Колата след проверка излиза 2002 г, Вчера я гледах.Минусите са и - Стари гуми,струва ми се че двигателя тресе в повече(Може да е тампон,Демфер и т.н.)Забележка на задна броня и много малка на 5-тата врата. Имаше омасляване мисля че е Егр клапана.Продавача е много хитър и сладкодумен .
Плюсовете на колата са че е доста свежа.Може и да е доста напудрена,знам ли ... Колата според мен е вкарана с цел преподражба-няма лошо.Има някакви сервизни документи,но не разбирам дали са истински.Дефакто в България само е регистрирана и застрахована.Ако се вземе разбира се че мине през обслужване от-до.Продавача дава да се кара колата където искам в сервиз.
На фона на обявите в Мобилето за София,тази кола изглежда най-свежа.Вчера съм разгледал 10 коли по обяви.Не разбирам много,но масово е пълно с Гробници.По-късно ще дам линкове на коли които гледахме вчера и само губихме време и път.
Отивам да я караме в два сервиза,при мой познат диагностик, и оттам в Порше.Дано излезе читава.
Всички такива мотори омасляват на ЕГР-а. По-скоро тествай това тресене. Пробвай да караш на 5-та и 6-та с ниска скорост. Заслушай се дали дрънчи при свободен ход, при ниска скорост. Дали гасне с удар и дрънчене. Това са по-лесните за разпознаване симптоми за тръгнал маховик.
Вероятността да е на тези километри я има, но не е много голяма. Действително колата изглежда читаво на снимките, но пък ми се струва, че и парите й не са малко. Хубаво е да я види човек, койтао е имал или е карал такава кола, за да има база за сравнение.
Колата за която питах е купена.Дай боже да е читава и колегата да си я кара дълго време.
Има да се сменяват части за около 300 лв.(нормално за автомобил втора употреба)+ задължителните части по агрегата. С водната помпа желателно ли е да се смени и Термостата ???Разбрах че има и ролка с успокоител(забравих на колко хиляди се сменяла),дадоха ми съвет да се сменя след преглед от майстора.Мисля при обслужването да се смени и тя.
Сега остава да се намери майстор в София,който да пообгрижи с части автомобила.
Какви са оригиналните джанти за този модел,питам специално за 15-ки алуминиеви ? Колата в момента е с алуминиеви Неоригинални,бих искал да и намеря оригинални.
Препоръчвам avtodiagnostika.net за оглед преди покупка. Момчето идва на място при избрания автомобил с диагностична техника и доста си разбира от работата.