Аз моя си го взех на място в една арабска държава и питах консултантите там за честотите на местните мрежи.И тъй като ползвам единия слот за сим карта не ми е проблем.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 18 ное 2014 13:06

Други отзиви за Леново от алиекспрес?
Досега са предимно положителни, но се чудя...

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 18 ное 2014 17:42

От доста четене по форумите Леново не са лоши телефони-ако не попаднеш на реплика.Аз си взех европейската версия на S860 .Разликата с китайската е ,че европйската е с 2 гб Рам.Внимавай с китайските версии че като се ъпдейтнат остават с китайски и английски език и недай си боже чукнеш китайския :mhihi :mhihi .Имаш Л.С

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 19 ное 2014 19:54

совите не са това което са ...съшо и китайските телефони не са това което бяха ....нормално е да са плюти ... кат дадеш една торба пари за телефон и три месеца мааш буркани от село е нормално да си предубеден към евтиния китаец...

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 19 ное 2014 20:48

silent написа:совите не са това което са ...съшо и китайските телефони не са това което бяха ....нормално е да са плюти ... кат дадеш една торба пари за телефон и три месеца мааш буркани от село е нормално да си предубеден към евтиния китаец...

Аз не те разбрах в какъв контекст го издума това - предполагам и колегите.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 20 ное 2014 12:24

И аз не схванах за какво става дума :gruebel

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 21 ное 2014 12:34

превод в ефир :mrgreen
човекот казва, че вече китайците не правят само боклуци, а качествени телефони и друга техника. Леново е пример за по-евтино телефонче, с прилична производителност и качествено изпълнение.
Щерка ми джитка едно Леново I369 най-евтиния модел /около 200 лева/ и съм приятно изненадан от него.
Демек не трябва да има предубеденост към всичко китайско

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”