Проблеми с търговеца Данаил Дамянов - dani_94

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
malin.angelov
Автомобил: vw passat
Двигател: BMP 07

Re: Проблеми с търговеца Данаил Дамянов - dani_94

Мнениеот malin.angelov » Чет 26 юни 2014 14:39

До колегата Дани.

Пич, най добре си намери друго занимание и недей повече никога да продаваш каквото и да било. Що за търговец трябва да си, след като допускаш да се стига до такива спорове и такова излагане. Ми кой ще иска да си купи вече нещо от теб бе!???? За мене си поредния селяк, решил да потъпква всичко живо само и само да просперира малкото му бизнесче, крепящо се на доверчиви и в последствие излъгани клиенти. СРАМ!!!!!! Добрия търговец никога, ама никога не би допуснал подобно нещо!! Виж смисъла на думите: КОРЕКТНОСТ и ЛОЯЛНОСТ. Те са синоними на добър търговец и по тях се разпознава добрия такъв. Сега да ти обясня какво се прави:

1 Извиняваш се на клиента
2 Поемаш всички разходи настъпили в следствие на това, че си изпратил дефектна стока на клиента
3 Изпращаш правилната стока вече за твоя сметка на клиента( със подробно обяснение за начина и спецификата на инсталация) и му се извиняваш още веднъж за неудобството
4 Звъниш на клиента след получаването на стоката и се интересуваш дали всичко е наред

Ти нещо от тези неща направи ли ???? Или прибра парата и те боли .... с извинение. :dummy

п.с. Не отговаряй на поста ми ! - няма смисъл... :a045

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Чет 26 юни 2014 14:48

Такива лъжци са на принципа: "дай да прецакаме колкото се може повече хора да си купят по веднъж стока от мен, пък нищо че втори път няма да се върнат при него. Важното е че сега ще вземем на човечеца парите и се е излъгал веднъж пък нататък карай да върви." Това е моето заключение и извод от цялата тази тема за този търговец. Аз лично онлайн избягвам да пазарувам поради недоверчивостта ми, но това си е лично мое мнение. Предпочитам личното предаване на стоката. Както казват хората "око да види, ръка да пипне". За търговеца минус и от мен :thumb_down

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Чет 26 юни 2014 14:52

След като широката аудитория изслуша и двете страни, вярвам, че всеки си направи правилните изводи. От мен +1 за Пешката :th_up . Човека е подкрепил казаното от него и с факти (цитати от кореспонденция и снимки на товарителници).

Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Чет 26 юни 2014 15:12

И аз преди 2-3 месеца купих кабел версия-12.12.0 от дани_94 и 2 седмици си играх да инсталирам това чудо.Пробвах минимум на 4-5 лаптопа и обиколих още двама компютърни спецове и нищо.Програмата се инсталира,но кабела не можеше да се разпознае.Проблема беше в диска явно с липсващ драйвер или нещо друго.После си му върнах кабела и диска и той ми прати друг,след което всичко си беше наред.Всичко беше на моя сметка,поне да беше приел последния разход който аз нямам вина.Така че пешката е прав +

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Чет 26 юни 2014 15:20

Понеже съм в сверата на производството на хардуер и софтуер ще ви кажа следното.
Когато си купиш даден продукт последващото обслужване е много важно, даже по-важно от самия продукт. Защото е много кофти когато имаш проблем с този продукт (особено когато си го взел за професионални цели да си вадиш хляба с него) да нямаш насреща "ЧОВЕК".
А тук виждам, че съпорта е на ниво :Mr Green Fun

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Пет 27 юни 2014 18:36

И мен ме излъга когато си вземах кабел, уж VAG-COM 409 ,а се оказа VAG-COM 311..Обяснението беше "Абе те са същите нямат разлика" но това беше много много отдавна :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 29 юни 2014 0:18

Пешка получи ли кабел? Работи ли?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 29 юни 2014 1:18

От сигурно 4 години съм с кабел от dani_94,с версия 10.6!И аз се чудих дали от склад66 или от дани94!Нямам никакви проблеми с ползването му,работи безупречно и лаптопа почти винаги е бил свързан с интернет!Преди година си качих 64битов "джам" и кабела не искаше да работи,иска 32битов!Свързах се с дани_94 да ми запише още един диск със съответния софт и в последствие той ми прати на пощата драйвърите и подробна информация как да ги кача!И сега кабелчето си работи перфектно с 64битов "джам"!Супер доволен от човека,стоката му и отношението му към клиента!Нооо,в този случай здраво се е ос.ал,много непрофисионално отношение спрямо клиента!!!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 29 юни 2014 1:49

group® написа:Пешка получи ли кабел? Работи ли?

