за триене

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
naskovp
Автомобил:
Двигател:

за триене

Мнениеот naskovp » Пет 27 юни 2014 16:53

здравейте,

имам следният проблем: При потегляне колата тресе трябва да тръгвам на около 2000 обората и просто излишно натискане на педала задане претресе като съм карал и други голфове тди при които тръгвам на 1200- 1400 без да претресе с леко газ както се казва.

Братовчет ми е механик и той разви долупосоченият болт на дизеловата помпа и сърцевината му беше излязла и каза преди да го развие (ще го видя и ако е излязло лошо). И то беше излязло на вън леко и внимателно го прибра и като го зави обратно сякаш колата не беше мойта и без да газ да тръгвам не тресеше, но както всичко хубаво беше за малко.
Разпитвах каква роля играе този болт и последното, което чух за него беше, че държи нивото на налягането в помпата ако излезе на вън както в моя случай налягането пада и за това трябва да давам повече газ да вдигне налягане. И ме интересува как се оправя това чудо да търся по моргите или незнам .... Ако някой е имал този проблем и го е решил нека сподели и също така ще съм благодарен на различни идеи от компетентни в тази област благодаря.

Снимката не е от моя двигател, но исках да покажа за кой болт става дума (може би се казва авансор, но несъм сигурен).

74c456851cc9689fe8e459d349891426.JPG

Последна промяна от naskovp на Пон 29 дек 2014 0:25, променено общо 1 път.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при потегляне голф 4 тди 90 коня 1j

Мнениеот Zinoto » Пет 27 юни 2014 22:30

Според мен не ти е от там проблема, трябва да се закачи на диагностика и да се види на първи канал на загрял мотор какви показания ще даде.

Върни се в “Дизелови агрегати”