Пак ли трябва да сменям скоростна кутия?:(
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
niks76 написа:много зависи колко е карано така с виене,понякога вътре в кутията става мармалад от много из4акванеДаскала написа:Achim Lauritzen написа: за едни лагери не си струва да се сменя цялата кутия
е нали идеята е да смени като стане на мармалад.....
Сръбин в Ню Йорк написа:овой и стандарт - ебеш и фръгаш
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
Achim Lauritzen написа:Няма гаранция че втората употреба ще е в добро състояние от сегашната ,затова мисля че не трябва да се прибягва до смяна докато старата не сдаде багажа напълно,за едни лагери не си струва да се сменя цялата кутия Wink
прав е колегата аз смених кутия заради диференциал и новата(2-ра употр.)на 3 месец започна да вие лагера на 1-я вал всичко е въпрос на късмет по моргите
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Пак ли трябва да сменям скоростна кутия?:(
the_drifter33 написа:Първо, здравеите колеги! Преди 2 месеца и аз станах горд собственик на голф3 1.4, само че за жалост все още немога да се нарека "горд":( Когато купих колата, карайки на 5-та се чуваше виене, писукане като от заболекарска машинка. Като отпусна гаста спира, подавам пак започва, без значение от скороста, само колкото по ускорява толкова по силно свири (само на 5-та скорост се чува). Говорих с стария собственик и той ми каза карай, колата е наред, на всички голфове скор.,кутий така вият. Както и да е, смених я-400лв, само че майсторчето мой човек ми наля някакво бг масло по-гастичко, сещам се че беше евтино. След смяната на СК, всичко заспа! Така карах по-малко от 2месеца! И така преди 3дни реших да сменя маслото с по качествено,защото сутрин в студа трудно ми влизаха 1 и 2-ра, докато маслото се "разбиеше". Налях ESSO BV 75W-80. За да икономисам още 15-20лв наляхме 2л. а до колкото разбрах СК събира 2л и 200-300мл. Вчера по случаи 8 декември ми се наложи на патувам и наполовината на патя започна отново да вие, както старата, само че и на 4-та мина ли 115км нещо започва да скарца и дращи. 1,2,3-та са си наред. Имали смисал да питам дали пак трябва да олекна с едно 300-400лв или проблема може да идва от другаде?:( И дали ако пак налея по-гъсто масло може да се оправи? Благодаря ви!
Не искам да те плаша но с евтинкото масло си прецакал и тази скоростна кутия!!!Иди и му удари на майстора в главата и му кажи да чете малко книжки.Скоростните кутии на VW са пригодени само и изключително !!!!!!!за пълна синтетика масло75-80 или 75-90(изисквания индекс за вискозитет трябва да е около 80 при всички температури!
Другите масла смилат в буквалния смисъл кутията за 1000-2000 км
Слагай нова кутия(има ги и за 250 лв втора ръка(най -добре от катастрофирала кола!)слгай масло пълна синтетика и карай ъс здраве.Гяволъка и простотията на тъпите майстори се заплаща от собственика на автомобила-за съжаление!!!
- the_drifter33
- Автомобил:
- Двигател:
- joker
the_drifter33 написа:Ще я сменям, но дано да ме издържи до пролетта:) За сега си карам така, вие си на 5-та, ама дет са вика още си върви:) Като почне 5-тата да излиза или трудно да влиза тогава я махам:)
Между другото почни да "дебнеш" за скоростна кутия от прясно катастрофирала кола!Не се намира лесно.Като я вземаш гледай да стаои още свързана с двигателя.Накарай ги да ти отворят датчика за задна скорост и виж каква е маслото -по това ще познаеш дали е карана със синтетика или минерално-минералното мирише на чесън-замирише ли ти на чесън бягай като вампирите!
Бих ти предложил да сложиш DURA-LUBE но тази присадка е скъпа-55 лв.Но действа сигурно-можеш да пробваш на първо време!
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
petev написа:Скоростните кутии на VW са пригодени само и изключително !!!!!!!за пълна синтетика масло75-80 или 75-90
Абе ай стига бе разбирача, май ти трябва да прочетеш малко книжки. Отговори ми ти 87 година имало ли е пълна синтетика, кво говориш.. Важното е цифрите да не са само написани на кутията, а маслото вътре да им отговаря, другото са заучени реплики и вообще не смятам да им обръщам внимание. Става малко като "кое е по тежко - 1кг желязо или 1кг памук". Сигурен съм че има разлика в качествата на синтетично и полу-синтетично масло, ама едва ли ще е при мен колата толкова време че да я разбера или почуствам ценово, изискването е маслото да е 75-90 - е с такова карам ако ще и от олио да са го рафинирали не ме интересува.. Щом миришело на чесън бягай надалече - аз бих казал щом чуеш пАдобна реплика спри да слушаш