Получих смс, че имам пратка без наложен и с платена доставка. Предполагам, че е въпросния кабел.

Нямам намерение да го вземам.

Темата е плод на възмущението ми от цялата работа, а не извиване на ръце, използвайки форума. Мисля, че още в началото на темата съм го казал, че не търся пари, кабели...

Дамянов защо го праща, защото е точен пич ли, или да замаже положението пред форума от страх от евентуални санкции. Ако е искал да го направи, е имал една година.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 29 юни 2014 6:44

За мен темата е приключена.

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Нед 29 юни 2014 7:38

И аз съм със кабел от Дани, имах проблем с инсталацията на компа ми, защото бях с windows 7 и не искаше да тръгне.Чухме се 2-3 пъти, накрая излезе, че версичта 12.12 не иска да се инсталира на нито един лаптоп с уиндоус 7.Смятам , че това можеше да бъде упоменато, за да си спестя преинсталирането на компа и ядовете и телефоните.Но иначе кабела си работи, имам 6-7 коли закачени досега без проблеми.Не съм майстор и не съм купил кабела да се правя на такъв,Просто си закачам моята кола и коли на приятели.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 29 юни 2014 13:28

Проблеми винаги изскачат с техниката, еле като е китайски ментак, което е ясно и на продавача, и на купувача. Важното е обаче отношението след това. А определено отношението на продавача от прочетеното е нагло. Не бих си взел нищо от него след прочетената тема, пък ако ще и 20 кабела да изпрати в последствие.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 30 юни 2014 9:22

Дани не го познавам, но за сметка на това познавам Пешо. Там няма смисъл да коментирам нищо. Толкова отзивчив човек и педант трудно се намира. Освен това имам честта да го познавам и лично.

Пешка, аз на твое място не бих взел кабела от ЕКОНТ, защото никъде не прочетох, че искаш работещ кабел от Дани. По-добре си вземи от Пловдив, а за дам знам, че са пичове и нещата им работят. programatori-те също са пичове, но оня ден се обаждах и нямат налични.

Мога да дам един съвет на хората, които използват този тип диагностична апаратура. Инсталирайте софтуера на ВИРТУАЛНА машина! Никакви проблеми със софтуера няма да имате.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 30 юни 2014 23:21

препрочетох темата по-внимателно...

Синият търговец от Монтана твърди, че съм ползвал една година кабела и после съм имал претенции...

Колко съм го ползвал аз си знам 1 кола с мъка, на втората се предаде... претенциите ми са били в гаранционния срок, кабела е закупен есента на 2012, а както е видно по датите на товарителниците, става въпрос за лятото на 2013 :exclaim

от 2013 до 2014 тоя човек не реагира. Проблемът не е решен. Какви гаранции, каква поддръжка, като човека няма софуер за предлагания от него кабел :eek

извадка от обявата му.

Код: Избери всички

...1година гаранция на всички интерфейси

Поправка на изгорели кабели и въстановяване от ъпдейт...

При последния ми телефонен разговор ме съветва да пратя кабела до склад 66 да го отремонтират /който шибан кабел твърди че е при мен, а той е в него/.

Ако ще се занимавам със склад 66/ а аз няма какво да им пратя :scare3 /, то за какъв чеп съм го купил от него :exclaim
Отлично съм знаел цените в склад 66 по онова време, както и към настоящия момент. Нямат разлика.

Слава богу, нещата ми вървят и не ми е било проблем да взема професионална диагностична апаратура, просто не искам да се отклонявам и в това направление. Както и да е...

Интересно ми е как тоя човек при тая си репутация стои във форума. Ясно е, че финансирането/или част от него/ идва от платените търговци и може би на тях се гледа като на свещена крава. С най-голямо удоволствие бих поел финансовите негативи за неопределен период за отсъствието му, ако това е причината да се задържа. Напълно сериозно го казвам, за евентуално уточняване на подробностите - на лични.

Радвам се, че бях правилно разбран, както и че доста хора изразиха позиция на нетърпимост към подобна безпринципност, наглост и лъжи. За мен значи много.

Мисля, че с темата като цяло приключих. С Дамянов не съм.

Последна промяна от pe6kata на Пон 30 юни 2014 23:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 30 юни 2014 23:23

Според мен имат процедура, която не се вижда от простолюдието ;) Ще видиш накрая резултата.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”