Vento 95 г. невъзможно стартиране на двигателя
Vento 95 г. невъзможно стартиране на двигателя
Имам Венто,бензин, от което съм доволен, но закъсах.След безпроблемно палене от доста време, тази сутрин, при опит за стартиране се чува само едно цъкане от към двигателя.Стартера не върти.Иначе контролните лампички на таблото светят.Акумулаторът е доста стар, може би 5 годишен, но явно има ток него, щом лампички на таблото светят.Колата се кара на три дни веднъж, за по на 15 км. разстояние.При последното каране нямаше и помен от такъв проблем.Много ще съм благодарен за мнения относно проблема.Уважения към всички колеги.
Последна промяна от любителя на Вто 24 юни 2014 6:11, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: не пали
провери си клемореда да не ти е за смяна.
Жена ми ми каза, че с голяма мъка отключила кормилото.Големи благодарности, колега.Може би двете неща са свързани.И последен въпрос.С бутане би трябвало запали, може би, за да я закарам колата на сервиз?
-
- Автомобил: VW POLO 1.4 1998
- Двигател: apq
AМидa ти кaжa и aз имaх нaскоро тaкъв проблем отивaм подгрявaм (дизел) светят лaмпите и кaто зaвъртя сaмо се чувa цъкaне ти сaм си го кaзя стaр aкумолaтор.. и то нa 5г. Достa овехтял вече пробвaй с друг нaзaем и дa се увериш преди дa почнеш с големите диaгностики :
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Това, че ти светят лампичките на таблото, не означава, че акумулатора ти е читав. Оттам идва всичко, сменяй го!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: венто, произв.1995 год, невъзможно стартиране на двигате
С бутане трябва да запали, ако е от клеморед.аз така преди сменях клеморед, всички ми викаха че е от стартера, но не беше и аз не им вярвах.ще ти дам идея за палене както аз палех докато го смених. Взимаш един кабел вадиш буксата от стартера която идва от акумулатора преди това си дал на контакт да светят лампите но си изключил от скорост, допираш единия край на кабела за там от дето си извадил буксата и другия на акумулатора. Ако пали от четвърт оборот значи е от клеморед. Смъкваш капака, кабела до тебе и тръгваш, иначе друго спасение няма ако няма чекмак баир.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ако не запали - стартера долу -или включвател или бендиск, а може и 2 те.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Бендикса няма връзка с това, колега. Като дадеш ток на клемата, ако продължава само да цъка, значи не е клеморед. След това даваш ток на болта на включвателя, който отива към четкодържателя. Ако завърти, без да изхвърли бендикса - проблема е във включвателя, ако не иска да завърти - значи четки. Всичко това обаче е при положение, че е измерен акумулатора и е ОК, масата също трябва да се провери.
Днес пробвах пак запалване, този път пак се чу характерното цъкане, а лампичките по таблото започнаха често често да премигват хаотично.Когато извадих ключа, май се включи алармата, но много слабо,и след 20 сек. и тя изчезна.Не съм пробвал да я бутам, да видя дали ще запали.Много благодаря на всички, които се отзоваха.Май е акумулатор, все пак, но като задвижа колата, ще пиша дали наистина е бил това проблема.В чужбина съм в момента, и ако проблема е акумулатор, се купува, но ако трябва сериозен ремонт, ще струва много пари.Живи и здрави да сте!
Причината беше акумулатора.Въпросът е решен със закупуване на нов.Пак благодаря на всички колеги.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Хубаво е да се замери колата колко зарежда и дали няма утечки ,5 години не са чак толкова много време за да се скапе нов акумулатор,разбира се ако е ползван по предписание!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”