- joker
dj_tuhla написа:petev написа:Скоростните кутии на VW са пригодени само и изключително !!!!!!!за пълна синтетика масло75-80 или 75-90
Абе ай стига бе разбирача, май ти трябва да прочетеш малко книжки. Отговори ми ти 87 година имало ли е пълна синтетика, кво говориш.. Важното е цифрите да не са само написани на кутията, а маслото вътре да им отговаря, другото са заучени реплики и вообще не смятам да им обръщам внимание. Става малко като "кое е по тежко - 1кг желязо или 1кг памук". Сигурен съм че има разлика в качествата на синтетично и полу-синтетично масло, ама едва ли ще е при мен колата толкова време че да я разбера или почуствам ценово, изискването е маслото да е 75-90 - е с такова карам ако ще и от олио да са го рафинирали не ме интересува.. Щом миришело на чесън бягай надалече - аз бих казал щом чуеш пАдобна реплика спри да слушаш
Не знам защо се горещиш колега?????

А аз говоря за скоростните кутии на Голфовете след 1992 г.Не знам кога е произведено първото синтетично масло за скоростна кутия,ама минералното(то е хипоидно и затова мирише на чесън)няма характеристиките на пълната синтетика в необходимите температурни
диапазони,като това меко казано съсипва всички лагери в скоростната кутия на Голфа.
Ако не вярваш пробвай с хипоидно масло и после пусни един постинг във форума да споделим опит!А ако намериш минерално масло с характеристи 75-90 пак се обади

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Не се горещя колега, просто не обичам да вярвам на народни мъдрости. Не говоря за каране с минерално масло, предполагам че няма минерално 75/90 въпреки че не го твърдя. Но има полусинтетично 75/90 и не виждам как такова масло ще ми съсипе скоростната кутия. Нали именно тези цифрички отразяват поведението на маслото при различни температури, така че ако и едното и другото си отговарят на това 75/90 не виждам как ще почуствам разликата в качествата им да речем първите 2-3 години. Имам приятели който карат с полусинтетика както г3 така и пасат б3 и нищо не им е станало до момента, и продължавам да си мисля, че парите за пълната синтетика за тези над 15 годишни коли са хвърлени на вятъра. Също се дразня как с лека ръка приписахте разсвирването на скорости, купени втора употреба неизвестно от къде и как карани преди това на маслото че не било пълна синтетика .. еми сори ама това не можете да ме убедите и това си е. Успех.
- Trance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Приятел, имам абсолютно същия проблем с виеща пета предвка. Вече година го търпя, но не съм забелязал никакви проблеми при превключване на и от пета. Не смятам да сменям СК.
Колкото до трудното превключване при минусови температури и студен двигател, това е факт и ще си остане. В крайна сметка няма нищо страшно.
Колкото до трудното превключване при минусови температури и студен двигател, това е факт и ще си остане. В крайна сметка няма нищо страшно.
dj_tuhla написа: . Имам приятели който карат с полусинтетика както г3 така и пасат б3 и нищо не им е станало до момента, и продължавам да си мисля, че парите за пълната синтетика за тези над 15 годишни коли са хвърлени на вятъра.
Ти може да си мислиш каквото искаш ама мен не ме интересува въобще това

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”